11 Temmuz 2011 Pazartesi

Sezon Öncesi Değerlendirme III

Defansif kurguda bir tek ve ne yazık ki Hasan Ali' nin alternatifi yok. 4 alternatifli stoper ve 2 alternatifli bir sağ bek kurgusuna sahibiz ama ne yazık ki yine tek sol bek alternatifimiz Hasan Ali. Bütün sezonu Hasan Ali' ye güvenerek ve ondan MUCİZE YARATMASINI bekleyerek geçirmemiz anlamsız. Dilerim aldığımız alternatif stoperlerden biri Sol Bek oynayabilir ya da o bölgeye bir alternatif transfer edilir. 


Kim nerede değerlendirilebilir diye düşündüğümüzde herkes kendi mevkisin de oynayacak gibi görünüyor. Aslında Okay, Engin ve Sefa orta sahanın ortası için müthiş 3 alternatif. Her üçü de muhteşem oyun zekasına sahip. Engin' i diğer iki isimden ayıran en büyük özelliği müthiş arapasları. Eminim ki Ziani' nin yokluğunu fazlasıyla dolduracak o mevkii de. Okay ise dayanıklılığı ile ön planda. Ayakta duruşu süper bu çocuğun. Duruşu ile futbolcu kesinlikle belli.


Bir de Cristian Riveros var haliyle. Defansif orta saha diye aldırdı Şota. Orada kullanmak istiyor Santana ve Abdullah ile birlikte. Riveros Değerlendirmesinde bahsetmiştim. PL takip eden arkadaşlarım Sunderland' de oynarken zaman zaman oyun kurucu mevkiisin de oynadığından bahsettiler ama Kayserispor' da Defansif Orta saha olarak değerlendirileceğine kesin gözüyle bakıyorum.


Cem Sultan ile Nadir Çiftçi Gökhan Ünal ve Ömer Hasan Şişmanoğlu' nun alternatifi olacak isimler. Nadir' i duruma göre kanatta kullanma şansımız var ama kanatlarda, özellikle hücum kanatlarında ki bolluk nedeniyle bu ihtimal düşük.