23 Nisan 2013 Salı

Ve Nobre Kayserispor' da!


Bir kaç gün önce dedikodusu çıkmıştı. Ama işin transfer boyutu çok fazla dillendirilmemişti. Çünkü aynı gün Bobo' nun Kayseri' de yerel bir gazetenin düzenlediği ankette yılın futbolcusu seçildiği ve ödül aldığı tören vardı. 

İşin açıkçası ben bu gelişi ona bağlamıştım ama içten içe de "keşke transfer amaçlı gelmiş olsa." demeden duramıyordum. Çünkü Bobo olmadığı zaman öksüz ve hatta yetim kalan bir yedek kulübesine sahiptik. Koskoca bir devreyi Bobo' nun boşluğunun yarısını doldurabilecek bir forvet almadan bitirdik. Şimdi önümüzde ki sene başlamadan bu eksiği kapattık. 

Transfere işin bu yönünden bakacak olursak eğer çok önemli bir eksik görülüp düzeltilmiş durumda. Hem de sezon bitmeden. Takımda ki diğer eksiklerinde görülmesi umudunu taşıyorum.

Nobre' nin artıları o kadar fazla ki yaşı vs. gibi handikap sayılabilecek durumlarını göz ardı edebiliriz. Her şeyden önce Türk statüsünde oynayacak. Bildiğiniz gibi Türk pasaportuna sahip. Bonservis bedeli ödenmiyor. Hem sözleşmesi bitiyor bu yıl, hem MİY küme düştü ve eleman boşa çıkıyor.

Şu ayrıntıyı da bir kez daha vurgulayayım ki Nobre' nin ne kadar önemli bir transfer olduğunu aklımıza kazıyalım. Fb devre arasında Webo ile anlaşmasaydı, transfer listesinin en başında Mert Nobre vardı. Yani bugün Webo' nun yerinde Nobre olabilirdi. O yüzden Nobre' ye burun kıvıranlar bir kez daha düşünsün derim.

Her sezon ortalama 12-13 gol ile oynayan bir forvet. Yaşına göre dinamik, ön alanda baskı yapabilecek bir stili var. Hava toplarına hakim, son vuruşları ustaca. Yani Nobre hiç bir şey götürmez aksine çok şey kazandırır. 

Bu işi zamanında, hatta zamanından önce bitirmek çok önemliydi. Çünkü sezon biter bitmez STSL' nin bir çok takımı Nobre' nin kafasına üşüşecek ve transfer etmek isteyecekti. Ligin bitimine 4 hafta kala Nobre' yi transfer etmek çok yerinde bir hamle oldu. 

Bu nedenle yaptığı her yanlışta eleştirdiğimiz, yerden yere vurduğumuz Süleyman Hurma' ya erken ve çok ama çok yerinde olduğunu düşündüğüm Nobre transferi için teşekkür ederim kendi adıma. Keşke devre arasında da Babacar' ın amatör ruhuna kanmayıp yedek bir forvet almayı akıl edebilseydi.

2 yorum:

  1. Çok yerinde bir hamle oldu Nobre bir çok yönüyle tecrübesiyle takıma katkı verebilecek bir isim

    YanıtlaSil
  2. kayserisporun dinamik oyununda ilk şans bulması ve olmasada ısrarla durulması gereken isim bence bobodur. Nobre o dinamik oyunu kendi tarzına çevirtir biraz.

    Maçta zorlanıldığında 2.yarılar için düşünülmesi gerekiyor gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil

Yorum sizin...