28 Kasım 2011 Pazartesi

Hatırlatmak Gibi Olmasın Ama (!)


Evet hatırlatmak gibi olmasın ama şu kötü günlere inat Kayserispor' un başarılarından bazılarını geçmemiz lazım sanırım buraya. Biliyor musunuz? Kayserispor Avrupa' da kupa kazanan 2 Türk takımından biri. Her zaman ki gibi önemsenmemiş bu başarı. Hatta bazıları çerezine turnuva diyerek dalga geçmiş Uefa İntertoto Kupası ile. Bu takımların en büyük başarıları 2. eleme turu. : )

Kayserispor 5. olduğu 2005-2006 sezonunda İntertoto Kupasına gitmeye hak kazandı. Gitti de. 4 maç yaptı İntertoto kupasında. Hiç yenilmedi. 2 galibiyet 2 beraberlik aldı ve kupanın sahibi olarak Uefa Kupasına katıldı. Uefa kupasında deplasmanda muhteşem oynamasına rağmen şanssız bir şekilde 3-2 yenildiği Az Alkmaar' a Kayseri' de 1-1 lik skor alarak elendi.

Hatırlamak istemeyenlere inat Kayserispor Avrupa Kupası sahibi bir takım. Biz bunu anlatamasakta bu böyle.  Bu da Uefa' nın Resmi Sitesinde ki TFF başarıları sayfasının linki.

Bana iyi geldi. Ya size???

Tribüne Çık Süleyman Abi.


Her başarısızlıkta, her kötü sonuçta adı ayyuka çıkan adam Süleyman Hurma. Kabahat kendisinde aslında. Bu kadar göz önüne çıkması, kendisini birilerine yem etmesi yanlış olan şey. Oysa ki ona gelene dek kızılması gereken sürü ile adam var camiada. En başta şehrin ileri gelenleri, Kayseri ahalisi, yönetim, hoca, futbolcular. Ama yok. Kayserispor' da tek gündem Süleyman Hurma. Her işe o koşturuyor, her lafa o karşılık veriyor. Aslında değme Kayserispor' lulardan daha bir taraftar. Yediği ekmeğin hakkını vermekten başka bir derdi yok. Bunu en iyi bilenlerdenim.

Diyorum ki; Tribüne çık Süleyman abi. Kulübede değil tribünde otur. Bırak takımın teknik, taktik işlerini, transfer çizgisini kulübede bu iş için para kazananlar yapsın. Sen sadece onların istediklerini al. Sen taraftar ile meşgul ol. Kurumsallaşmayı yönet. Her işe yetişemezsin sende biliyorsun. Kendini 40 parçaya bölme. Tek parça kal, sağlam dur. 

Bırak cevap vermesi gerekenler cevap versin bazı şeylere. Bırak protesto edilmesi gerekenler protesto edilsin. Ama sen karışma, kal kenarda. Maraton' a sen bağlanma mesela. As Başkanlar ne için var? Bırak gerekli açıklamayı onlar yapsın. Transfer politikasını sen izleme. Bırak onlar istesin sen pazarlığını yap. İmza töreninde sen konuşma. Bırak başkan, başkan yardımcısı konuşsun. Bu görevini devret onlara. Süleyman abi tribüne çık. Kal bir süre orada. Bak daha güzel olacak o zaman her şey.

Her ortamda adını ananlara inat kaybol bir süre ortadan. Kenarda kal. Kendini ağırdan sat. Bırak biraz başkaları yıpransın. Bırak bu takım için çaba sarfetmesi gereken sadece sen değilsin biraz da onlar kendini paralasın. 

Tribüne çık Süleyman abi. Her fırsatta taraftar ile sen karşı karşıya gelme. Bırak başkaları az da olsa bu isyandan, sitemden, protestodan nasibini alsın...