28 Aralık 2011 Çarşamba

İstediğin Oldu Galatasaray...


Öyle ya da böyle. Bir şekilde yine yapacaklarını yaptılar. Gerek para ile, gerek medya ve basın desteği ile hem oyuncunun aklını çeldiler, hem de Kayserispor' u "kaka" göstermeyi bildiler. Biz bu oyunu daha önceleri de izlemiştik. Alışmamız lazım ama alışmak konusunda eksiklerimiz var ne yazık ki..

Ali Turan' da yaşadık aynı şeyleri. 6 ay kaptanımız, kendi şehrimizin çocuğu dediğimiz adam gitmek için futboldan uzak kaldı. Şimdi Nordin' de yaşıyoruz. Muhtemelen o da bir süre uzak kalacak takımdan, futboldan. Halbuki Amrabat' a fırsat verildi. Özür dile takım arkadaşlarından, kaldığın yerden devam et" dendi. Üstelik bunu kendisini bu takıma kazandıran Şota söyledi. İstemedi ve artık kadro dışı. Türkiye' de hangi futbolcuya 1.4 milyon € garanti ve maç başı ücret teklif edersen o futbolcunun şirazesi kayar. Kayserispor' dan yıllık 400 bin € alan Amrabat milyonları duyunca bir anda hülyalara daldı. Bir süre daha rüya göreceği kesin...

Ben kulübün dik duruşundan dolayı memnunum. Bu sadece Gs' ye karşı değil, Amrabat' ı isteyen diğer takımlara karşı da bir dik duruş.  Gel gör ki Türkiye' de karşında bir büyük(!) var ise daima yalnızsın. Herkes karşında olur. Haklı olup olmaman onlar için önemsiz nasılsa. Sen Anadolu kulübüsün, ensene tokat vurduklarında oturmasını bileceksin onlara göre. Dişli olamazsın. 

Şike, teşvik, Play-Off, Euro 2012, vs.vs. Yazdığım şeyleri yaşadıktan sonra ülke futbolunun neden 1 adım geride olduğunu anlamıştım ama son 1 haftadır daha da iyi anlıyorum. Hak edene hak ettiği değer verilmediği müddet futbolda 1 adım ileri gitmek imkansız. Geçtiğimiz asırda alınan Uefa kupası ile avunmaya devam eder dururuz...

40 yorum:

  1. Herşeyi özetlemişiniz Murat Bey. Kaleminize Sağlık.. Ahmet Erdem( Kayserispor TV )

    YanıtlaSil
  2. Troisi transferini de bir aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Ben aydınlatayım :)

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24981927/

    YanıtlaSil
  4. nereden bakarsan bak ...

    ali turan`in 6 ay mukavelesi vardi ve 1.1den sonra istedigi kulübe gitme hakki vardi. tercih oyuncudaydi, oyuncuda herhalde büyük olan takimi secti.

    sampiyonluga giden bir takimdami oynamak istersin, yoksa mehter takimindami?

    menejere takim olarak sorarsin, danisirsin ilk olarak. oyuncu X`i kendi takimimizda görmek istiyoruz, oyuncu gelmek istermi? menejer evet dedikten sonra, oyuncunun oynadigi takima sorarsiniz arti teklif sunarsiniz.

    futbolcular aciklama yapabilirler, KÖLE degiller! adam gitmek istiyorum dedim diye harcayamazsiniz Amrabat`i.Kolay degil avrupaliyi turan gibi 6 ay ezmek!

    Hos kayseri`nin durusu da belli, Topuz`dada gördü Ünal`dada 10 milyon €`yu bas kisi basi. Denilen ve asilan pankartlar unutulsun. Paranin yüzü sicak. Simdi GS 10 milyon verse, sanki satmayacak Hurma bey Nordin`i. GÜLDÜRMEYIN.

    Sonra Troisi meselesini daha kimse unutmadi. Orada Hurma bey cok FAIR idi tabi.

    ve biz büyük takimlara futbolcu yetistiren bir takim degilz demis. Serdar Kesimal`i ozaman niye sattiniz diye soralar. Niyemi = 8 milyonu bastilar. Hurma`da seve seve verdi.

    Yani din imam meshep PARA ...

    gerisi bos laflar....

    GECINIZ...

    NOT:... cem sultan`i alirkende GS sordularmi. Sormadilar! neden oyuncu bostaydi. Bosman diye birsey var.

    NOT2: Nordin`è yazik degilmi? Kayseri yönetimin yaptigi cokmu etik?

    YanıtlaSil
  5. sMANia zaten gerekli cevabı vermiş ama bildiğim bişey varsa Kayserili zihniyeti utanmadan buna da dansöz gibi kıvırmaya başlayacaktır ta ki Galatasaray donunuza 5 M € sıkıştırana kadar

    YanıtlaSil
  6. Troisi Transferi ile ilgili;

    Arkadaşlar, Troisi transferi şu şekilde oldu. Oyuncu mukavelesini imzalarken anlaşmasına 1 Milyon Euro karşılığında serbest kalabilir maddesi koydurmuş. Bu anlaşmayı Gençlerbirliği kulübü ile Troisi yaptı bu doğru mu? Doğru.

    Troisi sezon bitip bir sonraki sezonun öncesinde ki TRANSFER DÖNEMİNDE Gençlerbirliği' ne sözleşme fesih bedeli olan 1 Milyon Euro' yu ödeyip serbest kaldı. Sonrasında Newcastle United ile transfer görüşmesine başladı. Anlaşamayınca Kayserispor GENÇLERBİRLİĞİ İLE İLİŞKİSİ KESİLDİĞİ için oyuncu ile görüşmeye başladı ve sözleşme imzalandı.

    O dönemde Gençlerbirliği yönetimi çok konuştu ama herhangi bir şikayet oldu mu? Gerek TFF' ye, gerek UEFA' ya. Olmadı. Madem haklılardı neden şikayet etmediler arkadaşlar?

    Hadi diyelim Troisi ile Kayserispor hata yapıp anlaştı. Allah aşkına TRANSFER DÖNEMİNDE, kulübü ile ilişkisi olmayan, bonservisi elinde olan bir futbolcu ile anlaşmanın neresi etik değil? Bu oyuncu ile görüşülüp para teklif edilmedi sözleşmesi varken. Bu adam kendi imkanları ile Sözleşme fesih bedelini ödedi ve boşa çıktı. Bu sözleşmeyi Gençlerbirliği kulübü imzaladı, Kayserispor değil.

    Aynı şeyi geçen sezonun ortasında biz de yaşadık. Alexander Amusulashvili ile yaptığımız sözleşme gereği 3.5 Milyon Euro serbest kalma bedeli ile oyuncu serbest kaldı ve Rusya' ya transfer oldu.

    Eğer ki Amrabat transferi ile, Ali Turan olayı ile bunu bir tutacaksanız harbiden ya körsünüz, ya da dürüst değilsiniz. Bizim her iki oyuncumuz da devre arasında, lig devam ederken ayartıldı.

    El insaf, el izan lütfen.. Bi karşılaştırın ondan sonra yine tartışalım...

    YanıtlaSil
  7. @Adsız;

    O kadar delikanlı isen bi adını soyadını gir de konuş. Klavyeden saçmalamakla olmuyor dostum bu işler.. Ağzından çıkanı kulağın duysun, efendice yorumlar yap. Burası hakaret mekanı değil. Varsa bir bildiğin söyle, dinleyelim. Yoksa eğer sus ADAM DİYELİM...

    YanıtlaSil
  8. bunlar zamanında boy boy afiş asıyordu istanbula satmıcaz diye topuzla ünalı. sonra satacak kapı aradılar bir bir.başetmek istiyorsan yenilerini bulacaksın. ayakta kalmanın kuralı bu Anadoluda

    YanıtlaSil
  9. @sMANia;

    Umarım açıklamalarım tatmin edici olmuştur.

    Cem Sultan Transferinde Kayserispor' u haksız bulduğunu söylersen cidden komik olur. Sözleşmesi bitmiş, uzatılmamış bir futbolcu. Allah aşkına transferinden doğal ne olabilir?

    Nordin' e yazık değil mi demişin. Elbette yazık ama Kayserispor ona çıkış kapısı sundu. Arkadaşlar Kayserispor kulübü başarılı olmak için transfer yapıyor. Birilerini mutlu etmek için değil. Kendi takımınıza duyduğunuz saygıyı neden rakibinize duymuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  10. @raul#7

    Neden Gs kulübü olarak gidip siz yenilerini bulmuyorsunuzda, Anadolu takımlarının bulduğu adamlara kanca atıyorsunuz? Biliyor musun Gs Uefa kupasını aldığı sezon ki gibi kendi içinden çıkardıkları gibi 3-5 genç çıkarsaydı bugün ŞL şampiyonu payesini takabilirdi ama ondan sonra hep hazıra konmayı tercih etti.

    Haklısın yenilerini bulmak şart ama biraz da siz uğraş verseniz de bişeyler katsanız ülke futboluna olmaz mı?

    Biz kimsenin kapısını dolaşmadık oyuncuyu satalım diye. 4 futbolcu transfer ettik İstanbul ve Trabzon takımlarına. 22 Milyon Euro para girdi kasaya. Biraz mantık lütfen..

    YanıtlaSil
  11. Bu konuda benim yanlış gördüğüm nokta gitmek isteyen oyuncuya yapılan hareketler. Ambarat gitmek istiyorsa ya satacaksın en iyi fiyatı verene yada tutmanın bir yolunu bulacasın.Ama bu tehdit ederek olmaz. Avrupa da her transfer döneminde birçok ünlü oyuncu gitmek istediğini söylüyor, takımları bu oyuncuları tehdit ederek tutmuyor. Oyuncuyu kadro dışı bırakınca kimin eline ne geçiyor ki. Yöneticiler biz çok güçlüyüz diyerek egolarını tatmin ediyor sadece.

    YanıtlaSil
  12. İlk adsızla ikinci adsız aynı kişler değildir. İlk adsız'ım zira şifremi girmeye üşendim, her neyse:

    Troisi transferini soran kişi olarak size senede 500 bin euro alan bir oyuncunun 1 milyon euro'yu cebinden ödemesi ne kadar inandırıcıdır? Söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz? Elbette ki dava açılamaz - ama meseleyi Troisi 3 sene para biriktirip bonservisini aldı sonra Newcastle'a gidemediği için Kayseri'ye geldi diye açıklamak gerçekten abzürddür, yapmayın.

