8 Eylül 2012 Cumartesi

Gidenleri Konuşalım mı?


Hep gelenleri konuştuk. Sezon başlarken gelenlerle ve takımın son haliyle ilgili değerlendirmeler yaptık. Ama bir de bu takımdan giden isimler var. Şimdi birde gidenleri konuşalım mı? 

En son takımdan ayrılan Furkan ve Ömer ikilisi ile birlikte bu sezon takımdan ayrılanlar toplamda 8 kişiye ulaştı. Hasan Ali Kaldırım ile başlayan furya Nordin Amrabat ile devam etti. İlhan Eker, Cem Sultan, Nadir Çiftçi, Semih Aydilek, Furkan Özçal ve Ömer Şişmanoğlu ile de sonlandı. Şöyle dikkatli baktığımızda gençlere önem veren(!) takımdan gönderilen isimlerin % 90'ı genç isimler. İlhan Eker dışında yaşlı diyebileceğimiz bir isim yok. Bu isimlerden olan Hasan Ali Kaldırım ve Nordin Amrabat' tan hatırı sayılır para kazandık. İkisinden elde edilen gelir toplamda 11.750.000 € oldu. İlhan Eker için ise Kasımpaşaspor' dan 350.000 € bonservis alma becerisi gösterdik. Semih Aydilek, Nadir Çiftçi ve Furkan Özçal' ın alacaklarına karşılık sözleşmeleri fesih edildi, Cem Sultan ile Ömer Şişmanoğlu ise kiralık olarak gönderildi. Ömer' in ekstrası satış opsiyonu ile birlikte gitti. 

İçlerinde elbette üzüldüğümüz isimler oldu. Özellikle Furkan benim içimi en çok acıtan isimdi. Birden bire ortaya çıkan bu ayrılık sanırım hepimizi üzdü. Furkan bu takım için önemli bir isimdi. Takımın formasını giydiği her dönemde canla başla mücadele eden, sınırlı yetenekleri ile elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir isimdi. Bana kalırsa son 3 yılda haketmediği bir muamele gördü ve onun gidişi bizim takıma yakışmadı. Tabii burada " İki Ucu Pis Değnek " başlıklı yazımda bahsettiğim Furkan' ın muhtemel hadsizliğine karşı söylediklerimi saklı tutuyorum. 

İlhan Eker ise tecrübeli isim olması nedeniyle üzülünmesi gereken bir isim. Ama burada kulübün bir hatası yok. İlhan Eker kendisi gitmek istedi. Nedenini bilmesem de İlhan Eker' in ağabeyliğine bu takımın cidden ihtiyacı vardı. En yaşlı yerli futbolcunun Abdullah Durak olduğunu söylersem ne demek istediğimi sanırım anlarsınız. 

Nadir ve Semih kendilerine verilen şansı kullanamadılar demek haksızlık olur. Çünkü her ikisi de kullanılması gereken yerde kullanılmadılar bana göre. Semih' i sol bek olarak denediğimizi düşünürsek bu konuda da fazlaca konuşmaya gerek kalmaz. Nadir içinde benzeri şeyler söyleyebiliriz ama o Semih kadar mağdur olmadı bu konuda. En azından hücumcu kimliğini değiştirmek zorunda kalmadı. Merkez forvet oynamadığı yerde 4-3-3 ün sağında denendi. Ama o da bana göre erken harcandı. Semih şu anda Torku Konyaspor' da, Nadir ise Hollanda' ya, Nac Breda' ya transfer oldu. 

Cem Sultan genç liglerinde Türkiye' nin en çok GOL ATAN futbolcusu ünvanı ile geldi Kayserispor' a. Ama biz ona yine forveti değil 4-3-3 ün kanadını uygun gördük. Dolayısıyla 5 yıllık sözleşme imzaladığımız Cem Sultan' dan ne yazık ki faydalanamadık. Şimdi Manisaspor' da kiralık. Neyse ki satın alma opsiyonu verilmedi Cem Sultan için. Bu beni sevindiren tek nokta. İnşAllah Cem Sultan hazır ve de nazır olarak döner ve o formayı giyer.

Hasan Ali ve AmBARAT için fazla söyleyeceğim bir şey yok. Hasan Ali devamlılığı olan ve gerçekten profesyonel bir isim. Eksiklikeri elbette var. Bize iyi para kazandırarak gitti. Emekleri inkar edilemez.  Dilerim kendini geliştirir, Avrupa' da daha büyük kulüplerde forma giyer.

AmBARAT ise para için her an, herkesi satabilecek kaypak bir yapıya sahip olduğu için cehenneme kadar yolu var demekten kendimi alıkoyamıyorum. Dilerim bize yaptıklarını gittiği takımda da yapar. Çünkü Kayserispor' dan nasıl koparıldığı, Kayserispor' un bu olayda nasıl ortaya yem olarak atılıp her kesimden nasıl tepki gördüğü herkesçe malum. O yüzden bu dileğim ebedidir...