21 Mayıs 2013 Salı

Güle Güle Riveros.


İki senede bu camiada forma giyen en saygın futbolculardan biri olmayı başardı Paraguay' lı Riveros. Tıpkı vatandaşı Toledo gibi. Tıpkı ilk geldiği sezon ayakta alkışlanan vatandaşı Santana gibi. Paraguay' lı 3. futbolcumuzdu ve 2011 yılında Sunderland' den kiralanmıştı. İlk sezon gösterdiği performans ile hem saygı kazandı, hem de bonservisini aldıran ender kiralık futbolcularımızdan oldu.

Riveros ilk geldiğinde Süleyman Hurma' nın şöyle bir söylemi olmuştu. " Karim Ziani' den daha kaliteli bir isim ile anlaştık. " O dönem Karim Ziani transferi gerçekleşmemiş, oyuncunun bonservisi alınmasına rağmen Ziani gitmiş ya da gönderilmişti. Biz de Riveros transferini blogun ilk yazısında incelemiş oyuncunun avantaj ve dezavantajlarını sorgulamış, kariyerine göz atmıştık. Yazıyı bitirirken de şöyle bir cümle kurmuştuk. " Dilerim Selim Teber' in yerini doldurur ve Ziani' ye alternatif olabilir. Tabii alınma amacı oysa... "

Alınma amacının Ziani' nin yerini doldurmak olmadığını ilk maçlarında anladık ama şu bir gerçek ki Selim Teber' in yerini doldurduğu ve hatta fazlasıyla doldurduğunu gösterdi. Riveros' un gelmesinden sonra herkes onun oyun stili nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Çünkü gösterişsiz, şov yapmadan üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren bir isimdi Riveros.

İstikrarı tam 2 yıl boyunca hiç kaybetmedi. Kayserispor kariyerinde toplam 71 maç, 4 gol, 4 asist, 13 sarı, 0 kırmızı kart ile tamamladı. Tekmeye kafa uzattı, kanını akıttı ve sonunda ailevi nedenlerden dolayı gidiyor. Beşiktaş maçı sonrasında 34 hafta boyunca yapmadığını yaptı ve maç sonu yapılan röportaja katıldı. Sonra ikinci kez özel bir rica ile geldi kamera karşısına ve vedasını açıkladı. Vedası çoğumuzda iç burktu, şahsen gitmemesini bekleyen bende hayal kırıklığı yaşattı. Ancak ona da hak verdim. Hepimiz evlatlarımız, ailemiz için yaşıyoruz. Gideceğini biz bilmiyorduk ama o bilmesine rağmen dünkü mücadelesi ile sanki ilk maçını oynuyordu.


Yolun açık olsun tekmeye kafa sokan adam, güle güle Adam Gibi Adam... Biz seni kolay kolay unutmayız da dilerim sen de bizi unutmazsın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...