10 Aralık 2011 Cumartesi

Kasist Club ( Batuhan Samet Koç Röportajı )


Ve sonunda oluyor. Kayserispor Kulübünün Resmi Taraftar Ürünlerinin satışı için yine Kayserispor taraftarlarının ortaya çıkardığı ve kulübün destek verdiği proje Kasist Club hayata geçiyor. Peki nedir Kasist Club? Kasist Taraftar Derneği Genel Başkanı Batuhan Samet Koç ile yaptığım sohbetten notlarla sizlere aktaralım...

H.H.B: Sevgili Batuhan Samet. Nedir Kasist Club?

B.S.K: Kayserispor taraftar derneklerinden kısa adı Kasist olan ( Kayserispor İstanbul' da Yaşayan Taraftarlar Derneği ) üyelerince ortaya atılmış Kayserispor Resmi Taraftar Ürünleri projesidir. Yıllardır eksikliğini yaşıyorduk aslında biz bu türlü bir oluşumun. Sonunda biz yapmaya karar verdik. Kulübün armasını kullanabilmek için Kayserispor ile oturup konuştuk ve desteklerini aldık. Ve şimdi hayata geçiriyoruz.. 

H.H.B: Nerden ortaya çıktı? Yani aklınıza nerden geldi bu fikir? Daha önce böyle bir oluşum yoktu Kayserispor' da..

B.S.K: Evet öncesinde benzeri bir proje yoktu. Ki bunu en iyi bilenlerden birisin sende. Resmi siteden verilmiş bir bağlantı var ve lisanslı ürün adı altında tuhaf ürünler satılıyor. Onları gördükten sonra içimizde bir ukde haline geldi bu proje. Aslında işin evveliyatında bir üyemizin ( burada gülüyor çünkü o üyeyi çok iyi tanıyorum :) ) takım otobüsünü giydirme arzusunu yerine getirememesi, gerekli maddi kaynağı bulamamasının beni etkilediğini söyleyebilirim. Bizim bunu dernek olarak gerçekleştirmek adına bişeyler yapmamız gerektiğini düşündüm ve bu fikri üyelerimize açtım. Kabul gördü ve biz de Bismillah diyip yola çıktık..

H.H.B: Peki Kayserispor taraftarları ( yani bizler ) bu ürünlere nasıl ulaşacağız. ( Ben biliyorum da bilmeyenler de öğrensim derdim o yani :) )

B.S.K: Kasist Club ürünlerini ilk etapta www.kasistclub.com sanal mağazasından temin edebilecek taraftarlarımız. İlerleyen dönemlerde Kayseri' de 3, İstanbul' da 1 olmak üzere 4 farklı noktada sabit noktalarda satış yapma projelerimiz var ama bunun için bir süreç gerekli olduğunu söylemek lazım. Çünkü yepyeni bir oluşum ve elimize ne geçecek, ne kadar başarılı olacağız bilmiyorum.

H.H.B: Peki ürünler nasıl ulaşacak bizlere? 

B.S.K: Ürünler tamamen profesyonel şirketler tarafından hazırlandı. Öyle ki bu ürünleri hazırlayan Vog Tekstil Juventus, Hannover 96 gibi kalbur üstü takımların resmi ürün tedarikçisi. Biz bu işi profesyonel ellere bıraktık önce bunu belirteyim. Bu projenin bütün operasyonlarından daha önce de benzeri işleri yapan firmalar sorumlu. Ürünlerin hazırlanmasından tutunda, fotoğraflarının çekilmesine, kargolanmasına kadar her şeyi bu işi yapan ve uzmanı olan firmalara yaptırıyoruz. Sipariş verilen ürünler İstanbul için aynı gün, Türkiye geneli için kargo standardı günlerde ve yurt dışı için toplu bir şekilde haftanın belirli günlerinde transfer edilecek. Yurt dışı için toplu ürün yollanması durumu da tamamen taraftarlarımızın kargo mağduru olmamasını sağlamak için. Yurt dışında belirli noktalarda toplanacak ve dağıtımları da buradan yapılacak.

H.H.B: Aslında ben yine biliyorum ama okuyucular öğrensin amacıyla soruyorum. Bu ürünlerden elde edilecek geliri nerede ve nasıl kullanacaksınız?

B.S.K: Bu konuya özellikle vurgu yapmak istiyorum. Kasist Club ürünlerinden elde edilecek gelirin yaklaşık %50' si Kayserispor kulübüne teslim edilecektir. Kayserispor' un bu konuda ki bir ihtiyacını karşılamak, kulübe ek girdi sağlamak bu projeye başlarken en büyük amaçlardan biriydi ve öyle de olacak. Geriye kalan %50' lik dilimin büyük kısmı yine bir Kasist Sosyal Sorumluluk ve Taraftar Kazanma Projesi olan " Okumuş Taraftar Bursu " na kaynak olarak aktarılacak ve bu uğurda kullanılacaktır.

H.H.B: Kasist niye bu işe girişti? Doğru bir tabirle size göre ne vardı?

B.S.K: Bu soruyu bari sen sorma :) Yukarı da nerden ortaya çıktığını anlattım. Bu soruya da cevabım aynı olsun. En azından şimdilik...

H.H.B: Peki sevgili Samet. Emekleriniz için teşekkürler. Ne zaman alışveriş yapabileceğiz?

B.S.K: Normal de bugün sistem hizmete giriyor. Bankalardan kaynaklanan kredi kartı sorunları nedeniyle 2-3 gün sadece banka havalesi ile satış yapılabilecek. Bir kaç gün içerisinde normal şartlarda satışa dönüp inşAllah bir an evvel ürünlerimizi bitirip yeni yeni siparişlere başlayacağız..

H.H.B: Teşekkürler sevgili Batuhan Samet Koç. Umarım emekleriniz boşa gitmez ve umarım birilerine bu projeniz gerekli dersleri verir... :)

B.S.K: Biz ders versin derdinden çok faydamız olsun derdindeyiz.. İnşAllah hem taraftarlarımızı resmi ürünlerimize kavuşturur, hem de kulübe ve Okumuş Taraftar Bursu projesine gerekli desteği sağlarız... Tüm taraftarlarımızı lisanslı ürün almaya çağırıyoruz... Bir kez daha sanal mağaza adresimiz ile bitirelim sözümüzü.. www.kasistclub.com