    Ali Turan konusunda da şunu söyleyeyim... İnsan hakları mahkemesinin verdiği karara göre bu oyuncunun sözleşme bitiş tarihinden 6 ay önce ön protokol yapma hakkı var, bunu kullandı bu çocuk. İş vereni bunun üzerine çalışanı üzerinde sosyal ve psikolojik şiddet uyguladı. Bu mu etik?

    Dünya genelinde onlarca Bosman transferi olmaktadır, bu transflerden çok azından söz konusu oyuncu takımı tarafından kadro dışı bırakılır. Sebastian Larsson transferinde böyle bir yaygara koptu mu misal? Elmander Galatasaray'la ön mukavele imzalamasına rağmen Bolton'da çatır çatır çıkıp topunu oynadı. Kimse ağladı mı? Kimse adamı kadro dışı bıraktı mı? Böyle saçma bir şey olabilir mi?

    Galatasaray'ın Ali Turanla ön mukavele imzalaması değil, Kayserispor'un Ali Turan'a 6 ay futbol topu göstermemesi ayıptır.

    Cem Sultan'la Kayserispor sözleşme bittikten sonra anlaşmadı, sözleşme sürerken anlaştı. Oyuncu Kayserispor'un teklifini kabul etti ve kendisini yetiştiren Galatasaray'ın teklifini reddetti. Tamamen kariyerini düşündüğünden.

    Doğal bir bosman transferidir, ağzımızı bile açmadık. Açmayı kendimize hak görmedik.

    Fabregas transferi şu Amrabat sürecinden farklı mı işledi? Nasri ve Clichy transferleri? Fenerbahçe'nin Niang transferi? Nuri Şahin ve Mesut Özil Real Madrid'e geçerken etik, Galatasaray Amrabat'ı isteyince değil. Örnekler sonsuz... Sabaha kadar yazabilirim ama abartmanın alemi yok.

    Senede 400bin euro verdiğin oyuncudan 10 milyon euro bonservis bedeli beklemektir insafsızca olan. Dünyada hangi çalışanın sözleşme tazminatı 25 senelik maaşına denktir? Bir örneği var mı bunun?

    Öte yandan Amrabat'ın üzerinde Kayserispor'un nasıl bir emeği olduğunu iddia edebilirsiniz ki? Kendi oyuncularınızı keşfedin diyorsunuz da Amrabat, 18 yaşında da bilinen bir oyuncuydu. PSV oyuncuyu kadrosuna kattığında da ilk maçlarına çıkarken de Afellay'dan ne bekleniyorsa ondan da o bekleniyordu. Hani şu Barca'da oynayan Afellay...

    Kayserispor oyuncunun kulübüyle yaşadığı problemlerden faydalanarak! uygun bir fiyata anlaştı, futbolcu da kariyerini canlandırmak için bu teklifi kabul etti ve amacına ulaştı.

    Karşılıklı bir çıkar ilişkisi söz konusu, oyuncu yetiştirmek falan değil - sönmekte olan bir oyuncuyu parlatmak.

    Ama şimdi gerçekçi olmayan bonservis beklentileri ile kulüpte tutuluyor. Kendinizi çocuğun yerine koyun? Adam sadece gitmek istediğini belirtti ve takımından bonservisinde kolaylık istedi, ne oynamam dedi, ne idman kaçırdı, ne ülkesine kaçtı. Bunun üzerine takımı onu kadro dışı bıraktı.

    Arda ve Mehmet Topal gitmek istediğinde kimse niye yurt dışına gitmek istiyorlar, Galatasaray da takım, onlar da başarılı olmak istiyor dedi mi? Emre ve Okan gittiğinde Inter'e dava mı açtık? Adamlar 6 ay sakatlanmamak için topa ayaklarını uzatmadılar.

    YanıtlaSil
  13. Yarın Semih'i Real Madrid istese, Semih gitmek istiyorum dese, bütün futbol kamuoyu çocuğun kariyeriyle oynamayın, gitmek isteyeni tutmayın diyecek.

    Bosman kuralı futbolun bir gerçeğidir, oyuncunun tercihinin önemli olması gibi aynı...
    Tabii Mehmet Topuz'u mal satar gibi satan bir menecerden kendi oyuncularının tercihlerine saygı duymasını beklemek abesle iştigal.

    Kayserispor bu bakış açısıyla daha çok oyuncu kaybeder. Böyle devam ederlerse ileride oyuncu da ikna edemeyecekler. Amrabat örneğini gören genç yetenekler gelir mi sizce Kayseri'ye? Galatasaray'a Ribery davasının verdiği zararın karşılığı var mıdır?

    Galatasaray "MAKUL" bir miktara anlaşmak istemese, yerden göğe kadar haklısınız. Kaldı ki Hurma'nın gerçekçi olmayan talepleri nedeniyle kulüp de transferden çekilmiştir. Bunun üzerine Amrabat da isyan etmiştir ki - bence haklıdır - kaldı ki haklı olsa da olmasa da bu Süleyman Hurma'nın yönetim beceriksizliğidir. Ozan İpek'i nasıl takımda tuttu Bursaspor? Trabzon Burak'ı nasıl takımda tutuyor Egemen ile Selçuk'u kaybettikten sonra?

    Madem hedefleriniz var, oyuncunuza bunu kanıtlar - yeni bir sözleşme imzalarsınız. Onu kadro dışı bırakıp disipline etmeye çalışmazsınız...

    YanıtlaSil
  14. ya bosverin su cinconlari. oyuncularinda bile meymenet golden sonra yere yatip köpek gibi seviniyor. bir tanede benim evde pitpull var ikisini kapistirsam mi ne :D

    Fenerli

    YanıtlaSil
  15. @erk;

    İlk adsız' a bişey demedim zaten. İkincisine söyledim. : )

    Ali Turan' dan başlayalım. Ali Turan' ın kadro dışı kalmasında ki tek neden Kayserispor klübüne, yönetimine ve taraftarına YALAN SÖYLEMESİDİR. Elbette ki Bosman kuralı futbolun bir gerçeği. Ali Turan imzayı atıp kampa geldiğinde " ben kimse ile görüşmedim, görüşmeyi menajerim yapmış." diyerek kulübü kandırmış, sonrasında medyada ve basında " ben bu kulübün kaptanıyım, hiç bir yere gitmiyorum. " diyerek taraftara yalan söylemiş 3 gün sonra da gitmek istediğini söyleyip kadro dışı kalmıştır. Ne olursa olsun Bosman kuralının arkasına sığınıp bu terbiyesizliği yaptığı için kadro dışı kalmıştır.

    Nordin olayında; evet Nordin 18 yaşında PSV' de oynarken de tanınıyordu. Peki niye Gs o zaman transfer etme gereği duymadı. Evet ışığı sönmek üzere olan bir futbolcuydu, geldi yeniden parlattık. Neden bizim yaptığımız sizlerde yapmıyorsunuz merakım bu. Afellay örneği de harbiden abes olmuş. Arada ki fark Afellay sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala Barca' ya gitmiş, bizim ki 3.5 senesi olmasına rağmen ağlıyor.

    Arda' yı 2 sene resmen bağlarken köle ticaretinden bahsetmiyordunuz. Her fırsatta gitmek isteyen Arda " sen bu takımın kaptanısın" diyerek 2 sene oyalandı. O değilde bizim yaptığımız mı zorlama.

    Hepsine uzun uzun cevap vermek yerine şu cümle ile size bişeyler anlatmaya çalışayım. 400 Bin Euro alan bir oyuncuya maç başı+1.4 € garanti para teklif ettiğinizde o oyuncunun elbette şirazesi kayar. Aksini iddia edebilmeniz içinyönetiminizin R.Mamur' un açıklamalarını yalanlayan açıklaması lazım ki 3 gündür bekliyorum hala yok. Bakın kadro dışı olayı tamamen tedbir amaçlıdır. Bundan sonra ki yaşanması muhtemel olayların önüne geçmek içindir. takım içi disiplin denilen olayı korumak içindir. Nordin Kayserispor transfer etmeseydi PSV tribünlerinde kombinesi ile maç izliyor olacaktı son sezonunda olduğu gibi. Kayserispor getirdi, vitrin yaptı. Satılmayacak diye bir şey yoktu ama transferin nasıl ve ne şartlarda yapılacağı kara kitapta yazıyor. Bu usule uymazsanız karşınızda ki takım elbette bir tepki koyar. Amrabat transferi için de BOSMAN KURALLARINDAN bahsetmeniz pek mümkün değil sanki. Nitekim 2015 senesine kadar süren bir sözleşme var ortada.

    Son olarak Troisi konusu. Troisi o parayı nasıl buldu bilmem. Bildiğim tek şey Kayserispor Troisi ile anlaştığında SEZON ÖNCESİ TRANSFER DÖNEMİYDİ ve Troisi bonservisi elinde, boşta bir futbolcuydu. Dilerseniz TFF bilgilerine bakabilirsiniz. Tek taraflı fesih yazıyor.

    Seviyeli yorumunuz için teşekkürler. En azından konuşulabildiğini gösterdiniz...

    YanıtlaSil
  16. Bu İstanbul takımları 100 yıllık koca çınarlar ama bu süreyi ahlak ve etik anlayışından uzak kalarak yaşayıp bugüne gelmişler
    Daha geçen yıl VERGİ BORCU SİLİNEN kulüpten bahsediyoruz.Evet hani o dahiyane yöneticileri paralarını sokağa atmıştı ya.Bjk'sı bi dünya tazminat öder,10'a aldığı topçuyu bedavaya gönderir,10'larca yabancısı varken yenisini alıp eskisine oynatmadan yıllık ücretini öder.Gs yöneticileri bile ne zamandan beri Amrabatla kontakta olduklarını itiraf ettikleri halde buradaki zihni körler hala neyin tartışmasını yapıyor.Evet futbolcu mal değil istediği kulübe gitmesini söylüyorsunuz ama sizin gibi büyütülmüşler oyuncuyu kandırarak ben doğuştan şuyum buyum dedirtip forma giydirerek futbolcunun kulübünü köşeye sıkıştıracağını sanıyor yada Adnan Polat gibi Aziz Yıldırım'a bizden başkası şampiyon olmasın sözüyle Anadoluyu tarumar etme planını deşifre etmiştir.Sen adama kazandığı paranın 3-4 katını verebiliyorsun çünkü 8-10 yıla bir vergi borcun siliniyor.Maliye bizimde borcumuzu düşsün bizde gidip başkalarının oyuncularını ayartalım.Hani diyorsunuz ya tüccar zihniyetinde bu Hurma diye keşke İstanbul kulüplerini yönetenlerde onun kadar olabilse de ülke parası çöpe atılmasa

    YanıtlaSil
  17. Mesele resmi belgelerse, Galatasaray'ın oyuncuyu ayarttığına dair resmi bir belge göstermeniz gerekir bana. Gösterebiliyor musunuz? Hayır.

