12 Ocak 2012 Perşembe

Shota "Voetbal İntenational" Röportajı.




Shota Arveladze Hollanda'nin en önemli futbol dergisi olan Voetbal International' a konustu. Bu dergiye daha önce Nordin Amrabat da Galatasaray' a gitmek istedigi konusunda açiklamalar yapmişti.

Çeviri ve Derleme; Mehmet ERGÜN ( www.hucumhatti.com Hollanda Editörü ) 

Shota: "Amrabat' in bize baski uygulamasina izin vermeyeceğiz.."

"Zor bir sezon geçiriyoruz. Takimimizin ona ihtiyaci var, bunu ona açik ve net sekilde söyledim. Ama malesef bunu anlamamakta israr ediyor" diyen Shota, Amrabat' ın bu davranislarindan dolayi herkes için kötü bir durumun ortaya çiktigini söylüyor.

Bu olay 3 hafta önce ilk devrenin son maçi öncesi patlak verdi. Shota: "Devrenin son maçi olan Ankaragücü maçinda Amrabat oynamadi. Hastaymis. Ama bunu ne bize, ne yönetime ne de kulüp doktoruna söyledi. Gidip tercümana söylemis ben hastayim ve oynayamiyorum diye. Daha sonra bir kaç kez antrenmanlara katilmadi. Antrenmana gelse bile Transfer konusu dilinden düsmüyordu.."

Olaylarin kötü bir hal almaya başladığını belirten Shota: "Yıl sonu artik birseyler yapmam gerekiyordu. Ben ortadaki bu problemi olumlu bir sekilde çözmek istiyordum. Ona seçenek sundum: Ya olanlari unutalim ve bizimle devam et, ya da seni A2 takimina yollamak zorunda kalacagiz.."

Shota: "Onun takimda kalmayi seçmesini ümit ediyordum ama o malesef A2 takimina giden yolu seçti. Kafasinin karisik oldugunu ve Kayserispora odaklanamadigini söyledi. Insallah aklini basina toplar ve dogru seçimi yapar.."

Amrabat su an Eric Gerets yönetimindeki Fas Milli takim kampinda bulunuyor. Afrika Kupasi sonrasi Kayserispor'a dönmesi bekleniyor.

Shota Arveladze: "Amrabat'in açiklamalar yapip bizi baski altina almasina izin vermeyecegiz. Ben ona sürecin en basinda onun transfer görüsmeleri için en erken sezon sonu masaya oturabileceğini söylemiştim.."

CentilmenLİG(miş)


TFF şirazeyi kaydırdı ki düzeltebilene aşk olsun... Akılları sıra güzel işler yapma çabasındalar ama kargalar bile gülmüyor artık size. Birileri TFF yönetimine aşağıda yazdıklarımı aktarsa diyorum nasıl olur acaba? 

-Sn. M.Ali Aydınlar ve onun çok değerli Yönetim Kurulu. İnanın şu anda Türk Futbolunun " Baharı Karşılama ( ya da adı her neyse ) Kupasından" veya "CentilmenLİG" den daha çok TemizLİG' e, temiz futbola, lekelenmemiş isimlere, hakkı yenmemiş kulüplere, başarıları çalınmamış, akıttıkları terlere saygısızlık yapılmamış futbolculara, masa başında değil yeşil saha da kazanılmış müsabakalara, emek hırsızlığı yapmayan yöneticilere, başkan yalakalığı yapmayan, ısmarlama haber peşinde koşmayan gazetecilere ihtiyacı var. Bunu ben görüyorum da siz mi göremiyorsunuz çok merak ediyorum.

Yani kısaca diyorum ki; İlk önce şike yapanları temizleyip bir TemizLİG yapın, ondan sonra sıra gelsin CentilmenLİG' e...