1 Mart 2012 Perşembe

Ve Kupaya 80 Dakika


İlk Botaşspor maçı sonrasında demiştik ki " Finale 40 Dakika. " Şimdi de diyoruz ki büyük bir gurur ile " Ve Kupaya 80 Dakika. " Farkında mısınız bilmiyorum ama Şehir olarak ilk defa takım düzeyinde Avrupa' da FİNAL OYNUYORUZ. Kayseri Kaskispor Bayanlar EuroCup Yarı Final ikinci maçında Adana Botaşspor' a 71-66 yenilmesene rağmen ilk maçta Kayseri' de kazanılan 12 sayılık galibiyet ile finale yükseldi. Çok mutluyum. Duygularımı tarif edemiyor ve hatta bastıramıyorum... Bu büyük başarıyı bize yansıtan kızlarımıza, teknik heyetimize, Ayhan Hoca' ya, bu takım çok kötü günler geçirirken sahip çıkan Kaski' ye, taa Adana' lara kadar giderek bu maçı bize ileten TvKayseri ailesine, ilk maçta sesini kullanarak salondakileri ve takımı motive eden sevgili kardeşim Mehmet Aslankaya' ya, herkese tek tek ve de topluca Teşekkürü borç bilirim. 

Maça fazla girmiyorum, Çok kötü başladık, fark bir ara 13 sayıya çıktı ama son çeyrek öyle bir geri dönüş yaptık ki son periyodun 3 dakikasında 14-0 lık seri ile 1 sayı öne geçtik. Paris ve Nilay' ın 4 faul ile sıkıntıya girmesini çok iyi kullandık Sanders ve Sanford' u son çeyrekte devreye sokarak pota altından kolay sayılar bulduk, Bahar' ın attığı üçlük ise resmen maçı kurtaran hareket oldu. Maç sonunda Botaşspor 71-66 galip gelmesine rağmen bazılarının küçümsediği 12 sayılık fark ile finale yükselmeyi başardı temsilcimiz.

Eurocup finalinde rakibimiz Rusya' nın Dynamo Kursk takımı. Dynamo Kursk yarı finalde yine Rusya' dan BC Chevekata takımını eleyerek finale yükseldi. Çok iyi bir takım Dinamo Kursk. Zorlu geçecek mutlaka final süreci. Maçlar yarı final gibi 2 ayaklı olacak. İlk maç 15 Mart' ta Kayseri' de, ikinci maç ise 22 Mart' ta Rusya' da oynanacak. Bir kez daha başarılar kızlar. Kupayı beklemek bu dakikadan sonra sanırım daha kolay. Çok zor günlerden buralara gelmek, hem ligde, hem Avrupa' da başarılı bir performans sergilemek kolay değil. Helal olsun kızlar. Kazanamasanız da tebrikler...