12 Haziran 2012 Salı

Efsane Sheva...


Boşuna getirmiyorlar bu sıfatı adının başına. Yaşayan, koşan ve hala gol atıp, takımını ipten alan bir efsane Sheva. "Euro 2012 onun çıkış turnuvası olabilir" diyesi geliyor insanın dünkü Sheva performansından sonra. İsveç karşısında baskı kuran Ukrayna' nın onun kafası gibi olan bir kafaya ihtiyacı olduğunu canlı canlı izledik. 

Valla dostlar kusura bakmasın, maç değerlendirmesinden çok Sheva övgüsüne ayırıyorum bu yazıyı. Milan' ı bırakıp Chelsea' ye gittiğinde kariyerinin en büyük hatasını yapmış ve ben dahil bir çok futbolseverin tepkisini çekmişti. Hadi tepki çekmek demeyelim biz ona da, hayal kırıklığına uğratmıştı. Zira Chelsea kariyeri tabir-i caizse hüsranla bitti. 31 Milyon Paund' luk kazık olarak Abramoviç' e takdim edildi. Sonrasında yeniden Milan' a döndü ama eski Sheva' dan pekte eser yoktu. Fazla da kalamadı zaten. Doğduğu, Sheva olmaya aday olduğu Dynamo Kiew' e döndü. 

Dün gördük ki doğru oyun tarzı ve doğru yerleşimle Sheva hala iş yapabiliyor ve takımını ipten alabiliyor. O saygı duyulası bir adam ve bu özelliğini bir ömür boyu koruyacak...

Etik Değilmiş!!!


Neymiş? Etik değilmiş. Neden? Mersin İdman Yurdu Bobo' yu transfer etmek istiyormuş. Ne zamandır? Transfer dönemi açıldı açılalı. Haklarıdır. Tabii ki transfer etmek isteyecekler. Ama şartları oluşturamayınca maalesef ki transfer olmaz. Aslında transfer kız alma işine benzer. Hani bir kızı bin kişi ister ama bir kişi alır, transferde de durum bundan ibaret. Bir futbolcuyu bin takım ister, bir tanesi alır. Maalesef ki bu böyledir. 

MİY başkanı Sn. Ali Kahramanlı' nın ifadelerine istinaden Bobo ne dedi? " 6.5 aydır Kayserispor ve Süleyman Hurma ile irtibattaydım. Beni istiyorlardı. Bende ilk önce Mersin İdman Yurdu ile görüştüm, anlaşamadım sonrasında kariyerimi düşünerek Kayserispor' a imza attım. " 

Şimdi Allah aşkına biri bana söylesin. Bobo' nun herhangi bir takım ile bir sözleşmesi mi var, bir takıma bağlı mı? MİY görüşmüş, anlaşma noktasına gelinmiş ama pürüzler çıkmış ve transfer gerçekleşmemiş. MİY ile imzaladığı peçete kağıdı dahi varsa Kayserispor' un ve Süleyman Hurma' nın yaptığı en hafif tabiriyle TERBİYESİZLİK. Yok eğer böyle bir şey söz konusu değilse, ortada bir anlaşma, sözleşme yok ve sırf Kayserispor bu transferi bitirdi diye çamur atılmak isteniyorsa bunun da adı en hafif tabiriyle TERBİYESİZLİK, HAZIMSIZLIKTIR. 

MİY As Başkanı Ayhan Erdem isimli bir vatandaşta twitter aracılığıyla çıkmış göya Bobo' yu almama nedenlerini sıralayıp, beceriksiz transfer anlayışlarını gizlemek istiyor. Bakınız bu zat neler söylüyor; " Bobo transferinde Nurullah hoca gönülsüzdü, Bjk' li eski yöneticilerle görüştüm, kronik bel ağrısı var ve maçlara çıkmadan önce iğne vuruluyor. Kayseri' nin -30 derece soğuğunda nasıl oynayacak merak ediyorum. " vs. vs. Hani bir insan niye bu kadar alçalır çok merak ediyorum. Yapmayın bunu. İsminizin önünde yer bulan akademik sıfatınıza yakışmıyor her şeyden önce.

Ha bir de değinmeden geçemeyeceğim. Gs' li medya ve yardakçıları her platformda saldırıya geçtiler. Tabii kuyruklarına bastık, biraz sıkıştırdık ya, normaldir bu denli yırtınmaları. Ama bizim onlarla durumumuz çok farklı çok. Onlar sözleşmeli futbolcu ayartır, takımı ile arasını bozar, sonra da hiç bir şey olmamış gibi resmi sitelerinden oyuncu ile alakalarının olmadığını açıklayıp futbolcuyu "ayazda kalmış at kuyruğu" gibi ortada bırakır. Alışkanlıklar kolay vazgeçilemeyen huylardır. O yüzden üzerilerine gitmemekte fayda var. 

Seni Verene Şükür...


Bir kaptanımız var bizim. İzmir' de doğdu. Bergama' nın Yenikent beldesinde. Altay altyapısında yetişti Kayserispor' a transfer oldu. Sonrasında tavrı, hareketleri, karakteri ve ekmeğini yediği kulübü sahiplenişi ile  bütün çevrelerin takdirini fazlasıyla kazandı. Milli takıma yükseldi, mutevaziliğinden hiç bir şey kaybetmedi. Evet, Eren Güngör' den bahsediyorum. Eren Güngör bir çok kez ödüller aldı, takdir edildi, övüldü, el üstünde tutuldu ama ona doğduğu beldenin belediye başkanı tarafından verilen plaketin bir başka yeri olduğunu kendisiyle yaptığım sohbetten anladım. Bunu niye yazıyorum? Çünkü ben ona, yani kaptan Eren Güngör' e inanılmaz saygı duyuyor, hayranlık besliyorum. Takdir edilmeyi fazlasıyla hakediyor...

Eren Güngör ile yaptığım sohbetten bu konu ile ilgili olan bölümü sizlerle de paylaşayım.
Abi Yenikent benim doğduğum yer. Babamin memleketi. Davet aldim belediye başkanindan. Galatasaray'da oynayan Semih Kaya' da benim köylüm. " 1000 nüfuslu bir yerleşim yerinden böyle oyuncuların çıkması bizlere gurur veriyor." dediler ve köye davet ettiler, plaket ve çiçekler verdiler. Orasi benim doğduğum, 6 yaşına kadar yaşadığım yer. 6 yaşından sonra İzmir' e taşındık. Böyle bir ricada bulundular, bende gittim. Uzun zamandır gidemiyordum. Böyle bir vesile oldu. Çok özel orasi benim hayatımda. Böyle bir organizasyon yaptılar benim için.

İşte böyle. Fotoğraflarını da paylaşalım da tam olsun.




İyi ki varsın Eren Güngör. İyi ki Kayserispor' lusun, iyi ki bu takımın kaptanısın. Seninle gurur duyanların olduğunu asla unutma...