22 Ekim 2013 Salı

Kimse Yok mu?


İki günde iki Kayseri takımı, iki günde en hafif tabirle iki alçak hakem ve avuçlarımızın arasında uçup giden puanlar. Kim neden Kayseri' ye bu kadar kin besliyor? Kayseri kimlerin canını bu kadar yaktı da hesap görülüyor? Kim düğmeye bastı Kayseri' yi Süper Lig sahnesinden silmek için.
Bu duruma ses çıkartacak bizlerden başka kimse yok mu? Nerede bu şehrin ileri gelenleri, siyasetçileri, spor aklını oluşturan ağabeyleri? Nerdesiniz sayın Cumhurbaşkanım, nerdesiniz sayın Taner Yıldız? Bu yaşananlara rağmen susup sonrasında yine bu şehirden bir şeyler beklerken utanmayacak mısınız?

Resmen katlediliyoruz bu sene. Verilmeyen penaltılar, sayılmayan goller, görülmeyen dirsekler, yerde futbolcumuz dirsek yemiş yatarken yenilen goller. Zaten kötü oynuyoruz, zaten sakatlıklarla başımız belada, zaten yanlış, asalakça yapılan bir kadro planlaması ile yola çıkmışız, zaten bazı futbolcularımızdaki ruh sevimli hayalet casper modunda ve biz hala itle, köpekle, çakalla uğraşıyoruz. Bizim bu kadar sıkıntımız varken sahada mücadele eden 5-6 futbolcunun da teri gasp ediliyor, hakkı yeniyor. Bütün bunlar oluyorken tüm şehir sessiz, sus-pus. İyi de bu şehirden ekmek yiyen siz godomanlar. Helal mi yediğiniz ekmek? Bu şehrin alın teri gasp edilirken siz yatağınızda rahat rahat uyuyorsunuz ya. Uyuduğunuz uyku helal mi?

Sen Ali Palabıyık. Sen o yaptığın hakemlikten para kazanıyorsun değil mi? