15 Nisan 2013 Pazartesi

Eyyamcılar


Bugün Kayseri Kaskispor Playoff Yarı Final serisinin ikinci maçında deplasmanda Fb ile karşılaştı. Kızlarımız maç boyunca başa baş götürdükleri bir maçı Angel'ın son saniye üçlüğü ile kaybetti. "Basketboldur, olur böyle şeyler " deyip kızlarımızı tebrik etmek isterdim ama sahada karşılaşmayı yöneten 3 karakter yoksunu eyyamcı hakem yüzünden bu işi bu kadar hafife almak istemiyorum.


Yıllardır her ortamda Anadolu takımlarının ezildiğini, hakem hataları ile alaşağı edildiğini biliyor ve görüyoruz. Ama bugün gördük ki bu iş sadece futbolda olmuyor. Ne yazık ki aynı eyyamcılık, aynı karaktersizlik bayan basketboluna da sirayet etmiş durumda.

Salonda bulunan 3-5 kendini bilmez Fb liden korkup, son saniyede Ayşegül Günay'a yapılan hareketli perdelemeye düdük çalamayan korkaklar son saniye üçlüğünün girmesi ile muradlarına erdiler. Maç boyunca bütün takdir haklarını rakipten yana kullandılar. Öne geçip farkı açacağımız her atak kesildi, olur olmaz düdükler ile oyun durduruldu. Basketbolda evrensel kural olan perdelemenin sabit yapılması gerektiğini bugün Play Off yarı final maçı yöneten 3 meczup görmezden geldi ve faul düdüğünü çalmaktan korktular.

Eyyamcılık sözünün hafif kaldığı bugün bir kaç cümlede Ayhan Avcı'ya. Hocam kenarda bostan korkuluğu misali durmakla olmuyor bu işler. Memuriyeti garantiledin tebrik ederim ama kenardan oyuncuları fırçalamak yerine biraz motive etmeyi denesen eminim çok daha başarılı olacak bu kızlar. Fb koçu Roberto İniguez maçı birebir yaşayıp saha kenarında hakemlerin tepesine binerken Ahmet Bozbey'in senden çok oyuna müdahale ettiğini vurgulamak sanırım ne demek istediğimi anlatmaya yeter...

Canınızı sıkmayın kızlar. Sizlerin neler başardığını biz çok iyi biliyoruz. Mücadelenizi takdir ediyor, ayakta alkışlıyorum. Canınız saolsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...