3 Temmuz 2011 Pazar

Şike, Teşvik ve Türk Futbolu.



Türk futbol tarihinde sık sık duyduk bu sıfatları. O kadar duyduk ki hatta bir zamanlar duymamazlıktan geldik. Ama bu seferde neler gördük neler. Bu ülkede 3-0' dan dönen 4-3' lük maçları, son şans olmasına rağmen 8-0 lık maçları. Ne yazık ki bugüne kadar hiç bu kadar cesurca hamleler görmemiştik. 


Geçtiğimiz sezon içerisinde BAHİS konulu Hamburg merkezli bir operasyon yapılmış ve faal futbolcular dahil bir çok kişiye ceza yağmıştı. Bunların içlerinde Kayserispor' dan da 3 isim vardı. Bilal Aziz bir buçuk yıl, Durmuş Bayram ve Umut Koçin ise bir yıl hak mahrumiyeti aldılar.


Gel gelelim bu soruşturma BAHİS soruşturmasından çok farklı. Direk Ligin kaderini etkileyen ve Şampiyonu belirleyen bir ŞİKE ve TEŞVİK var işin içinde. Fb başkanı Aziz Yıldırım' ın adı daha önce nice olaya karıştı ama bugüne dek hiç bu kadar sıkışmadı. Asker Kaçaklığından tutun da Hakem Odası basmalara kadar nice sefer adını duyurdu ama hiç bu kadar zorlanmadı. Bugün Sivil Polisler arasında götürülmesi Türk Futbol Tarihi açısından bir milat. 




Sabah 9 dan beri takip ediyorum bütün gelişmeleri. Aziz Yıldırım' ın evinden alınmasından bu yana. Lakin olayları izlerken şunu gördüm. Bu ülkede gerçekten bişeyler değişiyor. Bir şeylere ve bir yerlere artık DOKUNABİLİYORUZ. Bu olaydan hiç bir sonuç çıkmasa bile artık şunu gördük ki burası Türkiye Cumhuriyeti. Muz Cumhuriyeti değil, Fb Cumhuriyeti HİÇ DEĞİL... Tabi anlayana...



Bir de Fb taraftarlarının BAŞKANLARINA DESTEKLERİNİ görünce gözlerim doldu. Tamam başkanınız suçsuz olabilir ama YA SUÇLUYSA. O zaman bu ülkede futbolseverlerin karşısına nasıl çıkacak, bir birinizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Yapmayın beyler ve bayanlar. Aklınızı başınıza alın. İnsanoğlu ÇİĞ SÜT EMMİŞTİR. Beşer Şaşar, Hata Yapar. Biraz sakin olup bekleseniz de ona göre DESTEK VERSENİZ ne olur. 


Tam tersine Eskişehir taraftarlarını da yürekten tebrik ediyorum. Ne olursa olsun BU REZALETE adı karışanları bırakın savunmayı, geldikleri ilk günden  bu yana istememişlerdi ismi geçenleri. Bunu da deklare ederek halihazırda ki yönetimi de istifaya davet ettiler.


Kıssadan Hisse. Temiz bir Lig için üzerimize düşen neyse yapmalıyız, yapmak zorundayız. Belki takımımız zarar görecek ama TÜRK FUTBOLU kazanacak.

Muratt..