12 Mayıs 2012 Cumartesi

Aidiyet.


Salih Dursun; Sakaryaspor' dan yeni transferimiz. Henüz 21 yaşında ve normal şartlarda orta sahanın defansif tarafında pozisyon alıyor. Ama bu sezon Yılmaz Vural onu sahanın her yerinde denedi sanırım. Salih Dursun' un ayrıntılı analizini ilerleyen günlerde yapacağız. Bu yazının konusu farklı. 

Salih Dursun hakkında bu yazıyı yazmama neden olan şey; onun Sakaryaspor' a, Sakarya' ya ve kendisini yetiştiren hocalarına karşı hissettiği "Aidiyetlik" duygusu. Dün bir açıklama yayınlayarak Sakarya' ya, Sakaryaspor' a, taraftarlarına, onu yetiştiren hocalarına veda etti. Kişilik sahibi olduğunu gösterdi. 

Oyun olarak transfer haberini aldığımız günden beri takip etmeye çalışıyoruz. Oynadığı futbolu eleştirebilir, beğenmeyebilir ya da göklere çıkartabiliriz. Bu onun o gün sergileyeceği performans ile alakalı bir durum. Ama... Evet bir " Ama " koyalım buraya. Oynadığı futbol ne kadar kötü ya da iyi olursa olsun, ne kadar inişli çıkışlı bir performans sergilerse sergilesin futbolcunun karakteri iyiyse bu onun kötü özelliklerinin çok büyük kısmını kapatacak bir meziyettir. Salih' i tanımıyorum, kimdir nedir bilmiyorum. Ama ŞU veda mesajında verdiği "Aidiyetlik" duygusu ile kendisine inanılmaz saygı duymama neden oldu orası kesin.

Camiamızda senin gibi bir futbolcuyu sahip olacağımız için kendimi şanslı hissediyorum Salih Dursun. Hoş geldin, ne iyi ettin. Senin gibi karakterli futbolculara ihtiyacımız var... Umarım Kayserispor' u da Sakaryaspor gibi sahiplenir, bu forma ve arma için elinden geleni ve hatta daha fazlasını yaparsın...