24 Ocak 2013 Perşembe

Rövanşı Aldık, O da Yetmedi Yarı Finaldeyiz!!!

Maç Sonu Begüm Dalgalar' ın Objektifinden Yarı Finalist Kızlarımız. Teşekkürler Begüm...

Ve Kayseri Kaski Euro Cup çeyrek finalinde geçen yıl finalde kaybettiği Dynamo Kursk' a 13 sayı farkla (77-64) yenilmesine rağmen ilk maçta ki 15 sayılık galibiyetin avantajıyla turu atlayarak yarı finale yükseldi. Maçta resmen öldük öldük dirildik. 

Harika bir ilk periyot oynadı takım. Özellikle Asha Jones ilk periyodun yıldızıydı. Sert savunma ve akıllı hücum ile ilk periyodu 9 sayı farkla (14-23) önde bitirdik. Ama ne olduysa ikinci periyodun başlaması ile oldu. Hem hücumda, hem savunmada inanılmaz kötü bir periyot çıkardık, hakemin salak ve ahmakça teknik faulu ile Kursk 10-1 lik bir seri yakaladı ve 2. çeyreğin 6. dakikasında 24-24 lük beraberliğe ulaştı. Sonrasında biraz toparlansakta ilk yarı 35-31 Kursk' un üstünlüğü ile geçti. 

Üçüncü periyotta da oldukça kötü bir oyun oynadık. Savunma da o kadar kötüydük ki Kursk neredeyse hiç bir hücumundan boş dönmedi. Kayseri Kaski ise tam tersine üçüncü periyotta sadece 8 sayı üretti. Maç boyunca ayakta kalan tek isim Dimitrakaou bu periyotta takımın hücum yükünü sırtladı ama o da savunmada etkisiz kaldı.

Dördüncü periyotta ise hemen periyodun başında fark 19 sayıya kadar yükseldi. Yine etkisiz oyun oynadık bu süreçte. Özellikle Ayhan hocanın kriz yönetememesi ve maç içerisinde belli başlı 5-6 oyuncu bağımlılığı nedeniyle skor üretmekte zorlandık. Asha Jones ve Nuria Martinez' in 4. periyodun ortasında 5. faullerini alıp oyun dışında kalmaları ile oyuna giren Pınar Demirok ve Tuğba Taşcı etkisiz bir oyun oynadılar. Son saniyelere girilirken 17 sayı geride olan Kayseri Kaski maçın Kaski adına en etkili ismi olan Zoi Dimitrokou' nun turnukisi ile farkı 15 sayıya indirdi ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda iyi savunma yapıp, hücumda da Kursk' tan fazla sayı bulunması ile fark 13 sayıda tutuldu ve kızlarımız maçı 77-64 kaybetmesine rağmen ilk maçta elde edilen 15 sayılık fark sayesinde turu atladı ve Fiba Kadınlar Euro Cup' ta yarı finale yükseldi. 

Maç ile ilgili eleştirilmesi gereken ilk ve belki de tek isim Ayhan Avcı hoca. Maalesef ki Ayhan hocanın yukarıda da bahsettiğim gibi kriz yönetimi konusunda ki etkisizliği, rakibin eli sıcakken oyunu soğutma becerisinden yoksun oluşu ve bütün oyunu yabancı oyuncular üzerine kuruşu takıma çok çok olumsuz etkiliyor. Pınar' ın son saniyelerde çok önemli bir fast break' ten ve 2 serbest atıştan yararlanaması, Tuğba Taşçı' nın yaptığı çok kritik 2 top kaybı az daha maçın elimizden kayıp gitmesine neden oluyordu. Ama bu hatalarda ben kardeşlerime suç bulamıyorum. Çünkü bir tabir vardır. İşleyen demir ışıldar. Ne Tuğba, ne Pınar, ne Begüm ne de diğer yerli oyuncular yeterince forma giyemedikleri için çok belirgin bir şekilde öz güven problemi yaşıyorlar. Hocanın acilen bu duruma bir çare bulması gerekiyor. 

Kızlarımızı ve Kayseri Kaski camiasını bu büyük başarı için tebrik ediyoruz her şeyden öte. Başarı bir bütün parçalarının bir araya gelmesi ile yakalanır. Ayhan hocayı eleştiriyoruz ama eminim ki kendisini Tv karşısında izlese o da bizlere katılacak. 

Yarı finalde karşımızda iki EuroLeague şampiyonluğu bulunan Slovak Ruzemberok olacak. İlk maçı 7 Şubat' ta Slokvakya' da, ikinci maçı 14 Şubat' ta Kayseri' de oynayacağız... Finale son 80 dakika kala bütün kalbimizle kızlarımızın başarısı için dua ediyor olacağız. 

Geçen yıl ne demiştik... O kupa Kayseri' ye gelecek. Bu yıl bunu daha bir yüksek sesle ve daha bir gururla söylüyorum. O kupa Kayseri' ye gelecek... #HaydiKaski

Theofanis Gekas


Akhisar Belediyespor Theofanis Gekas' ı transfer etmiş. Yarın sözleşme imzalanacak. Valla Akhisarspor adına çok çok iyi bir tercih. Bugün üst sıraları zorlayan takımlarda bile çok rahat forma giyecek kalitede bir isimdir Theofanis Gekas...

Günün Sorusu?

Soru:  Bir insana sırf futbol oynuyor diye nefret duyulur mu?

Merak ediyorum sizin fikriniz nedir?

La Masia' da Haftanın En Güzel 10 Golü

Sonra diyorlar ki Barça neden büyük. Ahanda bundan kardeşim... Adamlar 7' den 77' ye aynı... Değişen hiç bir şey yok. La Masia' dayken de artisler, La Liga' dayken de... Değişen tek şey isimler ve yaşları. Oyun kalitesi, becerisi aynı... İşte La Masia' da atılan haftanın en güzel 10 golü.