8 Ağustos 2011 Pazartesi

Karim Ziani Transferi


Karim Ziani transferinde çoğumuzun bilmediği bir gerçek varmış. Hollanda kampı esnasında Genel Menajer Süleyman Hurma bazı Kayserispor taraftarları ile yaptığı sohbette Karim Ziani' nin babasının transferden pay istediğini, Ziani' nin de babasını desteklediğini, ancak Kayserispor kulübünün bunu kabul etmemesi üzerine transferin gerçekleşmediğini anlatmış.

( Bu haberi Hollanda' da Kayserispor kampını izleyen ve Az Alkmaar karşılaşmasını blogumuz için değerlendiren ..::mmd::.. kardeşim verdi bana. )

Her ne kadar bu kulübün iddiası olsa da Karim Ziani' nin ayda 300 Bin Euro' ya Katar' a transfer olması bu iddiayı güçlendirir nitelikte. Ayrıca Ziani sezon bitmeden verdiği her demeçte Kayseri' de ve Kayserispor' da mutlu olduğunu ve Kayseri' de kalmak istediğini ifade ettiğini hatırlıyoruz.

Bizim için önemli bir isimdi Ziani ama ne yazık ki olmadı. Her şeyin hayırlısı.

Muratt..

Söz Verdiğimiz Gibi


Hücüm Hattını Facebook sayfasından takip edenlere Mehmet İncialan' ın iddiaları ile ilgili olarak Kayserispor başkanı Recep Mamur' un ve diğer yöneticilerinin aklandıklarına dair belgeleri sunacağımızı söylemiştik. Akşam saatlerinde belgeler elime ulaştı ve şimdi sizlerle paylaşıyorum.


Müşteki olarak görünen Mehmet İncialan. Kayserispor taraftarı(!) olarak bir şikayette bulunmuş, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığıda bunu değerlendirmiş ve soruşturma başlatmış. Şüpheli sıfatı ile soruşturmada yer alanlar ise Genel Menajer Süleyman Hurma, Şaban Miraboğlu, Yücel Şahin, Recep Mamur ve Şahin Akarsu. 


Evrakı inceleyen Kayseri Cumhuriyet Savcılığı Savcılarından 34291 sicil numaralı Cumhuriyet Savcısı söz konusu iddiayı incelemiş ve konu ile ilgili yeterli ve inandırıcı kesin delil bulunamadığı gerekçesiyle Kamu Adına Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar Vermiş.

Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesini de Temyiz makamı olarak göstermişler. Mehmet İncialan durur mu? Doğru Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesine karara karşı itirazda bulunmaya gitmiş. Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi ilgili başvuruyu 2010/10 Değişik İş No sayısıyla gündemine almış ve dosyayı incelemiş. Bakın alınan kararda ne deniyor.


Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi Şikayetçinin Şikayetinin Reddine karar vermiş ve fotoğrafta göründüğü üzere; " Şikayetçinin Yerinde Görülmeyen İtirazının Reddine. " ifadesini kullanmıştır. Bu kararı da Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Aracılığıyla ve Müsteşar Yardımcısı imzasıyla Müşteki Mehmet İncialan' a tebliğ edilmesi için yollanmış.


Bizim taraftar(!) Mehmet İncialan bir de Kayserispor Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Rıfat Yıldırım hakkında Avukatlık Görevini Kötüye Kullanma suçlamasıyla başka bir soruşturma için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuş. Haliyle bu da değerlendirilmiş.


Bu iddianın değerlendirmesinde de 33427 sicil numaralı Kayseri Cumhuriyet Savcısı görev almış ve; " Avukat Rıfat Yıldırım' ın Avukatlık Kanununa aykırı bir eylemi olmadığı, başlatılan icra takibinde her iki tarafında avukatlığını yapmadığı, bu nedenle şikayete konu iddiaların varid olmadığı. " gerekçesiyle Avukar Rıfat Yıldırım hakkında SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI kararını vermiştir.


Kıssada hisse dostlar bir kaç gün önce Osman Altunterim imzalı ve Mehmet İncialan kaynaklı ( haberi yapan gazeteci tek kaynağı olmadığını iddia etse de ) " Kayserispor' da Büyük Vurgun " başlıklı haber aslı astarı yok. En azından ortada vurgun niteliği taşıyacak bişey yok. Zira göründüğü üzere Türk Hukuk Merciilerince hem Recep Mamur, hem Kayserispor yönetiminde ki adı geçen diğer isimler aklanmış durumda.

Tabii bir uyarıda burada Kayserispor yönetimine. Görüyorsunuz ki Kayserispor' un attığı temellerin öyle ya da böyle bir şekilde altı kazılmaya çalışılıyor. Sizlerden taraftar olarak isteğimiz bu tarz şeylere alet olacak işlerden kaçınmanız ve Kayserispor' u daha şeffaf yönetmenizdir. Siz dikkat ettiğiniz müddet Kayserispor camiası olarak bizlerin sırtı yere gelmez.

Muratt