6 Ağustos 2011 Cumartesi

Unutkan Golcü.


Geçtiğimiz günlerde Gerd Muller' in tabir-i caizse aylak aylak dolaşırken polisler tarafından bulunduğu haberini duymuştuk. Sonra ki dönemde geçici hafıza kaybı yaşadığı ortaya çıkmıştı. Şimdi düşündüm de acaba daha başka sorunları olan nice büyük isimler var.

"Der Bomber" bugün hafıza sorunu yaşıyor. Son durumu nedir bilmemekle birlikte tez zamanda hafızasının yerine gelmesi dileğiyle.

Esti yazdım öylesine işte : )

Muratt..

Hakedenler Ve Etmeyenler.


Başlık göreceli oldu biraz ama ana tema Milli Forma. Bunu bilerek okuyun yazıyı lütfen. Konumuzun özünde son Milli Takım kadrosu ve bu kadronun seçilme sebepleri var. Tabii soruyu soruyoruz kendimizce. Gerçekten hakedenler mi o formaya kavuştu?

Tabii bana da içinizden biri sorabilir; " Sen Kim Oluyorsun da Kimin hakedip haketmediğini tartışabiliyorsun. " Haklıdır bunu söyleyen, zira çoğunuz benden iyi biliyorsunuzdur futbolu. Bunu da bilir, boynumu büker eleştirenin eleştirisini dinlerim. Ama şimdi size söyleyeceklerimi okuyunca muhtemelen bana hak vereceksiniz.

Milli kadro açıklandı bildiğiniz gibi. Kadro da yer alan futbolcuların büyük kısmı ( 15 kişi ) 2 takıma ait. Birisi Fenerbahçe ( 7 futbolcu ), diğeri Galatasaray ( 8 futbolcu ). Beşiktaş ve Trabzonspor birer futbolcu ile temsil ediliyor. Aday kadro şu isimlerden teşkil edilmiş.

Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Çağlar Birinci, Selçuk İnan, Arda Turan, Kazım Kazım (Galatasaray)

Volkan Demirel, Fehmi Mert Günok, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Semih Şentürk (Fenerbahçe) 

İsmail Köybaşı (Beşiktaş),Burak Yılmaz (Trabzonspor), Cenk Tosun (Gaziantepspor), 

Sinan Bolat (Standard Liege), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Tunay Torun (Hertha Berlin), Mehmet Topal (Valencia), Gökhan Töre (Hamburg). 

İrdeleyelim mi beraber? Gelin irdeleyelim, şu kadroda olmaması gereken isimlere hep beraber karar verelim. 
Sadece Galatasaray' dan olmaması gereken en az dört isim var kadroda bence. Aslına bakarsanız ligden düşme potasında yer alan, son haftalarda düşmemeyi garantileyen bir takımdan 8 oyuncu neden A Milli kadroya alınır çok merak ediyorum. Selçuk İnan' ı çıkartıyorum aradan. Hadi biraz Servet, Arda ve Sabri. geriye kalan 4 kişi koskoca bir sezonda Galatasaray' a ne vermiş biri bana anlatabilir mi? Çağlar Birinci' nin, Hakan Balta' nın, Colin(!) Kazım Richards' ın,ve hele hele Gökhan Zan' ın ne faydası olmuş bu sene Galatasaray' a? Sırf isimleri için A Milli forma emanet edilebilir mi, bu nasıl bir zihniyettir soruyorum?


Fenerbahçe bu senenin şampiyonu. İlk onbiri sahaya sürselerde kimsenin gıkı çıkmaz sanırım ama sormak istediğim 2 isim var orada da. Fehmi Mert Günok' un bu sezon ki performansı nedir ki A Milli Takım Aday kadrosuna çağırılıyor? Ya Selçuk Şahin? Bu sene Fenerbahçe' ye ne vermiş, kaç maç oynamış, Aykut hoca onu kaç maç takımda değerlendirmiş?

Beşiktaş' tan sadece İsmail Köybaşı mı oynamış? Oysa sezonun büyük kısmında sakattı bu çocuk. Neden Trabzonspor' un kalecisi Tolga aday kadro da yok? Neden Olcan Adın, Mustafa Pektemek, Hasan Ali Kaldırım çağırılmıyor? Bu Milli Takım kadrosu hiçte adil seçilmişe benzemiyor. Kadroyu oluşturan ismin Oğuz Çetin olduğunu düşününce şu söz aklıma geliyor. 

" İyi futbolcudan iyi antrenör olur diye bir kaide yok, hiç olmadı. "

Yarından itibaren Milli Takıma çağırılmayan isimlerden örneklendirmeler yapıp, yazı haline getirip burada yayınlayacağız. Bakalım yerlerine oynatılan isimler ile aralarında ne gibi farklar bulucaz?

Muratt..