23 Eylül 2012 Pazar

Hakem Kararıyla Manu!


Bu kadar aciz bir PL hakemi çok fazla denk gelmez. Biraz önce biten Liverpool - Manchester United maçının hakemi Mark Halsey verdiği ve vermediği kararlarla çok konuşulacak bu kesin. İlk yarıda Shelvey' e gösterdiği kart, ikinci yarıda verdiği penaltı maçı katleden adam olmasına yetti. 

Manchester United Galatasaray maçında ki aciz görüntüsünde kurtulamamış. 10 kişilik Liverpool, Manu' yu sahasına hapsederek oynadı. Aslında galibiyet üzdü ama oynanan oyun umut verdi. Özellikle 18 yaşında ki İspanyol Suso sol kanatta çok verimliydi. Rafael' in attığı golün jeneriklik olduğunu ve yukarıda ki görüntünün o anı ölümsüzleştirdiğini belirtelim.

Ben memnunum oynanan oyundan. Eğer Liverpool' un sahipleri Brandon Rodgers' ın arkasında durmaya devam ederler ve takım şanssızlığını yenerse Liverpool' un 20. yıla dönen şampiyonluk özlemi eninde sonunda biter. Takımda ışık var. 

İfade etmeden geçmeyelim. Bugün iki önemli olay vardı. İlki maç önünde Hillsborough olayları ile ilgili yapılan seramoni. 

İkincisi ise PL' de 5. hafta olmasına rağmen hala galibiyet alamayan Liverpool' un bugün Anfield' da maç sonunda ayakta alkışlanması. İngiliz futbol kültürüne hayran kalmamak elde değil. 


Bu arada hakem Mark Halsey' in bir kanser savaşçısı olduğunu hatırlatalım. Mark Halsey 2009 yılında lenf kanserine yakalandı. 2 yıl boyunca kanser tedavisi gördü ve bugün sahadaydı. Bu yönüyle kendisine saygı duyarken, hakemliğine saygı duymadığımı beyan ediyorum.