9 Mart 2013 Cumartesi

Bugün Şerbetliydik.


Net bir şekilde çok çok kötü oynadık ve resmen ipten döndük. Yenilmemenin ne kadar önemli olduğunu kesin bir dille konuşabiliriz itirazım yok. Ama bu kadar kötü oynamaya ne gerek var. Her zaman 4x4 lük bir futbol beklemek belki bizim açgözlülüğümüz ama bu kadar kötü oyundan da arkadaşlarım biraz rahatsız olsunlar.


Değinilecek bir kaç şey var. Bugün ne Bobo, ne Cleyton ve ne de Sefa bu maçı istemedi. Aslında topla oynama yüzdelerine alışılmışın dışında çok üstün görünsekte, oyun anlamında ve doğru oynama konusunda İBB bizden çok daha büyük bir üstünlük sağladı orta sahada. Her şeyden önce basit ve direk oynadılar. Orta sahayı hızlı geçerek bizim ön alanda kurmaya alıştığımız baskıyı engellediler. Alanı çok iyi daralttılar, pas trafiğini al aşağı ettiler. Bunda bizim orta saha elemanlarının isteksizliği ya da düşük performansı da etkiliydi. Özellikle ikinci yarıda Bülent Korkmaz' ın yaptığı Tom ve Doka hamleleri işe yaradı. Sağ bekte Salih, sol bekte Kamil zaman zaman aksadılar. Pozisyonlar verdik. Zurab ve Simic' in formları Ertuğrul' un kalesinde devleşmesi ile maçı gol yemeden bitirdik. Şimdi özetleyelim.

Her maç minimum 3-4 pozisyon bulan Kayserispor 1 pozisyonla maçı bitirdi. Ertuğrul' un çıkardığı ise net 3 pozisyon var. Biri ofsayt olmasına rağmen. Bu kadar etkisiz hücum anlayışına rağmen 2 penaltımız da verilmedi. Hakem konusuna aşağıda değineceğiz.



Her hafta olduğu gibi Salih' e paragraf yapıyorum. Ama bu hafta eleştireceğim. 1- Arkasına çok adam kaçırdı bu bir. Özellikle Doka oyuna girdikten sonra çoğu atak soldan geldi. 2- Geçtiğimiz haftalara nazaran bindirmelerde çok etkisizdi. Neden olduğunu anlamadım ama bu çok dikkatimi çekti. Oysa maç başında solda başlasa bile Abdullah' tan daha çok bindirme yapacağını düşünmüştüm. Ama kendi yerinde(!) bile bugün çıkamadı. 3- Tam 12 sarı kart Salih. Tam 12. Ve bu hafta çok ama çok önemli bir maçta takımı yalnız bırakacaksın. Üstelik geçmiş, gitmiş bir pozisyonda yaptığın çok gereksiz bir faul nedeniyle. Hakem ucuz çıkarmış olabilir ( ki bence haklıydı ) ama sen o hatayı yapmamalıydın. 

Salih için son cümlem maçın kalan 5 dakikasındaki çok ama çok kritik 3 müdahalesi. Hava toplarında ceza sahasında Simic ile çok önemli bir görev üstleniyor. Bugünde benzerlerini yaşadık. 



Hakem Abdullah Yılmaz maçı resmen katletti. Bu kadar çok oyun durduran bir diğer hakem Cüneyt Çakır' dır sanırım. Muhtemelen gelecek hafta onu verirler bizim maçımıza ve periyodu tamamlarlar. O kadar net iki penaltı ki, tribünde oturan UEFA gözlemcisi Abdullah Yılmaz ile maç sonu yemek bile yememiştir. Bütün ikili mücadelelerde düdük çaldı. Bobo' nun ceza sahasında yaptığı harekete faul verip, aynı pozisyonu Holmen yapınca oyunu devam ettirdi vs. vs. Çok kötüydü hoca çok. Bu maçlarda hakemi de yeneceksin.


Bu maç için teşekkürü sadece taraftar haketti. Kayseri'den ve İstanbul'dan takımı desteklemek için Olimpiyat Stadının tribünlerinde yer alan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Benim için maç ile ilgili en önemli konu bu destekti. Maç sonunda verilen destek ise duygulandırdı. Böyle olmalı işte.

Çok uzatmaya gerek yok bugünkü oyun hakkındaki değerlendirmeyi. Yukarıda da söyledim. Yenilmeme alışkanlığı çok önemli bir alışkanlık ve İBB deplasmanından alınan 1 puan çok önemli. Kötü oynarken de puan alarak bir yerlere geleceğimizi unutmayalım. Bugün resmen şerbetliydik.

Şimdi gelecek hafta oynayacağımız Gs maçına odaklanalım. Bu maçta istenmeyen görüntülerin yaşanmaması için, Fb maçında başımıza gelen olayların olmaması için yönetimi, Kayseri Emniyetini, İl Spor Güvenlik Kurulunu vs. kimi gerekiyorsa göreve çağıralım. Herkes üzerine düşeni yapsın. Gs maçı her haliyle bizim için dönüm maçı. İyi hazırlanmalı, alnımızın akı ile o maçtan çıkmalıyız. Kısmetse bende o gün tribünde takımımızı destekliyor olacağım.

2 yorum:

  1. şu tribündeki taraftar fotoğrafının, bir de geniş açıyla çekilmişini görmek isteriz sayın yazar :)

    YanıtlaSil
  2. http://farm9.staticflickr.com/8384/8542771112_5bfb6fa598_o.jpg

    YanıtlaSil

Yorum sizin...