    Troisi transferinde gösterdiğiniz tavrı pekala burada da gösterebilirim - ama yapmıyorum:

    Oyuncu 5-6 kat daha fazla para kazanacaksa TABİİ olarak gitmek isteyecek - çok doğal, ayıp olan bu parayı teklif etmek değildir, zira oyuncuya bu paranın teklif edilmesi oyuncunun reel piyasa değerinin bu olduğunu gösterir. Arz-talep dengesinden haberdar olduğunuzu varsayıyor ne olduğunu açıklamıyorum.

    Amrabat ve Afellay kıyasını transferler bakımından değil oyuncuların profilleri bakımından yaptım. Amrabat bir keşif değil bir risktir.

    Kayserispor durumu gereği bu tarz bir riski alabilecek bir kulüptür, Galatasaray değildir. Zira Galatasaray oyuncularının üzerindeki medya baskısı da - kamuoyunun oyuncuların profillerinden beklentisi de daha fazladır. Futbolun bir gerçeği bu.

    Arda mevzusuna gelince:

    Arda'nın sözleşmesine son 2 senede 3 kez zam yapıldı oyuncu kaptan yapıldı kalması için. Arda Turan'a köle muamelesi yaptığını söylemek gerçekten abzürddür. Oyuncuyu artık ikna edemeyeceğimizi gördüğümüz zaman da gitmesine izin verdik. Bu sene de tutabilirdik ama tutmadık - satışı sportif açıdan canımıza okuduğu halde tutmadık. Haliyle Arda örneği argümanıma pozitif bir örnektir negatif değil.

    Ali Turan'ın yaptığının aynısını hatta birebir aynısını Emre ve Okan'dan gördük. Emre ve Okan içinde devre arasında Inter bize bonservis de önermedi. Dediğim gibi bunlar futbolun içinde var - çözümü oyuncuyu kadro dışı bırakmak değil. Süreci yönetemezseniz oyuncunuzu da sezonu da kaybediyorsunuz, ikinci yarıda Kayserispor savunmasının ne hale geldiğini siz benden iyi hatırlarsınız. Ali Turan sürecini yönetememenin bedelini hem Kayserispor hem Ali Turan hem de dolayısıyla Galatasaray ödedi.

    En düşük bedeli ödeyen Galatasaray oldu. Burada Galatasaray'ı suçlamanız ise çok anlamsız - Ali Turan'ı ahlak dışı davranmaktan dolayı suçlayabilirsiniz lakin: Ali Turan' da yaşadık aynı şeyleri. 6 ay kaptanımız, kendi şehrimizin çocuğu dediğimiz adam gitmek için futboldan uzak kaldı. demiştiniz. Galatasaray'ın yasal hakkını kullanması mı sorun?

    Argümanlarınızı bir gözden geçirmelisiniz.

    Galatasaray bir benzerini Ribery ile yaşadı Amrabat sorununun - ağzının payını aldı yönetim hataları yüzünden - sanmıyor musunuz ki sözleşmede bir açıklık olsa Galatasaray faydalanmayacak ( Kayserispor Troisi de benim izlenimlerime göre faydalanmış idi ). Fenerbahçe Anelka ile denedi benzerlerini, sonucu ortada. Kayserispor 15 oyuncuda risk alıp birini tutturabiliyor - Galatasaray'ın profili gereği böyle bir lüksü yok. Bu nedenle daha maliyetli ama daha garanti transferlere yöneliyor takım.

    Oyuncunuza başka bir takım daha yüksek para teklif ediyorsa bu oyuncunuzun piyasa değerinin arttığının aldığı paranın piyasa değerine paralel olmadığının göstergesidir. Bu durumda oyuncunuza zam yapar veya oyuncunuzu yollarsınız.

    Oyuncunuzu kadro dışı bırakırsanız hem siz kaybedersiniz hem oyuncu. Kendi yöneticilerinizin basiretsizliği yüzünden Galatasaray'ı suçlamayı bırakın bence.

    Dahası Türk futboluna katkı nutukları atmadan önce 21 yaş altı 10 oyuncu alıp yarısından fazlasını yedek kulübesinde çürütmenin ülke futboluna ne getirdiğini bir düşünün. Takımdaki genç oyunculardan hangisi bir aşama kat edebildi? Abdullah Durak 19 yaşından bu yana ne kadar gelişme gösterdi? Ya Furkan? Ömer Şişmanoğlu üzerine Nadir Çiftçi ve Cem Sultan'ı alıp onları Gökhan Ünal denilen kariyeri bitmeye yüz tutmuş ceza alanı golcüsünün arkasında oturtarak mı Türk futbolu yüceltiliyor? Paraguay milli takımının orta sahasının arkasında Furkan Abdullah gibi adamları çürüterek mi? Sahi bir Engin Bekdemir vardı, ne oldu ona?

    YanıtlaSil
  18. Ha deyince herkes forma bulabilseydi Türkiye turnuva takımı olurdu. Gs oyuncu transfer ederek riske edecek pozisyonda değil demek neyin nesidir? Bugüne kadar yaptığını her transfer tuttu da ben mi görmedim? O gençlerden en az 4 tanesi bugün forma giyiyor, 1 tanesi Milli Stoper oldu. Eren sakatlanmasaydı bugün burda onun tartışması da yapılıyor olabilirdi.

    Gs' nin oyuncu ayarttığına resmi belge Ks başkanının açıklamaları, Gs tarafının ise sessiz kalmayı yeğlemesidir. Haklı olduğunuz bir davayı susarak kazanamazsınız. Sükut İkrardan Gelir diye bir atasözü vardır. Anlamak istemediğiniz şey takımınızın bundan önceki yaptıklarında olduğu gibi bir Anadolu kulübünü yok sayması, büyüklüğünü(!) ve arkasına aldığı medya desteğini kullanarak birilerini ezmeye çalıştığı gerçeğidir. Bu kabullenemediğiniz bir gerçektir.

    Diyelim ki Ks haksız. 1 hafta önce Alper konusunda Eskişehirspor, dünde Olcan konusunda Gaziantepspor Gs' yi suçlar açıklamlar yaptı. Hangi birine tatmin edici bir cevap verebildi Gs yönetim kurulu ya da başkanı.

    İyi sözleşme yapmışız demek ki açık bulamıyorsunuz. Önemli olan o sözleşme şartlarını yerine getirerek transfer yapmaktır. Bugüne kadar yaptığınız onca ABSÜRT transferden sonra riske edilecek bişeyiniz kalmadığını düşünmek abesle iştigaldir. Dünyanın her yerinde transfer risktir. Ummadığını taş baş yarar. Ortega, Anelka, Carew, daha nice örnekler BÜYÜK TRANSFER adı altında gelip elde patlamıştır.

    Eğer ki gücünüz yetiyorsa bizim yaptığımız gibi patlamaya, parlamaya hazır futbolcuları getirir işlersiniz. Yok yetmiyorsa sağa sola bulaşmak yerine başınızın çaresine bakarsınız. Zira bazen büyüklüğünüz(!) karşınızdakinden çok size zarar verir..

    Ali Turan' ı transfer ettiniz de ne oldu. Yada 1990 yılında Hüseyin Ürküten' i transfer edince ne yaptınız? Biraz geçmişinize bakın. Ne yazık ki sadece başarılarınız değil, yaptığınız usulsüzlükler gözünüze çarpacak...

    YanıtlaSil
  19. Gs' nin oyuncu ayarttığına resmi belge Ks başkanının açıklamaları, Gs tarafının ise sessiz kalmayı yeğlemesidir. Haklı olduğunuz bir davayı susarak kazanamazsınız :

    Troisi örneğini yine çarpacağım yüzünüze. Cavcav'ın açıklamaları ve Kayserispor'un sessizliği ise o halde Kayserispor'un suçunun kanıtıdır.

    Ali Turan konusunda da cevap vermediğinizi göz önüne alarak bu konudaki haksızlığınızı kabul ettiğinizi varsayıyorum. ( sizin akıl yürütmenize dayanarak )

    Ortada yok sayma yoktur - ortada oyuncunun transferinde avantaj sağlamaya çalışma durumu vardır. Bunu her büyük profilli takım kendisinden daha küçük profilli takıma karşı yapar. Galatasaray'a karşı da yapıldı Galatasaray da yaptı. Kayseri'ye karşı da yapıldı, Kayseri de yaptı. Bunu inkar edebilir misiniz? Kayseri hiç oyuncuyla önce anlaşıp kulübü anlaşmaya zorlamadı diyebilir misiniz?

    Diyebilirseniz ne kadar temiz bir vicdanla söyleyebilirsiniz bunu?

    Her transfer tutacak diye bir kaide yok elbette, risksiz transfer diye bir şey de yoktur, ama relatif olarak daha az riskli transferlere yönelmeye çalışıyor galatasaray. Geçtiğimiz dönem aldık benzer riskleri Jo, Giovani gibi oyuncularda, ne oldu? Medya çöktü üzerilerine veya bonservislerini alamadık.

    Bayern Münih senelerdir bu sene uyguladığımız transfer politikasına benzer bir politika uyguluyor - keza Manchester United da öyle... Bu bir tercihtir. Eleştirebilirsiniz lakin ülke futboluna katkı yapmamakla suçlamanız anlamsız olacaktır, Galatasaray'ın alt yapıdan çıkardığı oyuncunun onda birini çıkarsın Kayserispor sonra oturup tekrar konuşuruz burada.

    Gurbetçi futbolcu pazarını Kayseri'ye taşarak futbolda atılım gerçekleştirilmiyor ne yazık ki.

