9 Ağustos 2011 Salı

Nostalji Serisi 1: İlhan Sancaktar.



İnsanoğlu ömrü boyunca yaşadığı ilkleri unutamaz çünkü İlkler unutulmazdır.Sen unutsan bile tarih mutlaka sana hatırlatacaktır.

Taraftarı olduğumuz camialarda birer yaşayan varlıklardır. Dünü bugünü yarını.. İlk transferimiz,ilk maçımız,ilk golümüz,ilk galibiyetimiz,ilk kazandığımız kupa vs bunlar kesinlikle kulüplerin yaşayan birer olgu olduğunun delilleridir. Şöyle maziye dönüp Kayserispor tabanlı benim için unutulmaz güzel anlar nelerdir diye düşündüğümde
karşıma,stadyumda bulunduğum ilk maç olan Ankaragücü karşılaşması ve tanıklık ettiğim ilk golümüz, ilk avrupa sahnesine çıktığımız maç,İlk gol kralımızı çıkartmamız,Kadir Has stadyumuna ilk girişim ve bir oyuncumuzun ilk kez ay-yıldızlı formayı giymesi geliyor.

Evet İlhan Sancaktar'dan bahsediyorum. 93 yılında safımıza katılmış, Kayserisporumuza sembol olmuş bu ismi genç-yaşlı bütün taraftarlarımız bilmelidir.

Biraz sahadaki İlhandan bahsediyim.. İlhan stoper (dönemin liberosu) için çok beyefendi bir kişiliğe sahipti.Öyle ki 93-01 arası forma giydiği 8 sezonda sadece 1 kez kırmızı, 24 de sarı kart görmüş. Kavgada ben onu hep ayıran tarafta gördüm. Futbolu çirkinleştirecek hiçbir hareketin içinde olmayan bir isimdi İlhan Sancaktar. Uzun boyuna rağmen attığı gollerin hiçbirisinin kafa ile olmaması, sırtındaki 4 numaralı forması ve 30-40 metreden sert frikikleri ile çocuk yaşımda hafızama yer etti.

Euro 96 öncesi o dönemin Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim İlhan'ı Azerbaycan özel maçında aday kadroya davet etmiş ve maçın ikinci 45 dakikasının tamamında forma vermişti. İşte bu andan itibaren Kayserisporlu oyunculara milli takım kapısı açıldı. Bu sebeple İlhan Sancaktar,ilk milli oyuncumuzdur diye Kayserispor tarihine geçti.

İlhan Sancaktar, Mustafa Salkım (Elifoğlu), Recep Mamur, Toledo, Mehmet Topuz, Gökhan Ünal, Cangele Kayserisporun sembol isimlerindendir .Bu karakterlere gerekli özeni ve saygıyı göstermeyi ihmal etmeyelim. Maç öncesi oyuncuları tribüne çağırırken Toledo'da oradaymış gibi davranıp onun da adını haykırmak, rahmetli Elifoğlunu simgeleyen objelere tribünlerimizde yer vermek çok mu zor? İlk milli oyuncumuza jest olarak onun giydiği 4 numaralı formanın bundan sonra hiçbir futbolcuya verilmemesini Kayserispor yönetiminden rica ediyorum. 


Her zaman yüreğimizde yerin rezerve sevgili İlhan Kaptan..


metrajzede..

1 yorum:

  1. Birde tiki vardı bunun. Gözlerini sıkıp dakikada 15-20 defa burnu çekerdi.
    Kısa bir muhabbetim olmuştu. Çocuktum mavi fiat tipo'suna imrenmiştik. Adam futbolcu para bol tipo ya biniyor derdik ehu ehu ehu

    Selim

    YanıtlaSil

Yorum sizin...