12 Temmuz 2013 Cuma

Jaja' yı Murat Yıldırım ile Konuştuk.



Bugün resmi sözleşme imzaladığımız Jaja Coelho' yu Horanta yazarı, kardeşim Murat Yıldırım ile konuştuk. Ben sordum, o aklındakileri söyledi. Şahsen düşüncelerimizin yakın olduğunu söyleyebilirim.

M.S: Jaja tansferini nasıl değerlendiriyorsun ?

M.Y: Jaja'nın yetenekleri hepimizce malum. Jaja transferi gol bölgesindeki kısırlığımızı ve kadro kalitesini artırmak adına yapıldığını düşünüyorum. Ayrıca devre arası kampında takımla birlikte idmana çıkan Jaja'yı, ufacıkta olsa Hurma'nın takıntıya dönüştürdüğünü de ön görmek zor değil benim için. Neredeyse 2 yıldır düzgün bir futbol hayatı olmadı. Aslına bakarsak bu durumdaki oyuncuları ayağa kaldırmayı başaran yegane takımın Kayserispor olduğunu da Makukula, Bobo, Nordin Amrabat ile görmüştük. Jaja hem yaşı hem potansiyeli itibariyle geçen sezon ki Bobo transferine çok benziyor. Bobo'nun performansı ortada. Umarım Jaja'da en az onun kadar katkı verecektir takıma.

M.S: Sence Jaja takıma nasıl katkı sağlayacaktır?

M.Y: Taraftarımız pek farkında değil ama bana göre geçen yılın en değerli oyuncusu Mouche'ydi. Çünkü maçların kitlendiği anlarda kişisel yetenekleri sayesinde gerek asistleri ve özellikle golleri ile çok puan kazandırdı. Jaja'dan en büyük beklentim de bu yönde. Tüm sezon boyunca tek başına en az 6-7 maç kazandırmalı. Bunun fazlasını yapacak yeteneklere sahip ancak form tutacağı sürenin uzun olacağını düşündüğümden 6-7 maçta kaldım. Duran toplardaki başarısı mutlaka takıma da yansıyacaktır. Ayrıca mesafesiz gol vuruşları rakibin dengesini 2 türlü bozacaktır. Bazı durumlarda her yerden vuruyor diyerek yakın oynayacak ve defans bloklarını açmak zorunda kalacaklar. Yine uzaktan şutlarına kitlendiklerinde Jaja'nın pozisyon hazırlamasını kolaylaştıracaklardır.

M.S: Prosinecki' nin Jaja üzerinde olumlu etki edeceğini düşünüyorum. Ki takımda bir çok isimde bu etkiyi gördük. Jaja' da da etkili olacak mı ve sence Jaja takımda kalıcı olacak mı?

M.Y: Jaja'nın neresinden tutarsak tutalım adamın her yerinden yetenek ve verim fışkırıyor. Takımın başında Prosinecki olmasa bu transfer beni çok rahatsız ederdi. Zira Jaja ile birlikte takımdaki Brezilyalı sayısı 4'e yükseldi. Bunun avantajları kadar götürüleri de olacaktır ki Jaja'nın karakteri buna çok müsait. Ancak Prosinecki oyunculardaki bu dengeyi çok iyi ayarlıyor. Aslında anlatmak istediğim şu. Jaja'dan çok biz hocaya güveniyoruz. Her oyuncusundan maksimum verimi aldığı gibi Jaja'dan da faydalanacaktır. Jaja, Prosinecki'nin kıymetini bilirse bizden sonra hayatının en önemli transferini yapabilir. Bunun bilincine varır umarım. Ayrıca tamaşa oyunu olan futbolun seyir zevki en yüksek oyuncularından birisi, onu canlı canlı izlemek büyük keyif verecektir.

M.S: Jaja ile birlikte oyun sisteminde bir değişiklik düşünüyor musun? Yoksa geçen yıl kaldığımız yerden devam eder miyiz? 

M.Y: Jaja, üzerine takım kurulacak oyuncu. Prosinecki'nin inandığı bir sistem var. Her ne kadar 4-1-4-1 i benimsediğini söylese de çoğu maçlarımızda 4-1-2-3 oynuyoruz. Evimizdeki maçlarda hele ki Anadolu takımlarıyla ise Mouche-Bobo-Sefa ileri 3'lüsü neredeyse aynı hizada geçiyor tüm karşılaşmayı. Sisteminden kesinlikle vazgeçmediği nokta tandemin önünde kullandığı ve 3 ncü bir stoper gibi oynattığı ön libero. Bu ön liberonun önünde oyunun 2 yönünü oynayan, top yapabilen ve oyun kuracak 2 orta saha istiyor bence. Jaja bu sistemde nerede oynar bilemem. Yabancı kontenjanını da göz önüne alarak ya Bobo'yu tribüne gönderip Nobre ile başlayacak yada Mouche'den fedakarlık edecek. Aksi halde lig maçlarında Jaja'ya yer açmak takımın bütün kimyasını bozar. Herkes Cleyton'un kesileceğini tahmin ediyor ancak o olmadan oyun kuramayacağımızı ve baskı altında çok hata yapacağımızı belirtmek isterim. Bekleyip görecez hocanın tercihlerini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...