13 Ağustos 2011 Cumartesi

Nostalji Kayserispor Formaları

Bir bakıyoruz futbol kulüplerinin bir çoğu standartların dışına çıkarak formalar tasarlıyor ve bunları pazarlama konusunda büyük adımlar atıyor. Türkiye' nin KALBURÜSTÜ takımlarından birisi olduğuna inandığımız Kayserispor ise ne yazık ki bu konuda oldukça geride. Hala Adidas firması tarafından hazırlanan ZORLAMA formaları giyiyor. Taraftar olarak biz bu konularda defakez sitemde bulunduk, taleplerimiz oldu. Pek dikkate alındığı söylenemez ama biz inadımızdan vazgeçmiyoruz.

Şimdi biraz maziye gidip Ayhan Baynal arşivinden ( Teşekkürler Ayhan Baynal ) eski Kayserispor formalarına bir bakalım. Hangileri hoşumuza gidecek, hangilerini tercih edeceğiz, hangilerini görmek isteyeceğiz?

1972-1973 sezonu Kayserispor. Kayserispor tarihinde, bugün kullandığımız çubuklu formalar da dahil olmak üzere en beğendiğim çubuklu forma bu. Nedendir bilmiyorum ama; yakalı, 3 çubuklu, siyah şortlu ve kırmızı çoraplı bu takım benim 45 yıllık Kayserispor tarihinde ki favorim. Bu formanın canlandırılması konusunda cidden çalışılması gerek. Siz ne dersiniz?


1990-1991 sezonu beyaz şortlu çubuklu forma. Burada en çok dikkat çeken kaleci forması. Mavi yakalı eflatun renkli kaleci forması oldukça sıra dışı. Beyaz şort ve beyaz çoraplarla daha açık renkli olan çubuklu forma ise tarihimizde kullandığımız en güzel örneklerden birisi.


1970-1971 sezonu. Olsa ne güzel olurdu bu forma. Ne nostalji yapar, futbolun icat edildiği dönemlere nasıl dönerdik değil mi? Kırmızı zemin üzerine sarı puntolu forma numaraları ve sarı kırmızı çizgili çoraplar. Günümüz teknolojisi ile hazırlanacak bu tarz formaların oldukça ilgi göreceği düşüncesindeyim. Ya siz?


Son olarak 1983-1984 sezonu beyaz formaları. Yine yakalı ve yine İtalyan tipi. Bugün kullandığımız beyaz formaya benziyor. Tek fark şu anki formalarımız yakasız ve kolunda kırmızı şeritler yok ama omuzdan aşağı doğru inen sarı-kırmızı şertler var günümüz formasında. Şahsen şu formaların kullanılabileceği ve yeniden dizayn edilerek taraftarın beğenisine sunulabileceği düşüncesindeyim.

Formalarda ki ortak noktayı görenleriniz var mı peki? Evet. 1972-1973 sezonunda kullandığımız formadan tutunda 1990-1991 sezonunda kullandığımız formaya kadar hepsinde STANDART bir kulüp arması var. En güzel yanı da bu sanırım. İşte o armamız.


Tek arma ile maçlara çıktığımız günlere kavuşmamız dileğiyle. Sağlıcakla kalın.

Muratt..