    Son 5 senede yaptığı transferlerin kaçından verim alabildi ki Kayserispor bana burada Kayserispor'un transfer başarısı hakkında ahkam kesiyorsunuz? Ben Galatasaray başarılı transfer yapıyor demedim, ama siz Kayserispor örnek alınmalı dediniz. Galatasaray son senelerde KÖTÜ transfer yaptığı için göreceli olarak az risk almalı zaten. Bu yüzden Eboue-Melo-Elmander gibi adamlara yöneliyorlar.

    Sizin gibi bitireyim yorumu mu Troisi'yi transfer ettiniz de ne oldu? Ya da Cem Sultan'ı transfer edince ne yaptınız? Biraz geçmişinize bakın. Ne yazık ki sadece başarılarınız değil, yaptığınız usülsüzlükler gözünüze çarpacak.

    Ama sahi başarınız da yoktu ya...

    Neyse... Kısmet.

    YanıtlaSil
  20. bu arada beklediğiniz açıklama:
    buyrun:

    Ali Dürüst, Kayserisporlu futbolcu Amrabat konusunda da şunları söyledi:
    ''Amrabat, Kayserispor'un mukaveleli oyuncusu. Biz bu oyuncuyla ilgili transfer yaparlar mı diye görüştüğümüzde sayın başkanları 'Böyle bir tasarrufumuz olmaz' dedi. Bizim için de bu olay bitmiştir. Ondan sonra kendi iç olayları, bizi ilgilendirmiyor. Mukaveleli oyuncunun transferi kulüp aracılığıyla olur. Kulüple şifai olarak konuştuğumuzda böyle bir düşünceleri olmadığını öğrendik ve bu nedenle yazılı teklif vermedik.''

    YanıtlaSil
  21. Elma ile armutu karıştıranlara
    Troisenden önce
    İlhan Parlak,Kayserispor'un sözleşmeli oyuncusuydu anlaşmasında tek madde vardı eğer eski kurla 1 trilyon getirirse serbest kalır:
    İlhan Parlak sözleşmesinin bitimine 1 yıl olduğu halde 1 trilyon veren var dedi fenerbahçe 1 trilyonu klup hesabına yatırdı İlhan Parlak fenerbahçeye gitti
    O dönem anlaşmasını uzatmak istedikleri halde gitti fenerbahçe daha fazla para verdiği için

    Troisi;

    Menejeri babası aynı şekilde anlaşmasına 1 milyon getirse istediği zaman gider maddesi koydurmuş menejeri Kayseriye teklif etti kabul ettiler 1 milyonu verdiler Gençlerbirliğinden ,Kayserispora geldi

    ali turanın neden yıllarca sadece Kayseri takımları oynadığı hakkında basından öğrendikleriniz dışında ne kadar bilginiz var?

    Ortalığı bir birine kattığınız Ali Turan'a ne oldu da 3 ay sonra her türlü küfürü hakareti yaptınız gs forumlaru siteleri bakın oynadığı ve gideceği dönemde hakkında yazılanlara Kayseriden aldığı küfrün 10 misli sizin taraftarınız Ali Turan a söyledi arkasına teneke bağlayarak kovaladınız sadece 3 ay içinde
    Bedava almak içinde yaptığınız dümenler tonla
    Ayık olun biraz Ali Turan sizin eski menejerinizin size en büyük kazığıdır ki geçen sene sizin ligde düşme kalma mücadelesi verdiğiniz dönemin baş sorumlusu

    Yüzsüzlüğün daniskasını hala yapıp marifet gibi buralara ekliyorsunuz
    ''Bizim için de bu olay bitmiştir. Ondan sonra kendi iç olayları, bizi ilgilendirmiyor''

    Biz medya gücümüz sayesinde ortalığı yeterince karıştırdık sezon sonu tekrar bakarız biz istemiyoruz ama Kayserispor bize satmaya mecbur artık.Çok ucuza kaparız.

    Arda olayını örnek verenler konuşmasın bile

    Arda istedi gitti ... gülerim buna

    Arda bir yıl daha kalsaydı fiyatının 3/1 e düşeceğini sağır sultan dahi biliyordu ki Arda sizle kontrat dahi yenilemedi.
    Para kaybetmemek için sattığını galatasarayın neden söylemiyorsunuz da 3 maymunu oynuyorsunuz.

    Gs'nin 2000 yılından bu yana oyuncu sirkilasyonuna bakın kaç kişiyi hatırlaya bilirsiniz word dosyasına yazmaya çalışın bakalım kaç tanesine ulaşabileceksiniz.

    almanyadan getirilen transfer politikasına çamur atanlar neden Almanyadan gelen oyuncular diğer takımlar daha yüksek meblağlar verdiği halde direkt tercihleri Kayserispor oluyor geçen sene Gaziantepspora transfer olan ortalığı ayağa kaldıran cenk'in dahi tercihinin Kayserispor olduğu halde sadece Tolunay ve İbrahim kızılın hatır için aradan çekilmesini istediği Kayserispor çekildiğini kaçınız biliyorsunuz.
    Cenk'in galatasarayın teklifini reddettiğinde galatasaraylıların renginin değiştiğini ne hale düştük dediklerini başta sözlüklerinde taraftar platforumlarında çok net gördük.

    Transferin başarı kritire hakkında bildikleriniz neler
    Aldı her oyuncu nokta transfer diyebileceğiniz yer yüzünde bir klup varmı %80 başarıya ulaşmış.
    10 yılda yapılan transferlerden oluşturulmuş bir karmaya değil.
    Gazete köşelerinden sadece internetten takip ettiğiniz kadar bilgilerle içi boş yorumlar yapmayın.
    Önce doğru bilginin sahibi olun sonra fikir sahibi olun.

    miles

    YanıtlaSil
  22. Bu işin öncesi sonrası yok - siz kendiniz yaptığınız bir şeyi rakip yapınca şikayet ederseniz iki yüzlü durumuna düşersiniz.

    Ali Turan'ın futbolculuğunu beğenmem- takımım o transferden kazık yemiş de olabilir, benim itirazım olayın lanse ediliş şeklinedir. Kaptanımız, Kayseri'nin çocuğu sizin yüzünüzden kadro dışı kaldı "dersiniz" ama kimse sizi ciddiye almaz.

    Zaten Real Madrid de Yüzsüz, Barcelona da öyle... Bir olayın bin tane örneği varsa - ve hiçbirine itiraz etmiyorsanız, kendi başınıza geldiğinde konuşma hakkınız yoktur. Hele ki siz de aynı şeyi yapıyorsanız, HİÇ konuşamazsınız.
    Pardon konuşabilirsiniz ama, konuşursanız sizi kimse ciddiye almaz.

    Arda konusunda üç maymunu oynadığımız yok. Arda Turan 12 milyona gitmişse bunun kulübe zararı katbekat fazlasıdır. Kimse oyuncusunu PARA kazanmak için transferin son günlerinde satmaz. Ha satar, 30-40 milyona satar ama... Satıp yerine 29 yaşındaki bir oyuncuya dünya para verip almaz. Galatasaray Arda transferinde hazırlıksız yakalanmıştır. Fatih Terim'in açıklamalarını dinleyin bana inanmıyorsanız. Gideceğini bilseydik Culio'yu göndermezdik lafını ben söylemedim, Fatih Terim söyledi.

    Arda'dan gelen paraya Galatasaray'ın çok ihtiyacı vardı... Ben de buna gülerim. Melo'ya bir yıllık kiralık sözleşmesi için 5 milyon euro veren kulüp kaptanını bir sene sonra para kaybetmemek için 12 milyon euro'ya SATMAZ.

    Akıl var mantık var.

    Bilgisizce konuşuyorum değil mi? Kayserispor'un transferlerini son iki senedir "profesyonel" sebeplerle takip etmek durumundayım. Ömer Kulga, Ömer Şişmanoğlu, Semih Aydilek, Nadir Çiftçi, Moritz hangisinden verim alabildi Kayserispor? Zalayeta neden apar topar gitti? %50 %80 muhabbeti değildir bu, Kayserispor model alınacak bir takım değildir - tek söylediğim bu. En az Galatasaray kadar transfer hatası yapmış bir kulüptür ki zirveye oynayamıyor.

    Tolunay Kafkas'ın bağlantıları ve Gaziantep'in dar forvet rotasyonu nedeniyle Cenk Tosun "gayet de isabetli" ve beni mutlu eden bir kararla Antep'i seçmiştir. Belki inanmayacaksınız ama benim Galatasaray dışındaki kulüplere saygım var, Antep iyi futbol oynayınca seviniyorum da. Cenk, Baros'un arkasında muhtemelen fırsat bulamayacaktı sıkıntı yaşayacaktı - isabetli oldu Antep'i tercihi milli takım oyuncu havuzu bir forvet kazandı.

    Kayserispor Serdar Kesimal'den belki biraz da Hasan Ali Kaldırım'dan başka kimi kazandırdı? Cem Sultan'ı aldınız kaç maça çıkardınız?

    Benim sorunum Kayserispor camiasıyla değil, Süleyman Hurma'nın davranışları ve kulüpteki yönetim bozuklukları ile. Amrabat gitmek istiyorsa bunun çözümü oyuncuyu kadro dışı bırakmak değildir, oyuncunun gitmek istemesinin de sorumlusu Galatasaray kulübü değildir. Cenk Tosun Galatasaray'ı tercih etmeyince Galatasaraylılar bozarmış oluyor - araya hatır sokulması etik bir davranış oluyor. Yok efendim Amrabat Galatasaray'ı tercih edince medya gücü, zorbalık oluyor. Ne ala memleket.

    Siz gelen ilk teklifte gitmek istediğini söyleyen oyuncunuza verilen ANLAMSIZ cezayı onaylayacağınıza kendi kulübünüzün vizyonunu bir eleştirin önce.

    Önce birazcık farklı fikirlere saygı duyun, anlamaya çalışın, sonra fikir beyan edin.

    Belli ki kendi kendime konuşuyorum.

    Niye yoruluyorsam.

