19 Ocak 2013 Cumartesi

Futbolcu Satılacaktır, Takım Aranıyor...


Evet. Maç boyunca Sefa' nın yaptığı tek olumlu hareket golden sonra elini kaldırdığı bu hareket oldu. Valla yalan değil. Aşağıda kısaca performansı yazıyor. Okuyunca anlayacaksın... Şimdi konuya girelim...

İşi iyice ticarete döken ve artık hiç utanıp arlanmadan bunu ulu orta sergileyen bir kulüp haline geldik. Bugün oynanan futbol ile bunu bir kez daha çok ama çok net gösterdiler bize. 80 dakika sahada kalan Sefa, 0 olumlu pas, 17 top kaybı, 2 dribling ve 0 orta istatistikleri ile maç bitirdi. Ama 80. dakikada oyundan çıktı. Yerine kim girdi? Okay... Oynadığı futbol bize bir şey göstermedi ama oyuna girmeden önce hoca Okay' ı çağırttığında Robi' nin kenara fırlattığı bir bakışını gördüm. Aklımdan bin bir hikaye geçiyor.. Takım üzerinde oynanan bir oyun var ama bunu görmezden geliyoruz. Birileri de buna boyun eğiyor. Ben boyun eğmeyeceğim. Bu takımın sahipsiz kaldığını düşünen zihniyete karşı canımla ve kanımla ne gerekiyorsa mücadele edeceğim. 

Evet. Futbolcu satılacaktır, takım aranıyor... Şu anda üzerinde en çok durduğumuz isim Sefa Yılmaz. Sonrasında ise Okay Yokuşlu geliyor. Gerisini isteseler de satamayacaklarını biliyorlar zaten. 

İddiam şudur ki maalesef bu kulüpte, özellikle bu sene takımı hoca kurmuyor. Tamam geçtiğimiz yıllarda da benzeri şeyler söyleniyordu ama bu kadar net bir şekilde ortada değildi hiç bir şey. Bu kadar belirgin yapılmıyordu. Ama bu sene inanılmaz derecede, gözümüze sokula sokula yapılıyor bu. Sefa' nın oynadığı futbola karşılık durmadan şans bulması, ayağına top değmeden geçen 45 dakika sonrasında oyuna devam edip 80. dakikaya kadar göz yumulması, geride olduğun bir maçta kenarda oynayan futbolcuyu çıkartıp yerine orta saha oyuncusu alınması neyi anlatıyor size. 

Her iki kanadında aksayan futbolcular varken, iki kanat oyuncunun mücadelesinin toplamı bir forvet oyuncusu yapmadığı ortadayken, oyunda geriye düşmüşken hücuma yönelik oyuncu alman gerekirken hiç birini yapmıyorsan, yapmak isteyene engel oluyorsan orada dur arkadaş. 

Robi' nin o bakışlarını gördükten sonra ona da çok kızdım. Arkadaş dünya çapında bir futbolculuk, Hırvat Milli Takımında Yardımcılık ve dünyanın en zor kulüplerinden biri olan Kızılyıldız' da hocalık yaptın, geldin burda bir genel menajerin lafından mı çıkamıyorsun? Masaya sen yumruk vurmayacaksan kim vuracak? Sen bu gidişata dur demeyeceksen kim diyecek? 

Son söz şeref yoksunu hakemlere. Sezonun ilk maçında oynadığımız Bursapor maçında resmen 2 penaltımızı yiyerek bizi puandan eden şerefsiz Barış Şimşek' ten sonra bugün yönettiği maçla aldığı Fifa kokartını göstermelik olarak taktığı ortaya çıkan Kalkavan yavşağı ne yazık ki kalitesini ortaya koymuştur. Geçen yıl Suratına dikiş atılan Riveros' un pozisyonunu görmezden gelen adi Kalkavan, bugün de Scott Carson' u oyundan atamamış, en az kendisi kadar şereften yoksun ve beceriksiz olan yan hakemleri sayesinde tertemiz bir golü vermemiş, %100 pozisyonla sonlandırılacak iki pozisyonu da ofsayt gerekçesiyle durdumuştur. Sene başından beri hakemler yüzünden 4 puanımız gitmişti, en az 1 puan daha eklendi. Allah' tan bulun adi adamlar. Çoluğunuza çocuğunuza gelsin diyeceğim ama o gariplerin günahı yok...

1 yorum:

  1. Hurmaspor yapsınlar takımın adını logosunada bir hurma koyup ligden çeksinler dubaide oynatsınlar kısacası taraftar her maçta yönetimi istifaya çağıracakki istifa etsinler böyle olmaz

    YanıtlaSil

Yorum sizin...