4 Mart 2012 Pazar

Hayat Öpücüğü


Bu üç puan resmen hayat kurtardı. Sezonun belkide en önemli maçında yine sezonun en kötü oyunu vardı bugün sahada. 75 dakika 3 tane pası bir araya getiremedik. 2 senedir bu kadar kötü oynadığımız sanırım bir maç daha yoktur. Ya da vardır da ben ciddiye almamışım ama bu maç inanılmaz kötüydük. Taa ki Okay oyuna girene kadar. Oyun zekası olmayan Troisi' nin çıkması Okay' ın da oyuna dahil olması ile ileri doğru tam 8 olgun atak girişimi oldu. Amrabat girdi, Kujovic girdi, Sefa girdi ve hatta Zurab girdi pozisyona. Bu kadar mı fark eder bir oyuncunun oyuna girişi? İlk golde attığı pas sevgili Önder Özen hocamın söylediği gibi Gerard ayarında futbolcuların atacağı bir pastı. Ayak dışı ile muhteşem aldı ve o kadar güzel bıraktı ki Sefa' nın önüne yani Sefa' ya ancak o golü atmak kaldı. İkinci golde de Okay' ın Emir' e kazandırdığı topta Amrabat' ın önüne pas atılması golü getirdi.. Okay o kadar fark yarattı ki Van Der Lem' in geçen sene ki cuk oturan oyuncu değişikliklerine benzedi onun oyuna girişi. Haftaya deplasmanda İBB Spor karşısına çıkıyoruz. Malum bizim İBB Spor' a karşı oyunsal ve skorsal üstünlüklerimiz var ama Olimpiyatta hiçte kolay bir rakip değil İBB. Ha bir de bu hafta nihayet Troisi' siz bir kadro ile çıkıyoruz İBB Spor karşısına. Yani şükürler olsun ki Furkan ya da Okay ikilisinden birini kadroda göreceğiz artık. Tabii Şota hoca bezelyeden baklava süsü yapmayı denemez ise.

Fırat Aydınus için de bir iki kelam edelim. İki gün önce Fırat Aydınus ya da Cüneyt Çakır dışında bir hakeme iyi gözle bakmayacağımı, Fırat Aydınus' un son maçlardaki performansı ile açık ara ligin en iyi hakemi olduğunu söylemiştim. Bugün bizleri yanıltmayan bir yönetim sergiledi. Tartışabileceğim, şu da bizim ya da rakibin aleyhine hatalı diyebileceğim tek bir kararını görmedim. Aylardır hakem hatalarından bir çok puanı ÇALINAN, GASP EDİLEN Kayserispor, uzun zaman sonra nihayet hakemden yana dert yanmadan bir müsabakayı tamamladı.

Manisaspor ise hem moral olarak, hem puan olarak artık çok çok daha zor durumda. Takımda bir sıkıntı olduğu kesin. İlker Avcıbay' ın maç içerisinde hal ve hareketleri bazı şeylerin yolunda gitmediğini gösterdi. Ahmet İlhan Özek kesinlikle dikkat edilmesi gereken, Manisaspor' un muhtemel düşme senaryosu içerisinde değerlendirilmesi gereken isimlerin başında geliyor. Takımına kazandıran büyük iş yapmış olur. Scoutlarımıza, Genel menajerimize ve de hocamız Şota' ya ilanen duyurulur.