23 Şubat 2012 Perşembe

Finale 40 Dakika.


Çok ilgi alanı olmayabilir bazılarının ama iş şehir takımına gelince bir anda dikizleri çevirtiyor bize. Bugün Kayseri Kaskispor' un Kadınlar EuroCup Yarı Final maçı vardı Kayseri' de. Rakip yabancı değil. Yine bir Türk takımı olan Adana Botaşspor. Türk sporu adına bir gurur gecesi yaşadık Kayseri' de. Çoğu medya kuruluşunun, Türk Spor Medyasının pek umurunda olmasa da bugün Kayseri' de inanılmaz bir mücadele vardı. Hemde Avrupa' da yarı final mücadelesi.

Neyse bu sitemlere girersek çıkamayız. Kısaca maçı anlatalım biz. Harika bir atmosferde oynandı maç. Kadir Has Spor Salonunu tamamen dolduran Kayseri' li basketbol severlerin huzurunda ilk periyoda Kayseri Kaski kötü başladı. Botaş arka arkaya sayılar buldu ama Kaski ilk periyodun sonlarına doğru toparlandı ve ilk periyodu 22-17 ile kazandı. İkinci periyotta da yine üstünlüğünü koruyan Kaski özellikle 2. periyotta Sounders' in devreye girmesi ile harika sayılar buldu ve ilk yarıyı 8 sayı fark ile 41-33 önde kapattı. Kayseri Kaski ikinci yarıya yine tutuk başladı. 3. periyodun başında kaçan sayılarla bir anda fark 6 sayıya kadar düştü ama 3. periyodun son 4 dakikasında Kayseri Kaski yine toparlandı ve Saunders ve Sanford' un sayıları ile 3. çeyreği 10 sayı önde bitirdi. 60-50. Son periyotta oyun iyice düştü, karşılıklı top kayıpları geldi. Kayseri Kaski' de 3. periyodun sonunda baş gösteren yorgunluk 4. periyotta kendisini iyice hissettirdi. Özellikle Saunders' ın ve Bahar' ın yorgunluğu kendisini çok hissettirdi. Botaşspor' da Paris pota altında çok etkili olmasına rağmen De Forge' nin bulduğu sayılar farkın kapanmasına engel oldu. Sert savunma ile Botaşspor' u ardıardına 3 hücumdan boş çevirip o hücumların 2' sinde sayı bulunca fark bir anda 16 sayıya kadar çıktı. Ancak belirttiğimiz yorgunluk kendisini gösterdi ve periyodun sonuna 3 dakika kala aradaki fark 10' a düştü. Ama Kayseri Kaski yine toparlandı ve farkı yeniden 14' e çıkardı. Son saniyede Kayseri' nin kaçırdığı basket ile fark 16' ya çıkacakken dönen topta atağı değerlendiremeyen Botaşspor' un imdadına 2. hakem Jelena Tomiç yetişti ve biten süreye rağmen Paris' e faul yapıldığına karar verdi. Paris kullandığı 2 serbest atışı sayıya çevirerek maçın 75-63 bitmesini sağladı.

12 sayı elbette az bir sayı değil ama rakip Botaşspor olunca insan sıkıntıya düşüyor. Rövanş maçı 01 Mart Perşembe günü Adana' da oynanacak. Şimdiden başarılar Kayseri Kaski. Kalplerimiz sizinle.

Bu arada bir kaç cümle de maçın canlı yayınını yapan sevgili Tv Kayseri ekibine. Lütfen basketbolu bilen, kurallara hakim ve daha akıcı konuşabilen bir spiker ve bir yorumcu ile rövanş maçını bizlere ulaştırın. Hatalı yürüme yapan Wright' ın hareketine ne var ki bunda diyecek kadar bir haberler. Emekleriniz için minnet borçluyum ama daha iyi olabileceğine eminim. Adana' dan yapacağınız yayını sabırsızlıkla bekliyorum. Tabii daha iyisini...