4 Aralık 2011 Pazar

Yazmazsam Çatlarım.


Bilet fiyatlarının pek işe yaramadığını bir kez daha gösteren Kayseri' lilere de ayrıca teşekkürler. Zira biz bunu söylemiştik. Tüm stadyumu doldurup sessiz sedasız maç izleyecek seyirciler yerine ortalığı ayağa kaldıracak 10 bin TARAFTARIN daha kıymetli olduğunu, bunu kazanmak için çalışılması gerektiğini her defasında izah etmiştik. Ama ne hikmetse bir kulaklarından girdi, diğerinden çıktı. Belki de onu bile yanlış biliyoruzdur. Belki kulakları bile duymamıştır bizleri. 


Son Kale


İkinci 45 dakikanın kısa bir değerlendirmesini yapmak için geçtim bilgisayar başına. İlk yarıyı kişisel işlerim nedeniyle izleyemedim ama çevremdeki dostlarımdan edindiğim bilgiler İBB Spor' un baskı koyduğu ve net goller kaçırdığı konusundaydı. Devre arasında gördüm ki haklılar. İlk yarı da tek ve en etkili atağımızı Amrabat ile yaşamışız ki o da kaçmış zaten. 

İkinci yarıda yine oyun üstünlüğünü ele geçiremedik. Sezon başından beri belki de en mahkum oyunu izledik bugün Kadir Has' ta. İnanılmaz kötü bir pas organizasyonu vardı ki yan paslarda bile sorun yaşadık. İstatistiklere bakmadım ama bu hafta 300 olumlu pası falan bulmamız pek mümkün görünmüyor.

Gökhan' ın yerinde 11 de başlayan Nadir çok mücadele etti, iyi toplar indirdi, bir kaç kez iyi yerlerde fauller aldı ama daha pişmesi lazım. Nadir oyundan çıkarken yuhalayan bir güruh vardı ki içimden çok güzel andım onları. Bir de Pekarik yerine 11 de başlayan Okan vardı. Ne yazık ki oynadığı sağ bek mevkiinde inanılmaz sırıttı. Attığı topların hiç biri yerini bulmadı. Tek olumlu pası Nadir' in ceza sahasında önüne alamadığı ortasıydı. Sanırım daha zamanı var. Okay bugün orta sahada ayakta kalan ve yine beleştende olsa 3 puanı getiren isim oldu takımda. Senelerdir gördüğüm en pervasız orta saha kurgusuna sahip olduğumuz şu dönemde TEPEDEN TIRNAĞA YETENEK olan Okay' ın daha çok şans bulması ve o forma için daha çok mücadele etmesini sağlamalıyız. Ve maçın adamı Navarro'ydu bu su götürmez bir gerçek. İBB Spor cezasahası içerisinden karşı karşıya hiç pozisyon bulamadı ama uzaktan inanılmaz şutlarla kaleyi yokladı. Navarro' nun transferinden bu yana ilk defa arkama yaslanıp, içim cız etmeden bir maç izledim desem yeridir. 

Nadir oyundan çıkarken kardeşine moral vermek için alkışlayan Gökhan, Nadir' i yuhlayanlara inat alkışlamak nedir bilen Kayserispor taraftarları, Okay' ın attığı golden sonra ki sevinç yumağı, Şota' nın yine golden sonra yardımcısı ile sarmaş dolaş olup yine golden hemen sonra havaya kalkan sevinç ve gurur yumruğu maçtan gözüme takılan en güzel görüntülerdi. Ne olur " ARKASI YARIN " denen pembe dizilere dönmesin bu sevinç anları.

İBB Spor için ise söyleyebileceğim bir kaç kelime var. Çok iyi bir takım. İnanılmaz yetenekleri olan futbolcuları var. Webo ve Deko gibi çok ama çok önemli iki silahları var. Taner Yalçın benim çok beğendiğim bir gurbetçiydi ve şu anda İBB Spor kadrosunda. Bugün oldukça etkili oynadı. Bundan sonra ki dönemde başarılar diliyorum İBB Spor takımına.

Hakem 80. dakikaya kadar iyi götürdüğü maçı, bu dakikadan sonra kaybetti ne yazık ki. Normal şartlarda 2 kırmızı kart göstermesi gerekirken 2 sarı kart ile ortamı yatıştırmaya çalıştı. İkinci yarı için konuştuğumda hakemin performansının vasatı geçemediğini söylemek isterim...