9 Temmuz 2011 Cumartesi

Sezon Öncesi Değerlendirme I

Gündem çok yoğun. Her gün yeni yeni şeyler yaşanıyor. Geçtiğimiz Pazar sabahından beri İNANILMAZ bir trafik var ve biz bu olanları sadece izlemekle yetiniyoruz. Bizi yaşananların bir çoğu ilgilendirmemekle ( temiz bir lig konusunu kenarda tutuyorum ) beraber sezon öncesinde hali hazırda ki Kayserispor' un kendi çapımızda bir değerlendirmesi yapacağız bu yazıda. 

Gidenler, gelenler karşılaştırması, mevcut kadronun nasıl değerlendirilip, nasıl kullanılabileceği gibi konuları yorumlayıp Kayserispor' un yeni sezonda ki muhtemel yerini tahmin etmeye çalışacağız. Eminim ki sizlerin değerlendirmelerini de yorum olarak okuyabiliriz.

GİDENLER

Suleymanou Hamidou(Kaleci) -Serbest-38
Marcelo Zalayeta(Forvet) -Serbest-33
Alexander Amisulashvili (Defans)K.Krusnador -29
Volkan Babacan(Kaleci) -Fenerbahçe-22  
Yusuf Soysal(Kaleci) -Serbest-29  
Önder Turacı(Defans) -Serbest-30
Ali Bilgin(Orta Saha) -Serbest-30
Selim Teber(Orta Saha) -Samsunspor-30
Mehmet Eren Boyraz(Orta Saha) -Serbest-31
Serdar Kesimal(Defans) -Fenerbahçe-22
Andre Moritz(Orta Saha)-Mersin İ.Y.-26
Karim Ziani(Orta Saha)-Serbest-29    

                                  (YAŞ ORTALAMASI 29.1)                                     


GELENLER

Nicolas Navarro(Kaleci) -Argentinous Juniors-26
Nadir Çiftçi(Forvet) -Porshmouth-19
Engin Bekdemir(Orta Saha) -Porto-19
Gökhan Ünal(Forvet) -Fenerbahçe-29
İlhan Eker(Defans) -Fenerbahçe-28
Okan Alkan(Defans) -Fenerbahçe-19
Cem Sultan(Forvet) -Galatasaray-20
Ömer Kulga(Defans) -Maastricht-22
Zurab Khizinashvili(Defans)-Reading-30
Sefa Yılmaz(Orta Saha)-Duisburg-21
Okay Yokuşlu(Orta Saha)-Altay-17
Cristian Riveros(Orta Saha)-Sunderland-28
Berkay Dabanlı(Defans)-Bayer Leverkusen-21
Erhan KIRCI (Kaleci)-İ.D.Çelikspor-23


YAŞ ORTALAMASI 23

Suleymanu ve Yusuf gitti yerlerine Navarro ve Erhan Kırcı geldi. 





Navarro hakkında fazla bilgi sahibi değiliz. Argentinos Juniors takımından geldi. Arjantin Milli Takım geçmişi var. Olimpiyat Şampiyonu olan Arjantin' in kadrosundaydı. Başarısız bir Napoli macerası geçirmiş. Basit hataları olmadığı söyleniyor. İlk defa boyuyla posuyla bir kaleci transfer ettik izlenimi uyandırdı bende. Dilerim tutar.

Erhan Kırcı Trabzonspor alt yapısından yetişme bir kaleci. Henüz 23 yaşında. Trabzonspor' un pilot takımı olan 1461 Trabzonspor' a transfer olmuş. 2009' a kadar burada oynadıktan sonra İskenderun Demir Çelik transferini yaşamış. Bedava gelen oyunculardan değil. Bonservis ödendi ama ne kadar ödendi bilmiyorum. İskenderun' lu arkadaşlarım gittiğine yanıyor. Demek ki var birşeyler ki Bonservis ücretini ödemeyi göze aldılar.

Alex, Serdar ve Önder gitti defanstan. Yerlerine ise İlhan Eker, Khızınasvili, Okan Alkan, Berkay Dabanlı ve Ömer Kulga transfer edildi.




İlhan Eker Kayserispor' a Fb' de bir tek maçta forma giymeden geldi. Geçen yıl ki transfer döneminde de bizimle adı geçmişti ama Fb transferi olmuştu. Fb' ye transfer olduğunda Gençlerbirliği' nin kaptanıydı ama önünde ki Yobo-Lugano-Bekir üçlüsünün iyi performansı onu etkiledi. İlhan' dan çok şey bekliyorum. Bursapsor' da oynayan Ömer Erdoğan örneği gözümde ve ben umutluyum.


Zurab Khızınashvili ise İngiltere Championship' ten geldi. 10 yıllık mazisi var İngiltere' de. Eski defans oyuncumuz Alexander' ın Gürcü Milli Takımında ki partneri. Defansın göbeğini bu ikisi oluşturuyor Gürcistan Milli Takımında. 72 kez giymiş Gürcistan Milli Formasını. Bonservisi Blacbun Rowers' ta olmasına rağmen 2 sezondur Reading forması giyiyordu. Sağlam oyuncu. Daha önceleri izlemişliğim var. PL sapkınlığım dönemlerinde oldukça fazla maçını izledim. İyi bir kesici ve zeki bir stoper. Yararlı olacağına eminim. 


Yıllardır kanayan yaramız olan sağ beke nihayet transfer yapıldı. Okan Alkan. Fb alt yapısında yetişen bir oyuncu. 2 yıllık kiralandı ve satın alma opsiyonu bizde. U-19 Milli Takımının değişmezi. En büyük özelliği ileri çıkıp atakları kanattan yönlendirebilmesi. İyi ortaları var ve bence bizim en önemli transferlerimizden biri.


Berkay Dabanlı B.Leverkusen II takımından gelme. Serdar Kesimal gibi. O da Köln II den transfer edilmişti. Hakkında fazla bilgimiz yok. Gurbetçi arkadaşlarımız ile görüştüğümüzde kendisi için olumlu referanslar verdiler. Ayrıca Leverkusen taraftarlarının forumlarında Berkay için " Defans ondan sorulur, defansın lideri " şeklinde konuşulduğunu gördük ve duyduk. Umarım yararlı olur, iyi bir alternatif olur. Volkan Dikmen' e benzemesinde.


Ömer Kulga ise Hollanda' dan geldi. MVV Maastricht takımından transfer edildi. Mevkiisi stoper ama aynı zamanda sağ bek oynayabiliyor. Oyun tarzı Serdar Kesimal' a çok benziyor. Ayaklarını gayet iyi kullanıyor ve ileri çıkıp top dağıtabiliyor. Ondan çok umutluyum. İkinci bir Serdar Kesimal olmaması için hiç bir neden yok. İyi gurbetçilerden biri olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Dilerim yanılmam.


Birde genç Tolga kardeşim var. Tolga Yıldız. Geçen sezon Buca maçında son dakikalarda oyuna alındı. Sağ bek için 2. alternatif. Alt yapıdan yetişme. Buca maçında ki 15 dakika değerlendirme yapmak için anlamsız ama alt yapıdan bir oyuncunun takım kadrosunda olacağını bilmek büyük mutluluk bizim için.


Muratt.