22 Mart 2012 Perşembe

ZTK 4.Tur Karşılaşması: Kayserispor 1 - 0 İBB Spor


Böyle rezil bir hakem yönetimi Fenerbahçe maçlarında bile yaşamadık gerisini siz düşünün. Bu kadar amatör, bu kadar futboldan uzak, bu kadar futbol kurallarından uzak bir hakem olamaz. Serkan Çınar kesinlikle maçı katletti. Turu geçen taraf olarak söylüyorum bunu. Hiç bir avantaj topunu oynatmadı, tertemiz topa müdahale olan en az 4 topa düdük çaldı ve akacak, pozisyon oluşacak atağı kesti. Hiç alakası yokken kartlar gösterdi. Maçta çıkan tek yerinde kart Amrabat' a çıkan 2. sarı karttı.

Bugün Kayserispor çok istekli ve arzuluydu. Özellikle orta sahada Furkan' ın dinamizmi, Umut' un basit oyunu ve Riveros' un nücadeleci ve can siperane oyunu maçı getirdi. Troisi belki de sezon başından beri oynadığı en hatasız maçı oynadı. Bunda sorumluluk alan isimlerin Umut ve Riveros olması, top dağıtımının Furkan ve Umut üzerinden yapılması, kanatlarda yardımlaşmanın yüksek seviyede olması etkili oldu. Kullandığı frikik yine aya doğru gidecekken saolsun Holmen imdada yetişti ve gol geldi. İlk yarıda Kujoviç' in kaçırdığı çok net pozisyonlar var. Özellikle kötü vurduğu bir plase ve pas vermek yerine kaleye vurmaya çalıştığı bir pozisyon var ki akıllara zarar. Aynı şekilde Amrabat' ın çok çok net bir pozisyonda bencilliğine kurban giden bir pozisyon var ki sinirden saçlarımızı yolduk. İBB Spor' a pozisyon vermeden maçı bitirdiğimizi de hatırlatalım. Riveros' un inanılmaz kazanımları ve Eren ile Hasan Ali' nin yerinde ve can siperane müdahaleleri bu maçı sağ salim bitirmemizde çok büyük etkendi. 

Yukarıda hakemden bahsettik ama Amrabat' tan bahsetmek lazım. Bugün gerçekten fena bir oyun oynamadı. Tamam yine bencillikler yaptı ofansta ama defansa gelerek oldukça yardımcı olduğu anlar oldu. Gel gelelim oyun içinde  o kadar gereksiz hareketler yaptı ki en sonunda olanlar oldu. İlk kartı hakemin verdiği karara sinirlenip şut çekmesi ile gördü. İkincisini hiç bir gereği yokken, bütün ipler ve kozlar bizim elimizdeyken, geri çekilmemizin ve süre çalmamızın hiç bir anlamı yokken saha dışından saha içine gelip kendini yere bırakması sonucunda gördü. Ne gereği vardı? Onun yüzünden ortalık bir birine girdi, belki Eren' de kırmızı kart görecekti. Profesyonellik bu demek değil. Şimdi Karabük maçında cezalı duruma düştü. Bence en az bu maç kadar önemli bir maç ve Amrabat cezalı. Ben yönetim kurulunun yerinde olsam mutlak suretle ceza verirdim. Fazlasıyla haketti.

Bir de milletin dikkatini çekmemiştir ama ben hatırlatayım. ZTK maçlarında millet 3-5 bine oynarken bugün 3 derece soğukta Kadir Has' da 12-13 bin Kayserispor' lu vardı. Bir kişi bunu söylemiyor nedense...

Sonuçta çeyrek finaldeyiz ve rakip yarın belli olacak. Açık futbol oynayan bir takım gelsin de kim gelirse gelsin. Çeyrek final maçlarında Cangele' yi takımda göreceğimizi düşünüyorum.