    YanıtlaSil
  23. MESELE SADECE HURMA'NIN AZİZ YILDIRIM'IN ETEĞİ ALTINDA OYNAMASIDIR. AMRABAT'I İSTEYEN FENER OLSAYDI ŞİMDİ KAMPA KATILMIŞTI BİLE :)

    YanıtlaSil
  24. Hala Arda için 3 maymunu oynuyorsunuz sözlerinizle de doğruluyorsunuz durumu
    Madem Arda transferine hazırlıksız yakalandınız sezon ortasında bizden Amrabat'ı almaya çalışmanızın maliyetleri zararları ne olacak ??
    Arda: bir yıl önce omuzlarınıza aldığınız adamı atletico ya giderken saydığınız hakaretlere gs sözlük te aç bir bak istersen bizi sattın ortada bıraktın defol arda bir daha gelme bize arda .....
    Bunlar ne oluyor ?Bu galatasaray taraftarının iki yüzlülüğünü göstermiyor mu ?
    Komik duruma düşmeyin 1 yıl daha kalsa ardanın değeri 5 milyon euro nun dahi altana iner galatasaray 10 milyon kaybeder diye her tarafta bangır bangır anlatıldı

    Paranın sizin için önemi yoksa neden dün başkanınız ibrahim setene afrikadan oyuncu almak çok maliyetli üstelik 1 ay oynatamayacaksın açıklamasını yaptı
    Hoş amrabatın da afrikalı olduğundan ve en az 3 hafta oynayamayacağından da bir habermiş.

    İşin gereği takip ediyorsun madem Zaleyata'nın apar topar gönderilmesindeki sebebin ne olduğu hakkında ufak bir bilgin varsa onu da yazsaydın buraya .

    Zaleyata Kayseriye geldikten sonra sezon ortasında çocuğuna kanser teşhisi yapıldı adam ben kendimi artık futbola veremiyorum tek derdim çocuğum ve tedavisi dedi.
    Apar topar gitmesinde ki gerçeği öğren bu vesile ile
    Kayserinin Zaleyata transferinin başarısız olduğunu söyleyen kişi bu takımı hiç takip etmediğini gösterir.

    Sizin mantıkdan gidersek sen şunu söyleye bilirsin o zaman Kayserisporda Zaleyata'nın ailesinin gen haritasını isteseydi de ne zaman hangi hastalığa yakalanacağı hakkında bilgi sahibi olsaydı forvetsiz kalmazdı transferide başarısız olmazdı...

    Ömer ve Nadir transferi başarısız olarak adletmen zaten dahada vahimleştiriyor

    İşiniz gereği takip ediyorsanız işinizi biraz daha özverili yapın.

    Siz doğru bilgilerin sahibi olup obejektif fikirleriniz olursa onlara saygı duyarız.

    İşkembeden sallananlara değil...

    miles

    YanıtlaSil
  25. Fenerbahçe yapınca şike oluyor gs ve trabzon yapınca etik oluyor ikiyüzlüler yazık değilmi kayseriye buca spora

    YanıtlaSil
  26. Arda hakkında bir avuç liseli veledin söyledikleri beni bağlamaz. Ben Kayseri de birisi bir mallık yaptığı zaman bütün Kayserilileri töhmmet altında bırakıyor muyum? Zalayeta'ya kafası dağınık olduğu için kaçırdığı gollerden sonra edilen küfürleri size mal ediyor muyum?

    Ben anlatmadım, varsa benim bir tutarsızlığım çıkartın koyun karşıma. Ahmet Mehmet şunu demiş üzerinden beni çürütemezsiniz. Komik olmayın.

    Bir kısım Galatasaray taraftarının kızgınlığını, bütün camiaya mal edemezsiniz. Olgularla konuşuyorum, siz taratar spekülasyonlarıyla konuşup karşıma HİÇ BİR belge, hiç bir eder argüman çıkarmıyorsunuz.

    Elimde buyrun açıklama var işte. Arda'nın gideceğini bilseydik Culio'yu satmazdık diyen Fatih Terim var. Bunun üzerine taraftarlar iyi oldu oh iyi oldu seneye zaten gidecekti diye kendilerini avutuyorlarsa Fatih Terim ne yapsın? Fatih Terim taraftarlarla konuşup mu karar alıyor? Nasıl hastalıklı bir bakış açısıdır bu.

    Amrabat konusunda elbette ki Kayserispor zor durumdadır, ama futbolun içinde bu vardır. PSG gidip Pato'yla anlaşıyor, Pato, Paris'te Leonardo ve Ancelotti ile çalışmak benim için onurdur diye açıklama yapıyor. Galliani kadro dışı mı bırakıyor Pato'yu?

    Amrabat bundan fazla ne yaptı? Galatasaray, Amrabat'la anlaşmaktan fazla ne yaptı? Örnekler üzerinden gidelim. Barcelona'nın Fabregas'la yaptığı gibi gidip Selçuk ve Melo ile hatıra fotoğrafı mı çektirttik Amrabat'a ? Bu adamın menecerine bir teklif yapıldı, adam da gitmek istediğini bildirdi. BU KADAR! Binlerce örneği var futbolda. Oyuncunuzu takımda kalmaya ikna edemiyorsanız sizin yönetimsel beceriksizliğiniz.

    Zalayeta'nın gidiş sebebine üzülmekle birlikte bunun hiçbir yayın organında paylaşılmaması nedeniyle bilgiye nereden eriştiğinizi sorma gereği duyuyorum. Kaynaklarınızı paylaşırsanız minnettar olurum ve de ayrıca bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    Nadir ve Ömer transferleri yanlıştır demedim, Kayserispor verim alamamıştır dedim. Koca bir cevabın içinde 2 cümle çekip bütün eleştirinizi ona dayandırarak zaten niyetinizi belli ediyorsunuz... Sonra neden tartışılmıyor - neden fikir paylaşılmıyor...

    Ben oyuncuların özel sorunlarıyla ilgilenmiyorum - işim bunu kapsamıyor, işim temel medya taraması ve oyuncuların performans analizleri üzerine. Kayserispor beklentilerin altında kalıyor sezonlardır, yapılan harcamaya veya oyuncuların profillerine paralel bir performans alamıyor elindeki gruptan. Galatasaray da keza öyle. Bir eleştiriyi önce anlamaya çalışın sonra cevaplayın. Tartışmanın çıkış noktası, Galatasaray'ın hazır oyunculara teklif yapıp Türk futboluna bir şey katmaması üzerine idi. Ben de Kayserispor'un da model alınacak bir takım olmadığını söyledim; Kayserispor örneğin Karabükspor'dan daha iyi transfer yapıyor olabilir, ama hala transfer politikasında ciddi yanlışlar söz konusu. Oyuncu yönetiminde de keza öyle. Geçen sene sağ bek diye inlediniz bütün sezon. Bu sezon Pekarik'i getirdiniz, ne kadar verim alabildiniz? Kulga'dan? Hasan Ali sakatlansa ne kadar yedekleyebileceksiniz? Adam saat gibi oynuyor iki sezondur allah korusun bir şey olsa ne yapacaksınız? Orta sahanın ortasındaki ve forvet hattındaki kuru kalabalık nedeniyle kaç oyuncu kenarda oturuyor öte yandan? Defans hattınızdaki derinlikle orta saha derinliğiniz bir mi? Abdullah'ı Engin'i Furkan'ı oturtup defans hattında bu kadar dar bir rotasyon tutmak neyin nesidir? Navarro ne kadar başarılı bir transferdir? Senelerdir kaleci sorunu çeken tek takım Galatasaray değil.

    Ben bunları incelerim, kendimce bir kanıya varır bunları iletirim. İş tanımım budur. Benim analizimi beğenmezsiniz, şu bilgi yanlış dersiniz, cevaplarım eleştirdiğiniz bağlam içerisinde. Bilgisizsin sen, konuşuyon cakcak tarzı seviyesiz bir yorum yaparsanız size ben ne diyeyim ki...

    İyi ki Galatasaray Sözlük okuyorsunuz, size bu Galatasaray Yönetimi, Kurumu, Teknik ekibi ve tüm Galatasaray kamuoyu üzerine eşsiz derin bir anlayış katıyor.

    İşkembenize sağlık.

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Olaylara bakmak istediğiniz pencereden bakıp işinize geldiği şekilde yorumluyorsunuz;
    galatasaray sözlük buzdağının görünen kısmını en basidinden başlayarak verilen bir örnektir.bütün taraftar oluşumlarda hatta çevremdeki galatasaraylılar dahildir bunun içine
    Ardanın gitmesine taraftar sevindi iyi oldu güzel oldu gibi bir şey söyledi demedim Arda bizi sattın ortada bıraktın dediler arkasında tonlarca küfür saydılar dedim bunu yapanlar arasında başta taraftar grubları oluşumları da dahil dedim;Galatasaray taraftarı Ardanın gidişini hoşgörüyle karşılamadı dedim.

    Galatasaray yönetimininde eli mahkumdu Ardanın gidişinde çünkü Arda birincisi sözleşme yenilemedi bir yıl daha satmasa değerinden en az 10.000.000 euro kaybedeceğini menejerler futbolu yakinen takip eden herkes biliyordu ve söylüyordu dedim.

    Arsenal, Fabregas örneğini vermişiniz;
    Arsenal,Manu gibi takımların kar amacı güden şirketler olduğunu ve klup sahiplerinin önceliklerinin para kazanmak olduğunu vs daha fazla açıklamam gerek yok sanırım
    Milan Pato örneğine gelince ara transferde uğraştıkları tevez dahil bir çok oyuncuya bonservis parası vermemek için kiralama yöntemine başvuran Milan'ın Pato'nun satışana karşı gelmez-gelemez ki şu an krizin tavan yapmaya başladığı avrupada petrol milyarderlerinin elindeki PSG vel-i nimettir guardiola’nın dahi bizim maçlarımızı bırakın daha önemli olan avrupanın ekonomik durumu açıklamaları vs ki şu rüyalar takım barcelonayı da kurtaran petrol milyarderi Araplardır.
    Kluplerin ekonomik durumları dahilinde satmak istemeleri yada istememeleri tamamen kendi tasarruflarındadır ekonomik durumlarına göre reddedilemez bir teklifle gelir oyuncuyu alırsınız ki bahsetiğini pato transferinde muhtemelen bu olacaktır ama
    Galatasaray ın Adnan Polat yönetimi dahil son dönemlerde yerel ligden transfer politikası önce oyuncuya reddedemiyeceği teklif yap kafasını karıştır oyuncuyu isyana teşvik et karşındaki sana oyuncuyu satmaya mahkum olsun ki daha ucuza alasın
    Bahsettiğini Fabregas olayında bu yaşandı mı ? Yada Pato örneğinde yaşanma ihtimali ???? Almak istediğiniz takıma reddedemeceği bir teklif te bulunursan satmaması hata olur.
    Milan oyuncuyu kadro dışı bırakmıyor ama Galatasaray bütün mihraklarını devreye sokup oyuncuyu öyle bir hale getiriyor ki son maçı dahil uyduruk bir sakatlık bahanesiyle bizim maçımızda oynamadı en vasat oyununu Galatasaray’ın isyana teşvik etme politikalırından sonra oynadı

    İbrahim Kızıl :Olcan ile Galatasaray da ilgileniyor ilgilenenler arasında bizle görüşmeyen tek takım Galatasaray
    Halil Ünal : Alper’i isteyen takımlardan teklifler aldık sadece Galatasaray oyuncuyla konuşuyor ama bize hiç teklif yapmadı.

