7 Kasım 2013 Perşembe

Canınız Saolsun Kızlar



Bloga uzun zamandır girmiyoruz yazı vs. Ama burası önemli. Boş kalmasın istiyorum. Bundan sonra biraz daha bloga ağırlık vermeye çalışıcaz kısmetse. Bugün tarihinde ilk EuroLeague maçına çıkan Kayseri Kaski ile ilgili bir şeyler yazayım istedim.


Geçtiğimiz iki yılda iki kez EuroCup finaline çıkan ve ikisinde de son saniyelerde kupaya veda eden Kaski' den bahsediyoruz. Özellikle geçen yıl elimizden resmen kanatlanıp uçan kupa içimizi çok yakmıştı. Aslında Kaski o yılda Wild Card yöntemi ile EuroLeague daveti almış ancak kulüp yönetimince hedef olarak konan EuroCup kazanılmak istendiği için bu davet geri çevrilmişti. Üst üste iki kez EuroCup finalde kaybedilince bu yıl yapılan davet geri çevrilmedi ve Kaski tarihinde ilk kez EuroLeague maçı için bugün parkeye çıktı.

Rakibi ise geçen yıl bu kupada Final Four oynayan ve Avrupa 4. sü olan Good Angels Kösice idi. Maça tutuk başladı kızlar. Özellikle ilk yarıda Wright' ın formsuzluğu ve takımın komple hücum zayıflığı Kösice' nin önde oynamasını sağladı. Ara ara sertleşen savunmamıza karşın hücumda etkili olamayışımız ve özellikle pota altı beceriksizliğimiz ilk yarıda farkın kapanmasını önledi. 

Ama ikinci yarıya çok hızlı girdik. Savunmada sertleşen oyunla ve hücumda da etkinliğin sağlanması ile fark kapandı ve 3. periyodun ortalarında kızlar öne geçti. Tam düzeldik derken bu dakikadan sonra yorgunluk devreye girdi. Çünkü Kaski Pazartesi günü zor bir maç oynamış ve yorulmuştu. Ayhan hocanın da elinde ki yerlilere güvenmemesi ile bu yorgunluk 4. periyotta iyice kendisini gösterdi ve kızlar maalesef ki ilk Euro League maçlarından mağlup ayrıldılar.

Ayhan hoca maç sonrasında "rotasyon" sıkıntısı yaşadıklarından bahsetti. Sormak isterim hocaya. Bugüne kadar yapılan transferleri siz yapmadınız mı hocam? Elimizdeki mevcut kadro sizden habersiz mi kuruldu? Ya da siz transfer istediniz de yönetim mi yapmadı? Tecrübesiz diye forma vermediğiniz yerliler Avrupa maçlarında oynamayarak nasıl tecrübe kazanacak ve ne zaman onlardan faydalanacaksınız? 40 dakika parkede kalan, 40 dakika durmadan mücadele eden 5-6 oyuncudan ne kadar şey bekleyebilirsiniz? Pota altında tek bir savunma ribaundu alamayan takımda Esra oyuna girmeyecekse neden hala bench'te oturup para kazanıyor? Ayhan hocanın savunması ve bahanesi bahane değil. Ayşegül' den daha iyi oynamadı Martinez. Üstelikte çok tecrübeli ama olmadı. Gamze topu topu 1,5 dakika süre aldı ama De Mondt' tan daha faydalı oldu o süre zarfında. Esra hiç bir şey yapmasaydı Kösice' nin en skoreri Pierson' a pota altında rahat hareket etme şansı vermezdi.

Velhasılı kelam kızlar ilk Euroleague maçlarından boyunları bükük ayrıldılar. Her maç bize bir tecrübe, her maç bize gurur eyvallah ama bahanelerin arkasına sığınmak değil yapılması gereken. Ayhan hoca kenarda oturttuğu sporcularına güvenip onlara şans vererek bişeyler değiştirebilir. Durmadan rotasyon için transfer isteyerek değil. Hatırlatalım. Ligde namağlup olmalarını "tecrübesiz" diyerek yanından oturttuğu kızlara da borçlu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...