1 Eylül 2012 Cumartesi

Kim Kaybetti?


Hoca mı, futbolcular mı, taraftar mı? Kim kaybetti? Ortada bir oyun vardı, kimse yalan konuşmasın pozisyon kaçsa da herkes o oyunla iki haftanın kötü hatıralarını unutmaya başlamıştı. Ne oldu da kendini taraftar zanneden o güruh dakika 85' den sonra futbolcu ıslıklamaya başladı. Nereye gidiyoruz biz bilmiyorum. 

İyi niyet elçisi gibi davranmak istemiyorum ama bugün yaşananlar benim taraftarlık anlayışımla hiç ama hiç örtüşmüyor. Takımı destekleme, iyi oyunu takdir etme, kötü gününde olanı ıslıkla. Nedir bu? Maç kazanılır, kaybedilir. Takım berbat bir dönem geçirebilir. Hoca çok kötü olabilir. Ama bu önde olduğun bir maçta takımı ıslıklamayı hiç bir şekilde açıklamaz.

Şehirin, kendini taraftar sanıp oyuncu ıslıklayanların bu tutumu bizi lanet olası, eski günlere doğru sürüklemekte. Oturun bir dakika düşünün. Neleri atlatıp bu günlere geldiğimizi bir kez daha hatırlayın. İçinizde zerre kadar bu şehrin takımına minnet duygusu varsa şu yapılanların yanlışlığını, doğruluğunu bir kez daha sorgulayın.

Maçı yorumlamıyorum. Maç öncesi yazdıklarımı ortalama olarak yaptı takım. Baskı kurdu, pozisyon buldu ama golümüzü rakip kendi kalesine attı. Her neyse oldu bitti. Şota' ya bir satır başı yapıp yazıyı sonlandırıyorum. 

Her şeyini tartışırım. Oyun anlayışını, hocalığını, oyuna müdahalesini, oyuncu tercihlerini. Ama tartışmayacağım tek şey onun taraftarı milletin önüne atmayıp hep alttan alışı. Bugün yine bunu yaptı maç sonunda. Taraftarın tepkisine " bugün çok sabırlı gördüm taraftarı. " diyerek yine ateşe körükle gitmekten uzak durdu. 

Milli Takım arasının gelmesine hiç bu kadar sevinmemiştim inanın... 

Artık Zamanıdır.


Zor bir rakip ağırlıyoruz Kadir Has' da. İki haftada gol yemeden dört puanı hanesine yazdıran kesinlikle saygı duyulası işler yapan Akhisar Belediye misafirimiz. Süper Lige yeni çıktılar ancak Birinci Ligde oturan, şampiyon olan ve fazlasıyla tecrübeli kadronun üzerine yaptıkları takviyelerle devam ediyorlar. Takımda değişen fazla bir şey yok. Sol açık Eski Erciyesspor' lu Sertan, kaleci Oğuz Dağlaroğlu, sağ bek Emrah Eren, stoper Kürşat, ön libero eski Kayserispor' lu Merter Yüce geçen yıl kazanılan başarıda önemli rol oynadılar. Bu isimlerin yanına 1. Ligin gol kralı eski Erciyesspor' lu Bikoko, MİY' den Çağdaş Atan, Ordu' dan kiralık Bruno ve İpswich' ten İbrahima Sonko' yu transfer ettiler. 

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde savunma ağırlıklı bir futbol oynuyorlar. Orta saha ve defansı kalabalık tutarak rakiplerine en az pozisyonu verip, yakaladıkları kontraları değerlendirerek atacakları gol ya da gollerle maçları bitirmenin hesabındalar. Sezonun ilk haftasında Eskişehirspor' u bu taktikle 90. dakikada Sertan' ın hazırladığı pozisyonda Güray' ın ayağından attıkları golle yendiler ve sezona galibiyetle başladılar. İkinci haftada ise Gençlerbirliği ile evlerinde berabere kaldılar. Ki o Gençlerbirliği bu yıl Lekiç, Tosiç, Jimmy Durmaz, Mehmet Kara, Ekigho gibi özel transferlerle lige başladı. Ve Hurşut hala takımda... 

Akhisar karşısında yapacağımız ilk şey erken gol bulmak. Eğer gol erken gelirse rakibin gol atmak için açılacağı bir gerçek. Bu da bizim istediğimiz oyun sistemi olacak. Pas oyunları ile topu ileri taşımalı ve oyunu mümkün mertebe Akhisar yarı alanında oynamalıyız. Dikkat edeceğimiz en önemli isim tabii ki Sertan. Sertan' ı marke etmek için Abdullah, Riveros ikilisinden birini vermeli ve onun etkinliğini azaltarak Akhisar' ın muhtemel kontralarının önüne geçmeliyiz. 

Defansda Kamil, Steinsson, Eren, Malik kurgusunu bekliyorum ki ilk 2 haftada ki defans kurgusundan daha hızlı bir dörtlü olacaktır. Orta sahanın defansif tarafında Riveros ve Abdullah yer alacaktır. Şota' nın hem Okay hem de Salih denemesi o bölgede istenileni veremedi. Bu yüzden bugün Abdullah Riveros' un yanında olmalıdı. Sanırım bunu Şota' da anlamıştır. Bu ikilinin önünde ise Ömer, Cangele ve Mouche üçlüsünü bekliyorum. Cleyton' un berbat oyunu ve Cangele' nin geçen iki haftada daha da güçlenmesi Cangele' yi formaya bir adım daha yaklaştırıyor. Ömer 45 dakikalık dinamik futbolu ile o kanadın şu an için değişmezi. Dileyelim de 45 dakikalık bir ekleme yapsın yarın oyununa. Mouche ise istiyor ama henüz yanında oynayanlarla pek anlaşamadığı görülüyor. İleri uçta ise Bobo yer alacaktır. Şota' nın forvet konusunda ki inadına geçen yıl tanıklık etmiş biri olarak bunu kestirmek zor değil. Emir' i tercih ederdim bu maçta.

Akhisar' ın kapalı defansını ancak gelebilecek erken bir gol açacaktır. Bunun için özellikle orta saha ve forvet hattına büyük iş düşüyor. Bilerek, sakin ama hızlı bir oyun ile gol bulabileceğimizi ve sonuca gidebileceğimizi düşünüyorum. Umarım beklediğimiz oyunu oynar ve sezonun ilk puanlarına kavuşuruz.

Benim bugün beklediğim muhtemel kadro;