    Zaleyetanın durumu ;
    Söylediğiniz gibi yakinen takip etseniz başta menejer Hurmanın neden gönderildiğine dahil basın açıklamalarını okurdunuz dinlerdiniz yada izlerdiniz üstüne Kayseride yaşayıp,Kayserispor taraftarı olup sürekli iletişim halinde olduğunuz bir takım hakkında bilgilere sahip olmak kadar doğal bir şey yok .Ayrıca bir oyuncunun kızının olmayan bir hastalığını olmuş gibi göstermem gereken bir durum yok futboldan öte bir durum bu.
    Nadir sezon başında bu takıma geldi, eğer Kayseripor maçlarını takip ettiyseniz takımda süre almaya başladığını özellikle son maçlar bazen ilk 11’de başladığını bazen den sonradan oyuna dahil olduğunu görürdünüz ve yönetim taraftar teknik kadroyu dahi gelecek adına umudlandırdığını fark ederdiniz.
    Ömer :Kayserisporda geldiği günden beri yedek kaldığı halde sürekli hazır olduğu sonradan dahil olduğu maçlarda gayet tatminkar verimler alındığını takımın durumuna göre forvet olduğu halde sağ kanatta dahi başarılı olduğunu izlerdiniz.

    YanıtlaSil
  29. Verdiğiniz örnekler arasında adı geçen oyuncuları takip etmediğinizi söyledim.
    Oyuncuların özel sorunlarıyla ilgilenmek gibi bir zorunluluk yok ama şahsınız dahil özel yaşantınız da yaşadığınız büyük problemler istemesenizde yaptığınız işe yansır maalesef Robert Enke örneğinde olduğu gibi
    Pekarik:Sezon başında beri sürekli ilk 11 oynayan bence o bölgede sırıtmayan pekarik’in bir Sabri sarı oğlu olmasını mı istiyorsunuz. Ona iyi bir altarnetif Kamil Çörekçi alındı,takıma ikinci yarı dahil olacak Kamil’e oynamadan isabetli bir transfer olduğuna oyuncunun cv sine baktığımızda rahatlıkla söyleyebiliriz ama oyuncu ne verecek sahada görmeden net bir şey diyemezsiniz.
    Hasan Ali yedekleyememe sorunu bana birkaç örnek verin hem yerli olacak hemde hasan ali ayarında olacak.Yıllardır Gs ve milli takım dahil h.ünsal-ergün sonrasında bir oyuncuyla tam manasıyla kapatamadı.
    Navarro’nun ilk haftalarda performansı ile son haftalarda ki performansı arasındaki dağları takip etseniz görürdünüz.

    Yazdıklarımın başından beri söylediğim bir şey var bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkışıyorsunuz
    Takım içinde bilmediğiniz bir çok konuda içeriği boş bilgilerle yorum yapıyorsunuz önce doğru bilgiye ulaşın objektif olun dedim altını çizerek.

    İşiniz gereği ligi takip ediyorsanız, Shota’nın bir söylemi var ‘’ maalesef Türkiyede bir çok takım youtube üzerinden transfer yapıyor’’ buna benzemesin.Sadece internet seviyesinde bilgilerle söylemleriniz analizleriniz yüzeysel kalır.

    YanıtlaSil
  30. Tabii ki olaylara istediğim perspektiften bakıyorum, siz de öyle yapıyorsunuz. Benim çevremde kimse Arda'ya tek bir kelime etmedi. Galatasaray yönetimi çıkıp tek laf etmedi. Milyonlarca taraftarı olan bir kulübün internette ona buna çemkiren ergen taraftarlarının söylediğini de kulübü temsil ettiğini düşünebilirsiniz, benim gibi birazcık oturup soğukkanlı düşünebilenlerinin de. Bu sizin Galatasaray'ı nasıl görmek istediğinizle alakalı. Ben Kayserispor'u çemkiren, tüküren, ona buna laf atan taraftarlar üzerinden de tanımlayabilirim ama yapmıyorum ki sizi muhattap alıyorum.

    Maçları elimden geldiğince takip ediyorum - ne yazık ki lig tv sadece dört büyüklerle yapılan maçları veriyor - geri kalanları görüntülerden ve istatistiklerden takip ediyorum. Bunu yüzeysel bulabilirsiniz, saygı duyarım.

    Kayserispor hakkında benden daha fazla ayrıntıya hakim olmanız doğaldır lakin, ben olaya Kayserispor taraftarı olmadığı için daha objektif bakma şansına sahibim. Kayserispor ile bir alıp veremediğim yok, büyük resme bakıyorum, oyuncu performanslarına, takımın ligdeki performans eğrisine, büyük maç performanslarına, istikrarına bakıyorum. Bunlar "BOŞ" bilgilerse, eyvallah. Ama dünyada pek çok istatikçi bunlar üzerinden hareket ediyor yorumlarında. Elbette ki otorite değilim, ama bilgi sahibiyim. Elimdeki veriler bana bazı şeyler anlatıyor, bunlar gayet net veriler, yorum katmama bile gerek olmuyor. Kayserispor ofansif açıdan inanılmaz kısıtlı bir takım takımda 7 tane merkez forvet oynayabilecek oyuncu ve sayısız kanat ve ofansif orta saha olmasına rağmen. Bütün takım Amrabat'ın eline bakıyor ki ben şahsen Amrabat'ı çok beğenmesem de, bu kadar parlamasının sebebi bu. Aissati ismi geçiyor mesela, çok isabetli bir transfer olur. Biseswar transferi de mühim mesela. Ama bu isimler geçiyor, bu transferler yapılıyorsa, o zaman Sefa, Engin gibi transferler yetersiz bulundu demektir. Kaldı ki Semih, Ömer, Nadir, Cem, Gökhan, Kujovic gibi 6 merkez forveti var Kayserispor'un atladığım varsa affola. Bu adamlar Ömer biraz, Nadir az buçuk, Kujovic de iyi kötü kanata kayabiliyor. Burada bir kadro plansızlığı yok mudur?

    Zalayeta konusunda yalan söylediğinizi söylemedim, sadece hangi kaynağı atladığımı merak ettiğim için kaynak göstermenizi istedim. Belli ki orada bir hatam var. Kaynağınızı paylaşırsanız arşivim genişler, sorunun sebebi bu idi.

    Lakin:
    Verdiğim örnekler tam anlamıyla bu olaya benzer örneklerdir. Fabregas olayında 3 sene boyunca Barcelona oyuncuyu farklı yollardan taciz etmiştir. İspanyol milli takımı kampında Puyol ve tayfasının oyuncuyla fotoğraf çektirmesinden tutun da Fabregas'ın defalarca yaptığı Barca evim, evime dönmek istiyorum açıklamalarına kadar. Wenger'in konu ile ilgili şikayetlerini pek çok kaynaktan okuyabilirsiniz. İsterseniz kaynakların linkini de yollarım.

    Keza Pato örneğinde de, PSG öncelikle oyuncu ile iletişime geçmiştir. Aynı şekilde Nasri ve Clichy transferinde söz konusu oyuncular gitmek istediklerini söylemiş Wenger izin vermek durumunda kalmıştır. Elbette bir bonservis ücreti alınmıştır, ama Arsenal geçen senenin en çok kar eden İngiliz kulübü olarak Clichy'den gelecek paraya muhtaç değildi. Dahası Fabregas,Nasri ve Clichy'nin yerini doldurmak için en az bir o kadar para harcadılar, pek çok yarışmacı kulüpte gitmek isteyen oyuncuyu tutmama gibi bir tavır hakimdir. Oyuncu takımın yıldızı ise öncelikle ikna edilmeye çalışılır. Ronaldo, Inter'e giderken Barcelona neler yaşadı bir hatırlayın. O konuyla ilgili linkler de sunabilirim isterseniz.

    Bu dünya genelinde yaygın bir olaydır. Size en az 50 ayrı vaka sunabilirim ilgili bağlantılarla birlikte. Suç da değildir, ahlaksızlık da değildir. Adnan Polat ve Adnan Sezgin'den ben de pek hazetmem, tavırları çirkin olabilir, katılırım. Ama şu anki yönetimin Amrabat konusunda bir yanlış yaptığına katılmıyorum. Olayı uzatmadılar bile. Oyuncuya gidildi, rızası alındı, sonra Kayserispor'a gidildi, teklif reddedildi; takım ilgilenmediğine dair basın açıklaması yaptı. Daha ne yapsınlar?

    YanıtlaSil
  31. Sürekli olarak Ali Turan örneği ile çıkılıyor karşımıza. Ali Turan bir bosman transferidir. Oyuncunun takıma erken katılması için de 1 milyon euro kadar bir bonservis bedeli önerilmiş ama Kayseri yönetimi tarafından komik bulunarak reddedilmiştir. Ali Turan'ı beğenmemle bir alakası yoktur bu örneği konuşmamızın, sürekli olarak Amrabat olayında öne atılmasıdır mevzu olmasının sebebi.


    Sol bek meselesine gelince:
    Ergün Teber, yerinde bir örnektir mesela ya da Murat Kalkan. Alacağınız oyuncunun bir Roberto Carlos olmasına gerek yok. Sağ bek konusunda ise Pekarik'in tatmin edici olmadığını söyledim sadece, muhtemelen satın alma opsiyonunu kullanmayacaksınız, Wolfsburg'a dönecek gerisin geri.

