17 Mayıs 2013 Cuma

Unutturulduk.


Biz unutmadık aslında. Unutturulduk. Kazanılan bir kupa var sene 2008 in Mayıs 7' sinde... Yani tam 5 yıl 10 gün önce. Gençlerbirliği ile oynandı Türkiye Kupası finali. 90 dakika, gol sesi çıkmadan bitti, uzatmalar oynandı. Yine sessiz kaldı hem tribünler, hem televizyon başında izleyenler. Seri penaltı atışlarına geçildi, İvankov ile başladı penaltılar. Her iki takımda ya karşılıklı atıyor ya da karşılıklı kaçırıyordu... İvankov Mehmet Çakır'ın penaltısını kurtarınca kupa Kayserispor'un müzesine geldi ve tarihimizde ki ilk Türkiye Kupasını kazandık.

Peki ne oldu ondan sonra? Hemen söyleyelim. Kupanın akibetini bilen yok. Muhtemel tesislerde, idari binanın altında müze adı verilen karanlık bir odada öylesine duruyor. Kayserispor kulübü ise kupayı kazandığımızı resmi siteden duyurmakla yetindi. Ne bir kupa töreni, ne bir şehir turu, ne de kupa ile birlikte çıkılan televizyon programı. Şehirde kupa alındıktan sonra yapılan sevinç gösterileri yok sayıldı, konvoylar görmezden gelindi.

Velhasılı kelam dostlar, tam 5 yıl 10 gün önce alınan Türkiye Kupasını bize unutturdular. Her yıl anmamız gereken o final gününü hatırlamayacak hale getirdiler... Sadece bu mu? Bizim UEFA İntertoto kupasını aldığımızı kendi taraftarlarımız dahi bilmiyor. Bu kadar eksiğiz...