8 Eylül 2011 Perşembe

Kayserispor Sezon Öncesi Değerlendirme ( Kaleciler )

Her ne kadar futbol zevkimize kan doğramış olsalarda, her ne kadar La Liga ağırlıklı bir sezon un beni beklediğini düşünsemde gönül verdiğimiz renklerin, peşinde olduğumuz armanın izinden devam ediyor ve vazgeçemiyoruz. Buna istinaden STSL başlamadan Kayserispor' un son durumunu, mevcut transferlerini ve izleyebildiğimiz hazırlık maçlarından sonra ortaya konan oyun anlayışını biraz irdeleyelim istedik.

 

İlk olarak Kale' yi devralması muhtemel oyuncularımızı inceleyelim isterseniz;

Kalede ki mevcut isimler Gökhan Değirmenci, Nicolas Gaston Navorro, Erhan Kırcı ve yeni transfer edilen Deniz Mehmet. Malumunuzdur ki Erhan Kırcı ve Navarro sezon öncesi kampında sakatlık yaşamışlardı. Erhan Kırcı hala takımla çalışmalara başlamadı ama en son gördüğümde düz koşulara devam ediyordu. Navarro' nun ise sakatlığı düzeldi ve takıma dahil oldu.

Peki kaleyi kim alır? Aslında bu soru harbiden zor. İhtimaller sınırlı ama karar vermek zor.




Geçen yıl Suleymanu' nun sakatlanmasından(!) sonra kaleyi devralan Gökhan Değirmenci genel olarak iyi performans sergiledi. Gökhan' ın en büyük eksiği yan toplarda ki zaafiyeti. Sanırım bu konuda en büyük problemide bir kaleciye göre kısa sayılabilecek boyu. Onun dışında oyunu okuma, defans ile koordinasyon ve cepheden gelen toplarda oldukça etkili olduğu söylenebilir. Kendi tahminim yabancı sınırlamasını da göz önünde bulundurursak Gökhan Değirmenci' nin Forma Şansı %51.
 

Kayserispor' da bu senenin ilk transferi olan Gaston Navarro ise uzun boyuyla bayadır bulamadığımız kaleci profiline sahip. Uzun boylu olması iyi kaleci olduğu anlamına gelmez tabii ki. Ama biz çok uzun zamandır bu türlü bir kaleci profili bulamamıştık. Onu bulduk sevindirici olan bu. Ayrıca arka planıda oldukça iyi. Arjantin Milli Takımının 2008 Olimpiyat kadrosunda yer almış, kısa da olsa Avrupa' da bir Napoli macerası yaşamış ve Argentina Juniors takımının 1 numaralı kaleci kazağını sırtına geçirmiş.

Her neyse gelelim Navarro' nun görebildiğimiz özelliklerine. Ne kadar izleyebildiniz bilmiyorum ama Sivasspor maçında ikinci 45 dakika da izlediğim Navarro yan toplar için bende umut uyandırdı. Yediğimiz gollerde pek hatası olduğunu düşünmüyorum. Ama gördüğüm ve canlı izleyen arkadaşlarımdan edindiğim bilgilerle en önemli eksiklerden birinin ara sıra dama kapıya top yollaması olduğunu söyleyebilirim. Süleymanu' dan alışığız buna aslında. Gel gelelim Gökhan ile karşılaştırırsak yabancı sınırlaması düşünüldüğünde Gökhan daha yakın gibi geliyor formaya. Şota ne düşünür bilinmez ama Navarro bence 1 adım geride.




Erhan Kırcı sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamadı. Muhtemelen bir süre daha bulamayacak. Önce ki değerlendirmemizde İskenderun D.Çelikspor' dan transfer edildiğinde İskenderun camiasının üzüldüğünü ve transfere tepki gösterdiğini biliyorum. Hayırlısı Olsun. Umarım Kayserispor' da başarılı olur.






Bir de son dakika transferimiz var. İngiltere Championship Lig takımlarından West Ham United' ın Alt Yapı kalecisi olan Deniz Mehmet. 2009 yılında "Petit' in Yeri Blog" da kendisinden bahsedilmiş. U-17 takımının kalecisiymiş o zamanlar. Petit'nin yerinde anlatıldığı üzere o dönemde Deniz Mehmet için FİFA' nın sitesinde geçen ibare; "Mehmet, West Ham akademisinde çok şey öğrenmiş. Lampard, Joe Cole, Carrick, Rio Ferdinand gibi West Ham'dan yetişmiş ünlü oyuncuların ayak izlerine basarak sağlam bir yol takip ediyor" şeklinde olmuş o dönem. Bir süre bekleyelim ve görelim. Ben hiç izlemedim ama elbette araştırılması gerek bu genç kardeşimizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...