    Takımın elinde bunca forvet varken 3 santrafor daha alması, ama genç, ama değil, bence anlamsızdır. Nadir Çiftçi yeteri kadar şans bulamamıştır ilk yarıda, ikinci yarıda bulacağı da meçhuldür. Benim transfer başarı kriterim budur. Transfer planlaması - oyuncuların adam akıllı izlenmesi gerekir. Galatasaray bunu yapıyor mu? HAYIR! Yaptığını da hiçbir zaman iddia etmedim zaten. Galatasaray seneler sonra ilk defa bu sene bir kadro temizliği yapıp - planlı hareket etmeye başladı.

    YanıtlaSil
  32. Tepkim verdiğiniz isimler üzerinden direkt başarısız olarak adlandırmanız iç dinamikleri baz alınca tam tersi bir durum oluşuyor
    Kamil örneğinde verdiğim gibi oyucunun background na baktığında mantıklı ve faydalı olan bir transfer ama oyuncunun net olarak nasıl bir verim alacağınızı transfer edip oynatmadan göremiyorsun
    Semih: Sizin de blogunuz varmış bloggerların bildiği bir isim fatih demireli'ni biliyorsunuz sanırım bundesligada editör vs. ntvsporun almanya temsilcisi semih hakkında yorumu şuydu: Bir zamanlar mesut özil gibi el üstünde tutulan bir Türk'tü. Ama adam geldiği günden beri bir küskünlük vs a2 de maçlara çıkıyor sürekli kırmızı kartlar agresiflikler en sonunda pes edip gönderildi.
    Genç oyuncu transfer ediyorsanız bu riskler her zaman vardır.
    Kujovic: Aynı şekilde cv de iş var ama zaleyata ile iyi bir ikili olmaya başlamıştı o gitti onda da benzer sorunlar adam Kayseriye Türkiyeye uyum sağlayamıyor bir türlü antremanlarda dahi kimseyle konuştuğunu görmedim

    Gökhan: Kayseriye serdar kesimal + bir kaç oyuncu kadrosundan tabiri caizse eşantiyon olarak gelmiş bir oyuncu parasınında büyük bir kısmı bildiğim kadarıyla fb ödüyor.
    endin-sefa
    oyuncuların eksiklerinin yanısıra + hoca faktörü giriyor
    shota sezon başından beri ideal 11 oluşturmuyor bir türlü benzer şeyleri geçen sene ikinci yarıda da yaptı ondan sonra takım aşağılara indi o konuda herkesin bir şikayeti var ama shotanın öyle bir sempatikliği var ki yaptıklarını yerli bir hoca yapsa ulusal basın dahil yerden yere vururdu.yönetim dahil sürekli onun arkasında

    Amrabat: taraftar oyun tarzı olarak çalım atan şık hareketler yapan oyuncu her zaman beğenir takıma olan direkt katkısından fazla bakmaz amrabatın gereğinden fazla topla oynaması hep kendini ön plana çıkarmaya çalışması benimde izleyici olarak hoşuma gitmiyor ki benzeri şeyleri gitmeden önce mehmet topuz da yapıyordu Kayseride yaptığı bencilliğin 10/1'ini fenerbahçede yapamıyor.Amrabatın olası Galatasaray transferinde Amrabatta aynı M.Topuz gibi hareket etmeye başlayacaktır.

    Anadolu takımlarında ki en büyük sorun bu, takımda yıldız olarak adlandırılan bir oyuncunun seviyesinde başka oyuncu transfer edemezsen kendilerini vazgeçilmez olarak görmeye başlıyorlar.
    Biseswar olası amrabat sorununda onun yedeklemesidir.amrabat gibi iki tarafta oynayan bir oyuncu

    Sol bek Ergün zaten amatör takımdan Kayseriye transfer olmuştu iyi bir oyuncuydu ama Toledonun yedeğiydi ben yedek bekleyecek oyuncu değilim dedi kavga gürültü buradan ayrıldı Toledonun yedeği olarak beklemeyi hazmedemedi ki emekliye ayrılana kadar Toledo'nun iyi bir performansı vardı.Sabırlı olsa belki Hasan Alinin yerinde o olacaktı ama gittiğinden beri takım takım geziyor şimdi. Kayseri yönetimi onu almaz

    YanıtlaSil
  33. Yerel yurt içi transferlerde çok fazla sorunlar var çok yakın bir örnek hurriyet, tam anlaşıldı derken araya giren diğer takımlar oyuncunun ücreti bir anda tavan yaptı.
    Anadolu takımlarının yaptığı en büyük saçmalık önlerinde bir kocaeli bir ankaragücü örneği varken hala bol keseden paraları ortalara atıyorlar hurriyete eskişehirin verdiği rakam yıllık 1,5 milyon tl
    2 yıl önce samsunspordan alımak istedikleri ismini hatırlayamadığım bir oyuncu Kayserispor istedikten sonra
    3 takım daha araya girdi kayserinin teklif ettiğinin 3 katını veren ankaragücüne gitti.
    Avrupadan yapılan oyuncu transfeleri hem maliyet olarak düşük son zamanlarda da oyuncuların düşük ücretlede olsa gelmek istedikleri oynamak istedikleri bir takım haline geldi

    Kendinden güçlü bir takımların olduğu ortamda ayakta kalmak istiyorsan agresif olmak hakkını aramak zorundasın ki hayatta kalabilesin aksi durumunda enseye tokat durumu
    Arsenal örneği
    Arsenal paraya muhtaç değildi ama kar amacı güden bir sahipleri var.Üstüne ben herkesle yaparım diyen Wenger' nasri ve fabregası yolladıktan sonra ki düştüğü durumu biliyoruz şapka düşüp kel görününce sağa sola nasıl saldırdığını santos'u vs gözü kapalı transfer etmeleri..

    Transfelerin etik olup olmadığı meselesi üzerine ortak bir fikir oluşmayacak burada ne kadar doldursakta bu sayfaların altını
    Son olarak Ali Turan olayı hakkında
    Ali Turan yüzünden yaşanan kargaşa Galatasaray dan çok Ali Turan'nın yaptıklarına ki burada fazla açıklamam doğru olmaz olayın iç yüzünü
    Takımın tepkisi ali turan gibi muhteşem!!!! bir yeteneği kaybetmekten çok onun yaptığı nankörlükleredir. Olayın futbol ile kesinlikle alakası yok.Olayın iç yüzünü bilen biri ister Kayserili olsun ister Galatasaraylı söyleyeceği en hafif şey insan düşmanına yapmaz altını çizerek söylüyorum futbol onun transferi yada galatasarayın tavru dışında özel başka bir olay var orada.
    ki en azından Galatasarayın verdiği miktarı alırdı Kayserispor tek derdi para kaybetmek yada onun gibi bir yeteneği kaybetmek olsa.

    Transferlerin izlenip izlenmediği ile alakalı basit bir örnek veriyim Okay Yokuşlu 14 yaşından beri Kayserispora transfer edilmek isteniyordu.Alt yapıya istenildiğinde önce babası para vs istemlerinde bulunmuş sanırım daha sonra yaşı küçük vs bahanelerle reddetmiş.14 yaşından beri takip edilen bir adam.Kayserinin yanlış hatırlamıyorsam şimdiye kadar verdiği en yüksek bonservis ücreti
    Dışardan bakınca daha objektif olunur ama iç dinamikler de çok farklı.

    YanıtlaSil
  34. Okay transferi için tek bir olumsuz cümle sarfetmedim farkındaysanız (:

    Zaten sıkıntı Semih Aydilek'in alınmasında da değildir, Semih Aydilek varken Nadir'in Cem'in alınmasındandır. Ben bu oyuncular kötü oyuncular demedim, plansız yapılıyor transfer, sadece yetenekli diye takıma oyuncu dolduruluyor dedim.

    Semih Aydilek yetenekli bir oyuncudur, katılıyorum, ama 2 senedir Kayserispor'da varlık gösterememiştir, benim sıkıntım burada. Engin Bekdemir, Cem Sultan ve Nadir Çiftçi'nin de benzer bir kaderi yaşayacaklarını düşünmemden endişem.

    Piyasadaki en yetenekli oyuncuları transfer ederek iyi takım oluşturulmuyor, bunun en iyi örneklerinden birisi Sunderland; EPL'i takip ediyorsanız bilirsiniz, dünya kadar para harcıyorlar, hep de genç yeteneklere yöneliyorlar, ama bir şekilde kimya tutmuyor veya bir sıkıntı oluyor - küme düşme potasının bir tık üzerinde kalıyorlar.

    Arsenal mevzusunda, elbette ki kulübün iç dinamiklerini bilemem, Ama Adebayor'un da Clichy'nin de Nasri'nin de yaptığı açıklamalar var. Oyuncu özellikle gitmek istemeseydi City'nin hangi rakamlara çıkabileceğini ikimiz de biliyoruz. Arsenal'in eli zorlandı söz konusu transferlerde, keza Fabregas'ta da öyle.

    Dediğim gibi Ali Turan transferinde sorununuz Ali Turan'laysa o zaman burada dile getirilmesini siz de benim gibi haksız buluyorsunuz demektir. O konunun ne bu konu ile ne Galatasaray ile bir ilgisi yok. En azından ahlaki bağlamda.

    Özgür Çek serbestti misal, Kayserispor ciddi bir hamle yapabilirdi. Zirveye oynamak istiyorsa böyle hamleler yapmak durumunda Kayseri.

    Bu arada Teber'in Kayseri çıkışlı olduğunu bildiğim için o örneği verdim, yakın zamanda serbestti Gençlerbirliği ile anlaştı bonservissiz.

    Ve son olarak şunu söyleyeyim bana oyuncuları tek tek savunmak durumunda değilsiniz, oyuncular kalburüstü olabilir, ama bu kadro planlamasında sıkıntı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bir takımda 10 tane forvet varsa, bu forvetler Messi bile olsa takımda huzursuzluk çıkar, çok doğal.

    Baştan beri oyuncular kötü demiyorum, Kayserispor oyunculardan verim alamıyor diyorum dikkat ederseniz, Profil olarak hep yüksek oyuncular alınıyor - bunu da kabul ettim önceki mesajlarımda. Sizin deyişinizle CV'si yerinde oyuncular alınıyor. Ama takım kurmak CV'leri üstüste koyarak olmuyor, bahsettiğiniz uyum sorunları - takım içi huzursuzluklar bunların hepsi takım kimyasına negatif etkenler.

