26 Eylül 2012 Çarşamba

Nuri Şahin' in Liverpool' da ki İlk Golleri.

Nuri Şahin biraz önce Liverpool forması ile West Bromwich Albion kalesine yolladığı füze... Nuri Şahin' in Liverpool' da ki ilk golü...


Aha bu da aynı maçta Liverpool adına attığı 2. gol. Golün asisti Fas' lı Aissiati' den...


Kim, Kaç Dakika Oynadı?

Facebook' da bulunan Kayserispor.org Taraftar Sayfası nın takipçilerinden olan Muhammed Murat Kaya isimli kardeşim " Kayserispor' da kim, ne kadar süre almış " paylaşımını yapmış. Biz de kardeşimizin kaynaklığında çalışmasını paylaşalım istedik.



Thierry Chemberlain(!)

Arsenal' in genç yeteneği Alex Chemberlain sene 2000' de Thierry Henry tarafından Manchestar United' e atılan bu efsane golü atmak için baya bir çalışmış.


Bakmış olmuyor, en azından Henry gibi yapamıyor vazgeçmiş. Ama çalıştığı şeyin farkında ve bunu yapabileceğini söylüyor... Kendisine Tiherry Henry diyemeyiz belki ama Thierry Chamberlain diye eklemek gerek.


Buradan çıkartılacak sonuç nedir? Bizim futbolcularımızdan kaç tanesi Hakan Şükür' ün Bologna' ya attığı, Leeds' e attığı golü deniyor, hangisi Hami' nin şutları için idman sonrası emek harcıyor? Sorular, sorular, sorular...

Büyük Takım...


Eurosport' un haberine göre Real Madrid üyelerine bir finansal rapor gönderdi ve gelirlerinin 514 Milyon € ya yükseldiğini açıkladı. Üstelik bu gelirler içerisinde futbolcu satışlarından elde edilen gelir yok. Yine habere göre gelir dağılımları şu şekilde.
Real Madrid, gelirlerinin %32’si ürün satışından, %31’i televizyon, %29’u da maç hasılatından oluştuğunu belirtti.
Real Madrid' in vergiler düştükten sonraki net karı da 32 milyon avro olarak açıkladı. Kulübün borcunda da %26' lık bir düşüş söz konusu.
Bu takımın diğer adı para... Birde futbolcu satışından elde edilen gelirleri ekleselerdi ne çıkardı ortaya merak ediyorum.

Zidane' ın Son Vuruşu!

Zidane kariyerinin en sıra dışı kafa vuruşunu yapmıştı 2006 Dünya Kupasında. Yalnız attığı kafa topa değil İtalyan savunmacı Materazzi' yeydi. İşte o kafa vuruşunun heykeli dikilmiş Fransa' da. Heykel yapılmıştı da ama dikilmemişti. Tarihsel gelişimi aşağıda :)


Heykel ilk olarak bu yılın mart ayında New York Dawid Zwirner galerisinde sergilendi. Bu sıralarda kullanılıp kullanılmayacağı belli değildi.


Sonrasında ise Paris' te bulunan ve normalden farklı bir yapı ve konsepte sahip Centre Pampidou müzesi önüne dikildi. Yani o tarihi kafa şimdi ciddi ciddi tarih sahnesinde yerini aldı ve müzelik oldu. Zidane' ın son vuruşu...