7 Aralık 2011 Çarşamba

Amrabat Transferi " Sükut İkrardan Gelir. "


Her transfer döneminde adına büyük denilen takımların yüzsüzlükleri ve iğrençlikleri ile uğraşmaktan bıktık. Anadolu takımlarının yok sayılması, görmezden gelinmesi, başarı kazanmalarının istenilmemesi gibi durumlar artık mide bulandırmaya başladı. Her ne kadar Bursaspor ve Trabzonspor bu konuda gerekli kapakları kapatmış olsalarda ne yazık ki yüzsüzlük kaldıkları yerden devam ediyor. 

Yine bir transer dönemi ve yine yüzsüzlükte sınır tanımayan bir büyük takım. Ne kadar yönetim değişse de, ne kadar insanlar değişse de Gs' de ki anlayış ne yazık ki senelerdir değişmedi. Hala birilerini yok sayma inatlarından vazgeçmediler. En son Amrabat olayında gördük ki Gs yine kendisine yakışanı yapma gereğini duymuş. Bir kaç gün önce TRT 1 de Stadyum programına katılan Ünal Aysal Kayserispor' lu Amrabat için resmi teklif yaptıklarını açıkladı. Sonrasında Süleyman Hurma bağlandı ve " resmi teklif yok, sadece telefonla bilgi istediler ve gerekli yanıtı aldılar ama oyuncuyu ve menajerini ayartmaya çalışıyorlar. " dedi. Devamında Ünal AYSAL Gs resmi sitesi aracılığıyla; " kulübü ile sözleşmesi devam eden bir oyuncunun ayartılması söz konusu değildir. " gibisinden bir açıklama yaptı. Son noktayı Kayserispor Başkanı Recep Mamur koydu ve " Gs' nin Amrabat için telefonla transfer teklifi yaptığını, bunun kabul görmediğini, gerekli cevabın verildiğini ancak Gs kulübünün gayri ahlaki yollarla oyuncuyu ve menajerini ayartmaya çalıştıklarını. " anlattı.

Bu açıklamaya Gs kulübünden hiç bir cevap verilmedi. Şimdi merakım şu ki; Bir kulübün genel menajerine cevap verme gereği duyan Gs başkanı Sn. Ünal Aysal, Kayserispor Başkanı Recep Mamur' un açıklamalarına neden cevap vermez? Bakınız atalarımız der ki; " Sükut ( Sessizlik ) ikrardan ( kabulden ) gelir. "  Bu konu da daha da başka bir yoruma gerek yoktur sanırım..

Ayrıca Amrabat' ın bu konuda açıklamalarına yer veriliyor ki her futbolcu gibi maalesef o da kendisini bu büyük takımda oynama sevdasına kaptırmış olabilir. Gayet doğaldır. Kendi çocuğumuz dediğimiz Ali Turan bile 6 ay oynamamayı göze aldıysa Amrabat da bu açıklamayı yapar. Ama şunu kimse göz ardı etmesin. Amrabat' ın Radyospor' a yaptığı açıklamada; " Kayserispor izin verirse " cümlesi çok önemli ve de değerlidir.. Tabii anlayana.

Bir de şu kendisini spor medyası olarak adlandıran güruh var ki evlere şenlik. Amrabat' ın sözleşmesi 2015 Mayıs' ına kadar devam ediyor. Bunu bile bile Kayserispor' u hala; " transferde zorluk çıkaran, kulüplerle kavga eden bir yönetime sahip. " olarak lanse etmek hangi insanlığa sığar biri anlatsın lütfen. Haklı olduğu davada Kayserispor' u eleştirenlere diyecek çok şey var ama LA HAVLE onların içinden en mantıklısı...