24 Aralık 2011 Cumartesi

Bizimkisi Memleket Meselesi / Kasist

Eskişehirspor deplasmanına gittik Kasist olarak. Çok eğlenceliydi.. Sonuç mutlu etmedi pek ama dostluk, arkadaşlık ve en önemlisi hepimizin ortak paydası olan Kayserispor ve arma sevdası bizi bir araya getirdi. Eskişehir sokaklarında atkılı, formalı dolaştık, Eskişehir' lilerin güzel duyguları ile karşılandık ve hatta misafir edildik. Takımımızı otelden çıkartıp maça uğurladık, tribünde takımımızı destekledik. Kısaca harika başlayan, skor olarak üzüldüğümüz ama birliktelik olarak tavan yaptığımız bir organizasyonu geride bıraktık. Aşağıda izleyeceğiniz görüntüler Eskişehirspor maçının biraz amatör haliyle belgesellendirilmiş hali. İyi seyirler...


Bu arada İntertoto Kupasının kazanılması olayına şüphe ile yaklaşanlar olacaktır... Kanıt niteliği taşıyan bir yazım vardı. Buradan Kontrol Edebilirsiniz..

Pek Beceremedik Sanki. ( İlk Yarı Değerlendirmesi )



Çok umutlu girdiğimiz sezona o kadar kötü başladık ki Bursaspor mağlubiyeti, üzerine Cangele' nin sakatlanması alt üst etti hem takımı, hem bizleri. Dario' nun Kayseri ve Kayserispor için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş ve teyit etmiş oldum bu sayede.

Genel bir değerlendirme yapmak yerine kısım kısım  bir değerlendirme yaparsak eğer, sanırım şunları söyleyebiliriz;

İlk yarının en başarılı pozisyonu çok gol yememize rağmen defans bloğumuzdu. Geçen yıl ikinci yarının hemen başında giden Alex'in yerine gelen Gürcü' müz Zurab ilk yarının tartışmasız Kayserispor' da en iyi ismiydi. O kadar yerinde müdahaleler yaptı ki yavaşlığını, hantallığını unutturdu bizlere... Defansın sağ kanadı son 5 senede ki en emin ellere teslim edilmiş bunu da gördük. Pekarik son dönemde yapılan en yararlı transferlerden oldu. Gerçekten son zamanlarda sağ bek mevkiinde yaşadığımız sıkıntıyı Pekarik ile bu sezon atlattığımız söylenebilir. Takımın gidişatına göre Pekarik' in kalmak isteyeceğini, kulübün de Pekarik' in kalması için gerekli girişimi yapacağını düşünüyorum. Eren Güngör ise yaşadığı o berbat günlerden sonra nihayet kendine gelmeye başladı. Evet eski günlerinden uzak ama yaşadıklarından sonra o formayı giymesi bile bir mucize.. Hasan Ali geçen yıl ki devamlılığının üstüne bu yıl hücumda etkin rol almayı denedi. Başlarda bunu pek becerdiği söylenemez ama özellikle Manisaspor maçından sonra kendisine geldi ve hem hücumda etkinlik sağladı, hem de sol bek görevini yerine getirdi.

Orta sahayı tek tek irdelemeye gerek yok. Düzen tutturamadığımız bir bölge olduğu için tek tek konuşmak anlamsız olur. Bana göre ilk yarının en başarılı isimlerinin başında Amrabat, Riveros ve Okay geliyor. Amrabat geçen sezonun ikinci devresinde geldiğinde çok şey bekledik ve aslında beklentilerimizi karşıladı. Bu senenin başında en büyük isteğimiz Dario ile birlikte oynamasıydı ama kısmet olmadı.. İkinci yarının ortasını geçtikten sonra Galatasaray' ın radarına girmesi şirazesini biraz kaybettirdi. Aslında Amrabat' tan beklenmedik bişey değildi çünkü geldiğinde Kayserispor' u bir basamak olarak gördüğünü söylemişti. Ama yine de takım iyi giderken yaptıkları hoş karşılanamaz. Bir diğer isim büyük umutlarla bel bağladığımız Okay. İnanılmaz yetenekli. Tek sorunu kondisyonunu 90 dakikaya yayamıyor olması. Riveros ise Ziani' den daha yetenekli(!) iddialarını çabuk çürüttü ama şu bir gerçek ki orta saha da oynayan en devamlı ve yeterli oyuncu çizgisini kaybetmedi. Açıkçası ben memnun kaldım ilk yarı için..

Forvet hattında ise beklediğimiz Gökhan Ünal' dan uzak bir Gökhan ile karşılaştık. Aslında gol sayısı çok kötü sayılmaz ama biz sadece gol olarak bakmıyoruz olaya. Gökhan transfer edildiğinde takımda ağabeylik rolünü oynamasını, takıma itici güç olmasını umut ettik ama ne yazık ki çoğu karşılaşmada bunu görmedik. Hatta bazı maçlarda arkadaşlarına karşı takındığı tavır hiç hoş görüntüler çıkarmadı ortaya.. 

Şota hoca ise bazı konularda sınıfta kaldı. Özellikle oyuna müdahale etme ve kadro tercihlerinde bazen oldukça sorgulandı ama asla ondan umudu kesmeyen bir yönetim ve taraftar grubu var arkasında. Bu sayededir ki sözleşmesi bitmeden +2 yıllık daha sözleşmeye imza attı.

Genel manada Kayserispor olarak umduğumuz, beklediğimiz patlamayı da, futbolu da sahaya yansıtamadık. Çok kötü başladık, bir ara düzelttik bu sefer hakemlere takıldık, sonra yine kötü gidişata devam ettik. Bir ara kötü oynayıp kazandık ve bu doğrultuda sezonu tamamladık. Sıralama olarak Uefa Play-Off grubundayız ama biz buradan daha iyi yerlerde olmalıydık. 

Kıssadan Hisse; bu sezonun başlangıcını Pek Beceremedik Sanki. Geçtiğimiz sezonların tam tersini yaşamak dileğiyle..