    Misal bedava da olsa, bütün ücretini Fenerbahçe de karşılasa ben Gökhan Ünal'ı almazdım. Öncelikle genç oyuncular için iyi bir rol model değil, daha da kötüsü diğer oyuncuların dakikalarından çalıyor.

    Bilmem derdimi anlatabildim mi...

    YanıtlaSil
  35. Bu arada aklıma takılan bir şeyi daha söyleyeyim. Serdar Kesimal an itibariyle stratejik olarak Amrabat'tan çok daha değerli bir oyuncudur, piyasa değeri de bana sorarsanız çok daha fazladır. Özellikle Kayseri savunmasının mevcut durumu göz önüne alındığında. Serdar Kesimal'i 4.5 milyon euro + iki eşantiyon karşılığında satmanın arkasındaki mantık nedir?

    YanıtlaSil
  36. Ben okayı nie beğenmiyorsun gibi cümle kurmadım oyuncular fazla takip edilmiyor gibi bir söyleminiz var en iyi örnek kayseride okaydır dedim bilgi olarak ;)

    oyuncuları tek tek savunmak gibi bir derdim yok gerekte yok basın ve internetten ulaşamadığınız oyuncular hakkında gerçekleri bilin diye yazdım.
    Serdar takım için çok faydalı gitmesi de büyük eksikliktir orası ayrı
    özellikle Türkiye şartlarında bir defans oyuncusunu o meblağdan daha fazla rakamlara satılabilir demek hayalcilik olur (galatasarayın amrabattı dahi daha ucaza maal etmeye çalıştığı bir politaka var en güzel örnek)
    Yine aynı yere geliyoruz
    takım için stratejik bir hata ama takımın mali durumunu baz aldığında son derece yerinde nokta bir hamledir ki
    Kayserispor un sezon başlamadan şike vs sebebiyle kluplerin çeşitli ekonomik zorluklarla karşılaşacağını hesaplayıp ekonomik durumunu ona göre ayarlardığını altını çizerek yine size dip bilgi olarak vereyim.Şuan bütün Anadolu kluplerindeki özellikle yerli oyuncular paralarını alamamaktır.
    misal bir ankaragücü misal gaziantep wagner'in, olcanın ayrılması(gaziantepli gazeteci bir arkadaş doğruladı bunu)
    misal eskişehir misal ordu.
    Şuan başta Amrabat dahi ben paramı alamıyorum diyebilecek bir durumda değil ki o meblağa peşin olarak serdar satılmasaydı yukarıda adı geçen klupler gibi Kayserisporda aynı sorunları yaşıyor olurdu.
    wagnerin olcan'ın çok kolay bir şekilde takımlarından ayrılabildiği ortamda Amrabatta bu kozu kullanıp Galatasaraya transfer olabilirdi.
    dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz iç dinamikler çok farklı ...

    diğer anadolu takımları gibi bakkal yönetir gibi yönetilmiyor bu takım
    son olarak altını çizerek hurriyet örneğini verdim siz bana özgür çek e hamle yapabilirdi diyorsunuz ki
    kayserispor hurriyete almak istediğin de imza aşamasında gelmişken menejer vs etkenler devreye girdi bir anda 3 farklı klup daha devreye girdi. hurriyet hint kumaşı oldu en fazla parayı veren eskişehire gitti ki o paraya değmez.
    takip edenler bilir özgür çek'in aylar öncesinden fenerbahçe ile anlaştığı bu sezon olmasada sezon sonu kesinlikle fenerbahçeye gideceği biliniyordu.

    ergün ben toledonun arkasında yedek kalmam dedi zorla kendini bu takımdan kovdurdu bonservisi geç üste para verse ergün ,ali turan gibi bu takımda oynayamaz ( :
    ben altını tek tek çizdiğim halde siz hala olaya dışardan bakmakla yetiniyorsunuz. sadece teori ile gidersek metrelerce pembe tablolar çizilebilir.

    YanıtlaSil
  37. @erk mantığı daha önce de yazdım. hurma- azizsilin ilişkisi. amrabatı fener isteseydi şimdi fener kampındaydı. kardeşim son iki senedir (bu sezon hariç) fener maçlarında baskı olmasın diye o maçlarda bilet fiyatlarına zam yapıyorlar sonraki maçlarda 1 tl'ye 2 tl'ye bilet satıyorlar bunlar.geçtiğimiz iki üç sezonun bjk, gs ve fener bilet fiyatlarına baksın inanmayan. daha da konuşturmayın beni neler dönüyor neler.

    YanıtlaSil
  38. EVET BAKKAL YÖNETİLİR GİBİ YÖNETİLMİYOR GERÇEKTEN KAYSERİSPOR. ÇÜNKÜ HİÇ YÖNETİLMİYOR. BELEDİYE BAŞKANIMIZ VE HURMA KAFASINA GÖRE TAKILIYOR. GS VE BJK'YE KILLAR. AZİZ BAŞGANLARININ EMRİNDELER. TÜM DÖNEN DOLAP BUDUR.

    YanıtlaSil
  39. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim, Kujovic'in uyum problemleri çektiği çok açık. Diğer oyuncular için de benzer izlenimleri taşımaktaydım zaten. Dediğim gibi Kayserispor'da ciddi bir kadro plansızlığı söz konusu. Sorun olduğunu düşündüğüm şey oyuncuların kalitesinden ziyade kimyası ve bazı mevkilerdeki yığılma.

    Bir takımn abisi Gökhan Ünal ise orada bir durup düşünmek lazım.

    Kesimal transferini eleştirmem şundandır, an itibariyle dışarıdan getirteceğiniz benzer çaptaki stoper, senede 1.5-2 milyon euro'dan aşağı almayacaktır. Oyuncuyu bonservissiz de alabilirsiniz lakin, bu takdirde maaşı ve yaşı artacak, oyuncudan bonservis dönüşü almanız imkansızlaşacaktır.

    Kaldı ki dediğiniz gibi her transfer risk taşır. Yeni oyuncunun uyum problemi gibi riskler her zaman olacaktır. Şu gün 4.5 milyona Serdar Aziz'i, Bursaspor'dan kopartabilir misiniz? Bütün soru budur aslında.

    Alman pasaportu olan, Bayern tarafından takip edilen bir oyuncunun, bu fiyata satılmasının arkasındaki tek gerekçe Kayserispor'un paraya ihtiyacı olabilir ki, bu takımın muhtemel bir Şampiyonlar Ligi girişi 4 Serdar Kesimal bonservisi ediyor. Dahası Serdar Kesimal, genç- sözleşmesi devam eden, kulübüne (Amrabat gibi)sorun çıkarmayan ( bildiğim kadarıyla bir bilgi eksiğim varsa lütfen tamamlayın )disiplinli bir oyuncu. Bir sezon sonra da benzer bir miktara satılabilir pekala. Alper Potuk'un, İsmail'in 5 milyonlar ettiği bir ligdeyiz en nihayetinde. Kaldı ki Rus takımlarını işin içine sokmadım daha, Türkiye pazarını çok dikkatli izliyorlar, çünkü kıta Avrupası'ndan oyuncu ikna etmekte çok zorlanıyorlar.

    Orta saha'da Riveros'u, Ziani'yi getiren takımın maddi sıkıntısı olduğuna ben pek inanmıyorum. Bu oyuncular kiralık olsa da sözleşme bedelleri oldukça yüksek oyuncular. Getirilmelerini kesinlikle eleştirmemekle birlikte Serdar'ın bu kadar rahat gönderilmesini garipsiyorum. Amrabat örneği önümüzdeyken. Galatasaray'la pekala 3-4 milyon euro aralığına anlaşılabilirdi - Amrabat'ın da Rusya'ya gitmediği sürece azami ederi odur zaten. Ondan kat be kat daha verimli bir futbol oynayan (istatistikle sabittir) Olcan 3.5 milyon euro'ya gidiyorsa Amrabat transferi için bu denli sert çıkmayı anlayamıyorum. Dediğim gibi benim olay hakkındaki bilgim galatasarayın oyuncuyla iletişim kurduğu fakat kayserispor'un satılık değil tepkisi üzerine geri çekildiği. Yine bilmediğim bir perde arkası olay varsa lütfen paylaşın.

    Ergün Teber'e gelince, kariyerini düşünüp yedek beklemek istemeyen bir oyuncuyu geri almamak nedendir ki? Evet dışarıdan bakan biri olarak bunu anlayamıyorum. Bir oyuncu kendini geliştirmek için ayrılmak isteyebilir, sonuna kadar hakkıdır. Bunu beceremeye de bilir. Ama hali hazırda hem şehri bilen, hem de mevkisine hakim iyi bir alternatiftir, neyin gururu yapılıyor anlamış değilim.

    Özgür Çek'e gelince; Hürriyet örneğinde dediğiniz gibi sözleşme imzalanana kadar hiçbir oyuncu bir kulübe ait değildir, Özgür Çek de uygun bir miktara gayet de anlaşılabilir bir oyuncuydu. Madem Kayserispor zirveye oynuyor, madem hedefleri var, transferde madem Galatasaray'ı karşısına alıyor. ÇOK DAHA ihtiyacı olan bir mevkideki 20 yaşında, milli takım tecrübesi olan bir oyuncu için neden bu riski almıyor ki? Hürriyet'e ne ihtiyacı vardı ki ayrıca Kayserispor'un? Orta Saha kaynıyor takım. Bahsettiğim plansızlık tam anlamıyla budur. Sadece serbest, sadece iyi bir oyuncu diye Hürriyet'i getirirseniz, Okay'dan süre çalar, Abdullah'tan çalar, Furkan'dan çalar. Zaten Riveros ve Santana da var... Bir takım kaç merkez ortasaha ile oynayabilir ki?

    YanıtlaSil
  40. @adsızlar

    Fenerbahçe, Kayserispor ilişkisini ne kanıtlayabilirim, ne yalanlayabilirim ne de bunu burada tartışmak bize bir şey kazandırır. Bu tarz ilişkilerden bağımsız olarak ben Kayserispor'un keyfi yönetildiğini düşünüyorum. Bazı temel ilkeleri çok doğru yerine getirseler de - bazı konularda çok plansız davranıyorlar. Örneğin gerçekten yetenekli oyunculara yöneliyorlar, ama aynı yetenekli oyuncuları köreltmek pahasına üzerlerine başka yetenekli oyuncular alıp duruyorlar her uygun fırsatta.

    YanıtlaSil

Yorum sizin...