12 Haziran 2012 Salı

Efsane Sheva...


Boşuna getirmiyorlar bu sıfatı adının başına. Yaşayan, koşan ve hala gol atıp, takımını ipten alan bir efsane Sheva. "Euro 2012 onun çıkış turnuvası olabilir" diyesi geliyor insanın dünkü Sheva performansından sonra. İsveç karşısında baskı kuran Ukrayna' nın onun kafası gibi olan bir kafaya ihtiyacı olduğunu canlı canlı izledik. 

Valla dostlar kusura bakmasın, maç değerlendirmesinden çok Sheva övgüsüne ayırıyorum bu yazıyı. Milan' ı bırakıp Chelsea' ye gittiğinde kariyerinin en büyük hatasını yapmış ve ben dahil bir çok futbolseverin tepkisini çekmişti. Hadi tepki çekmek demeyelim biz ona da, hayal kırıklığına uğratmıştı. Zira Chelsea kariyeri tabir-i caizse hüsranla bitti. 31 Milyon Paund' luk kazık olarak Abramoviç' e takdim edildi. Sonrasında yeniden Milan' a döndü ama eski Sheva' dan pekte eser yoktu. Fazla da kalamadı zaten. Doğduğu, Sheva olmaya aday olduğu Dynamo Kiew' e döndü. 

Dün gördük ki doğru oyun tarzı ve doğru yerleşimle Sheva hala iş yapabiliyor ve takımını ipten alabiliyor. O saygı duyulası bir adam ve bu özelliğini bir ömür boyu koruyacak...

1 yorum:

  1. sheva,henry,raul falan bırakmasın,hatta hakan şükür de.çağdaş forvetler topluluğu olarak her turnuvaya katılsınlar.eskimezler.adamlar çağdaş.her günün futboluna uygun.

    YanıtlaSil

Yorum sizin...