22 Eylül 2012 Cumartesi

Rahat Galibiyet Yok Bize.


Kayserispor ilk 40 dakika da oynadığı oyun ile son 10 dakika da ortaya koyduğu karakteri ligin geri kalanına yaysa eminim çok çok daha iyi yerlerde oluruz. Ön alanda baskı, değişken koşular ile rakibi boğan ve pas yapmasına engel olan anlayış, az ama öz paslaşma, yan toplardan ve duran toplardan tehlike yaratma. Kısaca ilk 40 dakika da bunların hepsini biz yaptık. Gel gör ki bir süre sonra korkudan mıdır, heyecandan mıdır nedir inadına geride kabul etmeye başlıyoruz oyunu. 

Maçın Kayserispor adına en iyisi su götürmez şekilde Mouche' ydi. Bugün sol kanadı maç boyunca inanılmaz etkili kullandı. Üzerinde ki tutukluğu gidermiş, takıma adapte olmuş bir görüntü çizdi. Bu benimle beraber herkesi mutlu etti sanırım. Riveros ise bildiğiniz gibi. Atom karınca kıvamında devam ediyor. Takımın her maç en faydalı ismi. İstikrarlı, hırslı, azimli ve en önemlisi Profesyonel. Abdullah bugün inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. 90. dakika da hala Eskişehirspor kalesinde pres yapıyordu. Bu bile takımın Eskişehirspor maçını gerçekten istediğini gösterdi bize.

Bobo bugün attıkları ile konuşulacaktır ama biz biraz gıcıklık yapıp yapamadıklarından bahsedelim. Bugün normalden çok koştu, normalden de çok mücadele etti ama neticesini kaldıramadığı ve ikili mücadelelerde pes ettiği o kadar pozisyon oldu ki. Elbette gol attı, çok mutluyuz ama yapamadıklarını da söylemeliyiz. Aynı şekilde Salih. İnanılmaz bir hırs ve mücadele isteği var ama bazen olmuyor. Yaşadığımız iki tehlikede Salih' in kaptırdığı toplar vardı. Topla çıkarken pas tercihleri, oyun görüşü ne yazık ki gelişime muhtaç. Ha asistini unutmadık. Ayağına sağlık.

Defans blogumuz ve özellikle tandemimiz ne yazık ki içler acısı durumda. Yukarı da bahsettim. Tello' ya kafa golü attırdık bugün. Yerleşimden tutunda, adam paylaşımına, pozisyon hatasından tutunda koşamamaya kadar ne ararsanız bizim defans dörtlümüzde mevcut. Eren' i biraz kenarda tutuyorum ama Malik kesinlikle stoper mevkiinin adamı değil. Zurab' ı aradık bugün. Ama gördük ki Zurab' ın yokluğunda Eren' de tekliyor. Kısaca Eren ve Zurab birbirlerini iyi tamamlıyorlar. En azından bugünkünden daha iyi. Stoper' e hızlı bir takviye şart. Eminim bunu ben gördüysem takımın transfer yetkilileri de görmüştür.

Steinsson çok arzulu, çok istekli. Giydiği formanın hakkını verircesine oynamak istiyor ama eksikleri var. Mesela bir bek için sanki biraz ağır. Kamara elini kolunu sallayarak geçti bugün onu. İleri çıkışlarından sonra ki dönüşleri de oldukça yavaş. Bu hali Hasan Ali' yi andırıyor. O da gitti mi gelmek bilmezdi. Erdal ise pişmeli. Pozisyon hatası yapıyor, adam kaçırıyor. Ama kumaşı kötü değil ona kanaat ettim.

Ve gelelim son bölüme. Aylar sonra Şota' nın oyuna müdahalesi bize maçı getirdi farkında mısınız? Salih' in yerine oyuna giren Okay ile birlikte 80. dakika da oyuna aldığı Cleyton ve Ömer Bayram oyunu çeviren isimler oldu. Okay' ı yanlış yere yerleştirdi diye düşünüyorum. Riveros' u Salih' in yerine çekip onun yerine Okay' ı koysaydı sanki daha çok pozisyon yaşardık. Ömer harika bir orta ile galibiyet golünün mimarı oldu ama ona o pozisyonu hazırlayan da Cleyton' du. Bobo' yu görerek attığı pas ile pozisyonun başlangıcında Cleyton' un imzası vardı.

Yine rahat rahat kazanamadık. Ama olsun kazandık. Bu galibiyete camiada ki herkesin ihtiyacı vardı. Şimdi önce hafta içi Sancaktepe, sonra hafta sonu Gençlerbirliği deplasmanlarından da güzel skorlarla ayrılıp artık bir seriye başlayalım...