11 Eylül 2011 Pazar

Muhtemel Kadromuz



Benim aklımdan geçen Bursaspor karşısında ki kadromuz bu şekilde.

Kale de Gökhan' ı daha şanslı görüyorum. Zira geçen sezonun son periyodunda daha iyi bir görüntü sergiledi. İlhan, Ömer ve Berkay iyi yedek olacak oyuncular. Zira sağlam bir Eren o formayı kesinlikle bırakmaz. Zurab saha içinde ki tecrübe açısından çok önemli. Defansa liderlik yapabilecek özellikte. Pekarik' in hazır olmadığını ve bu yüzden tribünde olacağını düşünüyorum. O yüzden sağ bekte Okan yer alacaktır. Hasan Ali biliyorsunuz alternatifsiz olduğu için kadroda kesinlikle yerini alır.

Riveros' un yerini kesin görüyorum. Bursaspor' un ataklarını kesmek için onun kesiciliğine ihtiyacımız var. Plasesi Santana. Okay ise hazırlık maçlarının genelinde iyi performans sergiledi. Oynamasının kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorum. Plasesine Engin yazdım çünkü pas yapmaya dayalı bir oyun planı olduğunu düşündüğüm Şota teknik ve zeki oyuncu ihtiyacı hissedecektir bence.

Sol' da Amrabat ve sağda Sefa oynayacak büyük ihtimalle. Forvet arkasına Cangele' yi yerleştirdim. Bu aslında Cangele / Troisi tercihimle alakalı. Zira Troisi 11' de kendisine yer bulursa forvet arkasında oynatılacak ve Cangele sağa çekilecek. Ben de bu ihtimali düşünmek istemediğim için Troisi' ye yedek kulübesinde beklemesini söyledim. :) 

İleri uçta ise Gökhan Ünal tek başına oynayacak muhtemelen. Ömer' in hafif sakatlığı vardı. Düzelmişse ikinci yarı da Gökhan Ünal - Ömer Şişmanoğlu değişikliğini görürüz.

Yedek kulübesinden oyuna girmesini beklediğim isimlerin başında ise Nadir ve Troisi var. Eğer ki Santana da yedek kulübesinde olursa bu sefer Riveros / Santana değişikliğini görebiliriz. Bir diğer ihtimal ise aslında muhtemel kadro da yazdığım Engin. İlerleyen dakikalarda Cangele' nin performansına göre Cangele / Engin değişikliğini yaşama ihtimalimiz de var. 

Kıssadan hisse; hücum ağırlıklı, pasa dayanan bir oyun sistemi bekliyorum Şota hocadan. Hazırlık maçlarında pek uygulayamadık bu sistemi ama ligin havası başka olacaktır. Tabii işin için de bir de Bursaspor-Kayserispor rekabeti var. 

Her iki takım arasında yakın tarihe bakıldığında kötü oynanan bir tek maç yok. Hepsinde de heyecanlı, her iki kale de pozisyonlar olan, gollü, sinir ve stresi yüksek maçlar vardı. Bu maçında bu şekilde olacağını tahmin etmek pekte zor değil.

İyi oynayan değil Kayserispor kazansın diyorum. İyi seyirler.