26 Ekim 2012 Cuma

Adaletine Tüküreyim PFDK



Süper Lige yükseldik yükseleli bırakın saha kapatma ya da seyircisiz oynama cezasını, doğru dürüst para cezası almayan bir kulüptü Kayserispor. Sırf bu bile ceza verirken adam gibi bir indirime bahanedir.

Devre arasında yaşanan ve asıl sorumlusu Güvenlik Elemanları olan bir olay nedeniyle fırsatını bulur bulmaz tabir-i caizse Kayserispor’a geçirmeye çalışan zihniyetin benliğine ve fikriyatına tükireyim.
Yaşanan olayları elbette tasvip etmiyoruz. Yani koltuk kırmanın, işi holiganlığa götürmenin kimseye bir kazancı olmadı. İki arkadaş nezarethanede sabahladı, koltuklar kırıldı, seyircisiz maç cezası verildi vs. vs.

Olayın başlangıcında Güvenlik Elemanlarının kendilerini Red Kit sanıp kasabanın şerifliğine soyunmaları var. Arkadaşlar kendi kafalarına göre tribünden adam almaya çalışıp, ortalığı germek adına elinden geleni arkalarına koymadılar. Tribündekiler ise biraz cahillik, biraz sahiplenme duygusu ile arkadaşlarını vermeme çabasına giriştiler ve olayın iyice yörüngeden çıkmasına neden oldular.

Velhasıl-ı Kelam bir olay yaşandı. Bu olay devre arasında meydana geldi, ligin en vukuatsız takımına ve onun taraftarına bu olay nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Yazıktır günahtır. Sırf takımın PFDK siciline bakıp bu cezanın ağırlığına kanaat edebilirsiniz…

Kayserispor ne zaman Demirören aleyhine tavır koydu o gün bu olaylar yaşanmaya başladı. Dilerim bizim yönetimin Demirören karşıtı tavrı bu cezalarla örselenmez…