8 Ekim 2011 Cumartesi

Milli Facia

Akşam maçı izlerken kendi kendime fantaazi üstüne fantaazi kurdum. Ula bir takım bu kadar aciz oynatilamaz.

Ikinci yarıya Selçuk'suz başlıyorsun. Zaten gol yollarında sıkıntın var, elinde duran top kullanacak adam yok, defans ile orta sahayı, orta saha ile forveti bağlayan başka kimsenin yok, Marco paşa var mi? Yok. Sen Selçuk'suz oyuna başlıyorsun. Bunun adi " gel beni öp Alman arkadaşım. " değilde nedir?

Hakan Balta daha top nasıl kontrol edilir dersi aliyorken Milli Takımda oynuyor. Servet dönene kadar dünya kendi ekseni etrafındaki turu tamamlıyor. Selçuk avize gibi topu TT Arenanın çatısına dikerken Müller aynı topla paralel bağlantı nasıl yapılır onu gösteriyor.Sabri reyiz bir yerlerini yirtiyor ama dikecek iğne iplik yok. Garibim Arda tek basina top oynamaya çalışıyor Almanlarla resmen güreşiyor, kulübede Valencia nin on liberosu oturuyorken biz Marco Paşa ya 85 dk. dayaniyoruz. Neden? Marco paşa Bjk de çok formdaymis. Bjk her gün Alman Milli Takımı ile oynuyorda bizmi bilmiyoruz. Hamit desen 6 aydır toplam aldığı süre 8 dakika ama Türk Milli Takımının başında kaptan olarak sahada. Elimizde oyuncu mu yok arkadaş. Şimdi dünkü maçta Emre oynayamaz miydi? Sakatlıktan çıktı değil mi? Hamit' te sakattı. O da yeni iyileşti... Adamlar kendi evinde 55 Bin kişilik TIYATRODA seninle dalga geçti Bay Hiddink ve Yardımcısı Bay O(Guus)

Sonra da hala utanmadan "Ipler bizim elimizde." Diyecek kadar buyuk hoca oluyoruz. Bizim ülkemizde ne kadar basit bu durum. Adamlar geldi,çatır çatır oynadı,eze eze yendi ve gitti.

Düşünün sevgili arkadaslar, Hakan Balta öyle bir oyun oynadı ki Almanlar golden önce adamı marke etme ihtiyacı hiseetmediler. Ve o gol bile kaçıyordu düşünün içler acısı hali. Hadi sen sol beksin, golü kaçırsan anlarım ama adam kacirmana nasıl çözüm bulacaksın Hakan Balta. Yahu arkadaş insan Gotze denen adamı 1 kez durduramaz mi yahu?

Nitekim bu rezil kadro ile yapılacak en iyi şeyi yaptık ve 5 gol yemekten kurtulduk. Futbolun nasıl oynanacağı, sistemin nasıl kurulacağı, kurulan sistemin nasıl işleyeceği Almanlar tarafından uygulamalı olarak TT Arena da gösterildi. Bize düşen kendi payimiza düşen dersi almak. Alırlar mi? Muamma...

Bir kardeşim çok güzel bir cümle ile özetlemiş olayı. "Futbol 11 kişi ile oynanan, Türklerin hep diğer maçların sonuçlarına muhtaç kaldığı bir oyundur.