27 Ağustos 2011 Cumartesi

Taraftar Ne İster?



Belli ki bazıları yanlış biliyor. Taraftarı, taraftarlığı yanlış tanımlıyorlar. Peki kısaca özetleyelim mi Taraftar ne ister? 

Sanıyorlar ki taraftar sadece başarı ister. Nerde, nasıl olursa olsun kazanmak, bir şekilde galip gelmek, şampiyon olmak, kupa kazanmak ister. Sanıyorlar ki taraftar verdiği paranın karşılığını almak ister. Hep kollansın, bedava bilet verilsin, deplasmana gitmek istendiğinde otobüs tutulsun, deplase ihtiyaçları karşılansın ister. Bunları isteyenler taraftar mıdır? Onların gözünde taraftar bunlardır.

Ama Taraftar sadece SAHİPLENİLMEK ister. Takımının hakkı yenilmesin, yeri geldiğinde masaya yumruk vurulsun, yeri geldiğinde ses yükselsin, hak aransın ister. Taraftar koskoca bir kulüp 3-5 kuruşa esir edilmesin, paranın kölesi olunmasın, taraftarı olduğu kulübün yenilen bir hakkı varsa savunulsun ister. Maddi kaygılar uğruna suçlu oldukları biline biline sırf 3-5 kuruş fazla kazanılsın diye birilerinin avukatlığı yapılmasın ister. Hakeden hakettiği cezayı çeksin, bir suç işlendiyse o suçun cezası bulunsun, suçtan yana değil haktan yana olunsun ister.

Taraftar kulübünde ki yöneticileri sadece kendi kulübünden TARAF OLSUN, kendi kulübünün hakkını arasın ister. Rakiplerinin durumlarından ziyade kendi kulübünün derdine yansın ister.

Taraftar hakedilmiş başarı ister. Haksız kazanılmış başarılardan midesi bulanır. Taraftar omuz omuza takımını destekler, her ortamda hakkını savunur, her ortamda sevdalı olduğu armanın hakları savunulsun ister. Taraftar her zaman kulüp kazansın ama kazandıkları da hakkaniyetli olsun ister. Masa başında kaybedilmiş haklarının gerekirse masa başında geri kazanılsın ama o hak yedirilmesin ister.

Ve son olarak Taraftar Haketmeyenlerin Haketmedikleri yerde olmamasını ister. 

1 yorum:

  1. bursa başvuru yaptı sıralama değişti bizim hakkımız yeniyor diye aynı şey kayseri için de geçerli uefa'dan tazmnat talep edebilir ama hiç aldıran yok..

    YanıtlaSil

Yorum sizin...