18 Ağustos 2011 Perşembe

G.Antepspor Maç Değerlendirmesi


Sezonun açılış maçıyla beraber Kayserisporumuzu ilk kez canlı takip etme fırsatım oldu. Gaziantep maçı enteresan bir tarihe denk gelmişti. Maç sabahı gelen kahredici terör haberleri, ülke tarihinin en büyük felaketi olan Marmara depreminin yıl dönümü ve TFF'nin şikeye bakış açısı. Bu üzücü olaylar tribündeki biz taraftarları, takımımızı ve futbolu çok özlememize rağmen beklediğimiz coşkunun uzağında bıraktı.

Bu olumsuzluklara rağmen Kayseri'de, gerek şehir merkezinde ve gerekse stadyumda hiç bu kadar KS formalı taraftar görmemiştim. Bu durum Kayseri Tribünlerindeki değişimin apaçık göstergesidir

Maça kalede Gökhan, geri dörtlüde Ömer Kulga - Berkay - İlhan - Hasan Ali, orta göbekte Okay - Abdullah, ofansif orta saha da Amrabat - Troisi - Sefa ve ileri uçta Ömer Şişmanoğlu 11'i ile başladık.

Kadroda, geçen yıl direkt oynayan sadece 2 buçuk oyuncu vardı.Hasan Ali,Amrabat ve Abdullah. Belki bu oyunculara Değirmenci'yi de ekleyip bu sayıyı 3 diye kabul edebiliriz. Hal böyle olunca sahada organizasyondan uzak bir takım vardı. 

Sürekli geri pasları ile kalecimizi de oyuna dahil etmek gibi, sahayı parsellemedeki eksiklerimiz gibi, hızlı atağa çıkamamız gibi, bireysel hataların çok olduğu gibi oyun anlayışımızda değişmeyen alışkanlıklarda yok değildi.

Ancak bunları değerlendirirken asıl takımdan sadece 2 buçuk kişinin sahada olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Bu yüzden G.Antep maçı için takım adına değerlendirme yapmanın yanlış olacağını düşünüyorum. Oyuncuları tek tek değerlendirmek an itibarıyla daha mantıklı gibi;


Gökhan***,Navarro'ya boşuna zahmet edip Arjantin' den geldin der gibiydi. 3 net pozisyonu kurtardı, çok başarılıydı.

Ömer Kulga*; geçen senenin Hamza rolünü üstlenmişe benziyor.Heralde oda stopere geçince sırıtmayan bir oyuncu olacaktır

Berkay**; yanındaki partneri İlhan olmasına rağmen birkaç küçük hata haricinde fena değildi.

İlhan*; söyleyecek söz bulamıyorum. Tek artı tarafı topu geriden diğer stoperlerimize nazaran daha iyi sokması. Rakibe faul yapmadan aldığı bir tek top yok. Bunun gibi futbolu bilmeyen stoperleri Cenk gibi kurnaz forvetler peşine takar taa orta sahalara kadar gezdirir.Tolunay Kafkas " Teknik Direktör " olsaydı ilhan'ın boşalttığı alana sürpriz oyuncu sokarak pozisyon bulurdu. Kısacası bu İlhan bize yar olmaz. Onu da Ali Bilgin vakasına benzetiyoru.

Hasan Ali**; her geçen gün üzerine koyarak ilerliyor. Önü çok açık..

Okay'ı*; ilk kez çıplak gözle izledim. Bu maça kadar çok övgü aldı ama dün sahada berbat ötesiydi.

Abdullah*; takımın başında kaptan çıktı ama futbolu yine aynı. Birisi ona yürüyerek oyun oynanmayacağını söylemeli.

Troisi*; Ks'da 3 ncü sezonuna başlıyor ve şimdiye kadar gördüğüm en verimli oyununu oynadı. Çok az pas hatası vardı, derinlemesine etkili topları vardı, rakibi kovaladı topu kazanamayacağı anda faul yapması bile onun adına çok büyük artıydı.

Amrabat**; fizik gücünü ya biraz abartıyor yada hakemler onun bu üstünlüğünü es geçip her iki mücadelesinde aleyhine faul kararı veriyor. Sürati, topla driblingi, savunmaya yardımı gibi özellikleri çok işimize yarayacak.
Sefa*; fizik olarak güçlü gözükmesine rağmen hiçbir ikili mücadelelerde ayakta kalamadı. Ondan adam eksiltmesini, sıfıra inmesini, asist yapmasını bekliyorum. İnşallah bu beklentilerimi boşa çıkartmaz. Dün için tek artısı duran topları iyi kesti.

Şişmanoğlu*; umarım,Neymar tipi saç modeli ile performansının artacağını düşünmüyordur.En belirgin özelliği çok iyi koşular gösteriyor ama Ziani gibi bu boş koşuları ödüllendirecek birinin sahada olmaması, onun etkisiz kalmasına ve gözükmemesine sebep oldu.

Riveros*; kısa boyu ile o bölgede nasıl bir performans sergileyecek çok merak ediyorum. Oyunda kaldığı sürece derinlemesine atılan bir topu kayarak kesmesinden başka hiçbir numarasını görmedim. Sorumluluktan kaçan, aldığını geriye oynayan bir adam. Tabi ki kısa zamanda fikir sahibi olamam ancak bende ilk izlenimi çok kötü..

Santana'nın*; sakatlanmadan bitirdiği her maç şükrediyorum.Onun sahada olduğu ve olmadığı Ks gerçekten çok farklı

Eren Güngör**; sağlığım el verdiği müddetçe bu formada milli formada benim der gibiydi.Hava toplarında geçit vermez olduğunu şu kısacık zamanda gösterdi.Çok özlemişiz be Eren..

Okan Alkan*; oyuna girince otomatikman takımın teknik kapasitesi artıyor.Bütün üst düzey takımlarının beklerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.Solda Hasan Ali,sağda Okan olunca daha rahat pas yapan bir takım olacaz.Tek eksiği,ki ondan yapmasını istediğimiz ilk görevi savunma.Yer tutuşlarını,ters kademelere girmeyi,ilk hamleleri öğrendiği anda piyayasını en az 5'e katlayacaktır

Cangele*; kesinlikle hazır değil ama sahadaki duruşu bile bize güven verip rakibi ürkütmeye yetiyor

Gökhan Ünal**; niçin gol kralı olduğunu bu maçta gösterdi.Attığı gol usta işi ve zor bir goldü.Yanlız oyunu biraz daha ciddiye alsa çok gollü kazanacağımız bir maç olurdu

Popov'un oyununu çok etkili bulmama rağmen dün gece sahanın en iyileri Danny ve Binya'ydı. Keşke Danny gibi stoperimiz, Binya gibi ön liberomuz olsa. Umarım Zurab ve Riveros bu iki oyuncudan çok daha iyi çıkar..

Bizim adımıza maçın adamı hem tutan hem atan Gökhan'lar. Kısır geçen maçlarda kalecin tutuyor, forvetin atıyorsa şampiyonluğa oynuyorsun demektir...


Metrajzede ( Murat Yıldırım )