16 Ekim 2011 Pazar

İnönü' de ki Gizli Kahramanlar


Dünkü maçın bir görünen bir de görünmeyen kahramanları vardı. Bugün görünmeyenlerden bahsetmek istedim bir iki cümle ile.

Maç genelinde takımı sürükleyen, atağa kaldıran, her pozisyonda adı söylenen kişi Amrabat' tı. O kadar iyi oynadı ki maç sonunda herkes onun adı üzerinde yoğunlaştı. Haketmedi mi? Fazlasıyla haketti. Ne kadar konuşulsa azdır. Yıldız diye geçinen futbolculara tabir-i caizse ders verdi oynadığı müddetçe.


Konuşulan bir diğer isim ise kaleci Gökhan Değirmenci idi. Hem yaptığı kurtarışlar, hem 2 hafta önce yaşadığı acı olay Gökhan' ın da adının çok geçmesine nedendi. O da yaşadığı acıdan dolayı değil ama oynadığı futbol ile konuşulmayı fazlası ile haketti açıkcası. Yanlış anlaşılmasın. Acısını herkesten daha çok paylaşıyorum. Ama futbolu yaşadığı derin hüznün önündeydi dün gece.

Ama bir de adları Amrabat ve Gökhan Değirmenci' ye göre daha az anılan isimler vardı ki Bjk' nin 90 dakika boyunca etkisiz kalmasının en büyük nedenleri o isimlerdi. Her Bjk atağı onların sayesinde daha az tehlike yarattı kalemizde.

Bana göre bu isimlerin en başında geleni Pekarik idi. 90 dakika gösterdiği inanılmaz performans karşısında meşhur Q7 isyan etti. Kayserispor 90 dakika boyunca sağ kanattan hiç bir ciddi tehlike yaşamadan maçı bitirdi. Üstelik Pekarik ara sıra ileri doğru yönelerek bişeyler yapmak istedi ama bu konuda pek başarılı olamadı. Kayserispor' un yıllardır yaşadığı sağ bek sorunu sezonun 6. haftası itibariyle çözülmüş görünüyor. Evet ofansif yönü fazla yok ama şu bir gerçek ki kesinlikle görev adamı Pekarik.Dün gecenin övgüyü hakeden isimlerinin en başında da yine Pekarik var.

Orta saha da sessiz, sedasız bir futbolcumuz var bir de. Adı Riveros. O da Pekarik gibi sadece işini yapanlardan. Dün orta sahada ki bariz üstünlüğümüzde en büyük pay sahiplerinden biriydi. Akşam Bjk orta sahasının doğru dürüst top yapmasına izin vermedi. Santana ile birlikte gerek Guti' yi, gerek Fernandes' i iyi bloke ettiler. Bu da Kayserispor' un orta sahada rahat top yapmasına ve rakibin etkili hücum yapamamasına neden oldu. Transfer edildiği günlerde yazdığım Riveros değerlendirmesinde iyi bir kesici olduğunu belirtmiştim. 6 haftalık süreçte çok kez bu özelliğini gördük. Riveros' un bana göre en büyük eksiği topu hücum bölgesine taşımasında ki sıkıntısı. Transfer edilirken söylenen şeyler Ziani' den daha kariyerli ve kaliteli bir transfer olduğu yönündeydi. Kalitesini ve kariyerini her türlü tartışırım ama kendisine verilen görevi yerine getirdiği konusunda gayet eminim.

Bir diğer görünmeyen adam Zurab Khizanisvhili' ydi. Biliyorsunuz geçen sene yarım sezon forma giyen Aleksander bize iyi stoper olmanın özelliklerini göstermişti. Hem kritik müdahaleler yapan, hem topu iyi oyuna sokan, hem hava hakimiyeti olan bir stoperdi. Takımdan o gidince bir anda defans kurgusunda her şey alt üst oldu. 17 maçta 17 gol yemeyen takım sezonun ikinci yarısı resmen çöküşe geçti. İşte o kadar önemli idi Aleks Kayserispor için. Bu yıl Zurab için de aynı şeyleri söylemeye başlayabiliriz. Her şeyden önce istikrarlı. Sezonun ilk maçında takımın ayakta kalanlarından biriydi, dün yine takımın ayaktaki isimlerinin başındaydı. Adını duyurmadı belki ama görevini fazlasıyla yerine getirdi. O da takım için çok önemli ve dünkü galibiyetin mimarlarından biriydi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...