12 Aralık 2011 Pazartesi

Takım Oyunu



İleri uçta ki organizasyon eksikliği ve orta sahada ki üretkensizliği bir kenara koyarsak bugünkü maçı takımın bütünleşmesi ve takım oyunu oynaması kazandırdı diyebiliriz sanırım. 

Maç boyunca hiç bir olumlu hareketi olmayan Troisi' nin en azından bugün daha erken değiştirilmesi güzeldi. Gökhan Ünal' ın ilk yarıda ki ayakta duramaz ve ölü görüntüsü golde topa yaptığı koşu ve gol vuruşu ile kendisini unutturdu, golden sonraki sevinci ve yedek kulübesinde ki kardeşlerini bu sevince ortak etmesi bu günün en güzel bir kaç hareketinden biriydi. İkinci yarıda golün de morali ile çıkana kadar daha istekli oynadı. 

Defans bloğunun maaşallahı vardı yine. Hasan Ali, Zurab ve Eren kusursuza yakın bir performans sergiledi. Özellikle Eren' in yükselen performansı gerçekten çok değerli. Zurab ise bizim yıllardır hep ağabeylik yapan o 1 stoperimizin bugünkü temsilcisi sanırım. İnanılmaz kademeleri var. Hasan Ali bugün çok yerinde ve doğru hücumsal katkılar yaptı. Gittiği her hücumdan aynı hızda geri geldi ve Hasan Ali' nin kanadından hiç atak yemedik. Okan bugün daha iyi bir oyun oynadı. Iskası dışında hatası yoktu. Yaptığı asistin de bugünün güzel hareketlerinden biri olduğunu söyleyelim..

Riveros bugün Karabük orta sahasına tek top yaptırmadı. Defansif görevlerini en iyi yaptığı maçlardan biriydi. Menajerinin bugün Kayseri' de olduğunu düşünürsek kulübün muhtemel bir opsiyon kullanma durumunun kendisine moral verdiğini söyleyebiliriz. Tabii bunun sadece bir tahmin olduğunu söyleyelim. Santana evet çok hücumsal oynamıyor ama takım oynunda ki en önemli parçaydı bugün. Abdullah çok koştu ama Troisi' den pek bir farkı yoktu.

Amrabat' a başlı başına bir paragraf ayırıp ağzıma geleni söylemek istiyorum ama kendimi tutuyorum. Şimdi sadece oyununu değerlendirip yediği halt için apayrı bir yazı yazmak farz oldu. 

İlk yarı silikti ama ikinci yarıda kendisini buldu. Oyun içinde hücum zenginliği katan hareketleri maçın kopmasında büyük etkendi. Attığı gol yine çok güzeldi. Her ne kadar galibiyet için çaba sarf etmiş olsa da maç sonunda yaptıkları AFFEDİLEMEZ.

Bugünkü galibiyetin özetini yapacak olursak; son 2-3 haftanın kötü oyununa nispeten daha iyi bir oyunla kazanılmış bir galibiyet, hele hele Eskişehirspor deplasmanı öncesinde kazanılmış bir galibiyet iyi geldi. 3 haftada alınan 9 puan bir anda bizi ilk 8 in içine yerleştirdi. 

Şimdi haftaya Eskişehirspor deplasmanı ve ben o gün o tribünde olucam inşAllah..

Muhtemel Kadro..

Eğer ki Şota' yı tanıyorsam yine pek bir değişikliğe gitmeyecektir kadroda. Cezası biten Amrabat' ın Troisi' nin yerine oynamasını bekliyorum. Onun dışında son 2 haftanın kadrosu değişmeyecektir. 

Kadro' da olmayacakları bir kez daha tekrarlayalım.. Cangele, Pekarik ve Ömer Şişmanoğlu sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacaklar. Bunların dışında takımda eksik ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. Kujoviç' in yine kadroya giremeyeceğini düşünüyorum. İnşAllah yanılırım...

Bu akşam ki maçta beklediğim kadro şu şekilde;