11 Ekim 2011 Salı

Yeni(!) Transfer!!


Dün Süleyman Hurma ağabeyimin bazı açıklamalarına denk geldim. Açıklamalarda Ocak transfer dönemi için 2 oyuncu ile ilgilendiklerini falan söylemiş. Birisi forvet, diğeri ileri dönük orta saha oyuncusuymuş. Kızdım, kızıyorum ve kızarım arkadaş. Daha ligin 5. haftası transfer konuşmaya başladık. Başka arzunuz? Bu şu mu demek yani? Gençler. Bakın biz sizi aldık ama siz bize güven vermediniz, biz sizin yerinize yenilerine bakıyoruz.

Gelin biz önce elimizde ki forvetlere bakalım. Cem Sultan, Nadir, Kujoviç,Ömer ve Gökhan Ünal.İçlerinde henüz forma giymemiş ya da çok az dakika almış forvetlerimiz var. Gökhan Ünal ve Ömer arasında mekik dokumakla meşgulüz. Tamam meşguliyet iyidir de arkadaş bir de diğerlerini denesene. Çok iyi forvetler olduklarını biz biliyoruz. Zaten o yüzden transfer ettin. Emir geldiğinde demedik mi geleceğin İbra' sını transfer ettik diye. Cem Sultan daha transferin en başında alınmadı mı? Nadir desen her şey boşver altyapısı ortada. Çocuklara forma şansı verirsin, denersin, olmaz, tutmaz ne bilim adapte olamaz, ondan sonra yerine adam ararsın anlarım. Ama 5. haftadan forvet transferi düşünüyoruz demek nedir yahu?

İleri dönük forvet oyuncusu bakıyoruz demiş. Kim olduğunu bilsekte bari ona göre tavır alsak. Tamam elimizde Cangele diye bir sihirbaz var diye transfer döneminde bu bölgeye transferi es geçtik anlarım. Neden es geçtiğimiz konusunda yapılan açıklamalarda hep; " Transfer ettiğimiz gençler bu yükü kaldıracak kapasitedir. " açıklamaları ile karşılaştık. Buna da eyvallah. Ee be gözüm abim. Şimdi bu açıklaman ile sezon başı açıklamalarının arasında ki çelişkiyi hadi ben görmeyim, hadi o da görmesin ama herkeste görmemezlikten gelmez ki. Hele hele takımına transfer ettiğin ve hepimizi yeteneklerine inandırdığın o çocuklar nasıl görmezden gelecek söyler misin bana?

Bu açıklamalar yapılırdı elbette. Yapılmaz diye bir şey yok. Ne zaman yapılır? 10. haftadan itibaren bakarsın durumunda bir değişiklik yok, güvendiğin dağlara kar yağdı. O zaman yaparsın. Ha önceden araştırmaya başlarsın ne ala. Ama bunu ulu orta söylemek eğer ki benim moralimi bozuyorsa en büyüğü 20 yaşında olan o gençleri haydi haydi ALT ÜST eder.

Saygı ve sevgi sonsuz ama doğruyu, olduğu gibi ve zamanında anlatmazsak, doğru vasfını yitirir, anlamını kaybeder ve başına bela olur. Bu açıklamalar için çok erkendir, takımın ahengini bozacak açıklamalardır ve kim yaparsa yapsın yanlışlığı gün gibi aşikardır.

1 yorum:

  1. ikinci ihtimal olan eldekileri harekete gecirmek icin yapilmis bir motivasyon politikasi olabilirmi diye dusunuyorum

    YanıtlaSil

Yorum sizin...