5 Ağustos 2011 Cuma

Devşirme Futbolcular.

Konu başlığını aslında çok düşünmeden yazdım. Çünkü bir çok örneğini gördük Kayserispor' da. En son örneği Semih Aydilek idi onunla da yollar ayrıldı. 

Semih Aydilek Kayserispor' a forvet olarak Birmingham City' den geldi. Çok fazla forma şansı bulamadı takım içerisinde. Ne onu getiren Tolunay Kafkas, ne Tolunay Kafkas' dan sonra takımı devralan Şota Arveladze ona yeterince şans vermedi. Hem de sakatlıktan kırıldığımız dönemde bile. Sonra bir iki karşılaşmada Semih Aydilek sol bek olarak oynatıldı. Hasan Ali' nin alternatifi idi artık. Hatta bu sezon başlarken sol beke transfer yapılmaması onun bu konumunu sağlamlaştırdığı düşüncelerini güçlendirdi bizde ama sonradan hepimiz ters köşe olduk. Semih Aydilek ile sözleşme karşılıklı olarak fesh edildi. Bazı kesimlere göre ise talibi çıkarsa gönderilecek. Sonuçta Semih Aydilek herhalukarda bu takımdan gidecek ilk isim bunu öğrenmiş olduk.


Bir başka devşirmemiz Hakan Aslantaş' tı. Asıl mevkii olan Sağ Bekte ya 2 maç oynadı ya 3 maç. Sonrası sol bekte geçti. Etkili oldu,ü verimliydi ama o da gitti. İdari heyet ile sorunlar yaşadığı anlatıldı ama kimse gerçekte neden gittiğini asla öğrenemedi. Aslına bakarsanız Tolunay Kafkas' ın herhalde Türk futboluna kazandırdığı ender yeteneklerden birisi kendisi. Çok göze batan, ahım şahım bir futbolu yoktu ama hırsı ve mücadelesi ile bu açığı kapatıyordu. Hakan Aslantaş' ı Kayserispor taraftarına sevdiren en önemli şey 38 numaralı forma tercihi ve samimiyeti oldu. Kayserispor' da öğrendiği sol bek görevini gittiği Konyaspor'da da devam ettirdi ve belki de hiç olamayacağı kadar o bölgenin adamı oldu. 

Devşirmeden bahsedipte Selim Teber' i es geçmek herhalde ayıp olur. O Selim Teber ki Hoffenheim' da 10 numara giyip takımının en golcü oyuncularından biriydi. Adam Kayserispor' a bir geldi bir anda kendisini Defansif orta saha da buldu. 2 kademe birden geriledi. Forvet arkasından alındı, defans önüne koyuldu. Başarısız mı oldu başarılı mı tartışılır. Ben şahsen kısmen başarılı olduğu kanaatindeyim. Selim Teber' in 2 devre ayrı ayrı incelenmesi gerekiyor. Sezonun ilk devresi Zidanevari birinci Selim, ikinci devresinde ise yerinde yeller esen ikinci Selim.Takdir sizlerin tabii ki ama Selim Teber devşirmelerimiz arasında ki yerini çok rahat alıyor.

Mehmet Eren' i bile sayabiliriz bu kategoride. Mehmet Eren ki 4-3-3 ün sağ ucunda oynayacak yapıda bir adam olmasına rağmen imkansızlıklarla dolu dönemlerde 4' lü defans kurgusunun sağ tarafına monte ediliyordu. Yani o da devşiriliyordu zaman zaman. Aynı şekilde Omer Şişmanoğlu. Gol atma becerisi yüksek bir oyuncu olmasına rağmen bir türlü forvet hattında kullanamadık kendisini. Hep sağ açık ya da sol açıkta denedik ve bir nevi körelttik. Oysa bu sene gördük ki Ömer forvette oynadığında neler yapabiliyor.

Kıssadan hisse devşirme futbolcudan geçilmeyen bir Kayserispor var elimizde. Her dönemde benzerlerini yaşadık ve bu senede yaşayacağımız konusunda düşüncelerim var.

Muratt..

İncialan Klasikleri


Ve bir ritüelin yine başladığına şahit olduk bugün. Cumhuriyet gazetesinin spor sayfasında Kayserispor yönetimi ile ilgili bazı iddialar dillendirilmiş. İddiaların sahibi Grup38 Taraftarlar(!) Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncialan. Açıklamalarında daha doğrusu iddialarında Kayserispor başkanı Recep Mamur' un kulübü kendisine sahte imzalarla imzalanmış senetleri kullanarak borçlandırdığını anlatılıyor.

Olayların geçmişi 2008, 2009 yıllarına dayanıyor. Suç duyurusunda bulunmuştu Mehmet İncialan o zamanlarda kulüp başkanı hakkında. Ve başkan Recep Mamur aklanmıştı ama İncialan bey iddialarından vazgeçmedi. Bakın bugün yine başlamış benzeri yorumlara.

Mehmet İncialan kimdir, nedir sorularına verecek fazla bir cevabım yok aslında. Ne iş yapar, geçimini nasıl sağlar bilmiyorum. Taraftar görünümlü biri kendisi. Grup38 derneğini kullanarak reklam yapmaktan başka birşey yapmayan biri olarak tanıyorum. 

Tek bildiğim şey geçimini Kayserispor kulübünü ve yönetimdeki isimleri mahkemeye vererek kazandığı tazinatlardan kazanıyor. Yılın belirli dönemlerinde bu tür açıklamalar yapıp Kayserispor yönetimini galeyana getiriyor ve açtığı davalarla senelik kazançlarını kazanmaya çabalıyor. 

Tek dileğim Kayserispor yönetiminin bu tür oyunlara gelmemesi ve bu tarz beklentileri boşa çıkarması. Kimin ne olduğunu Kayseri kamuoyu az çok biliyor. İncialan' da öyle. Hoş bilmese de ne yazar. 

Muratt..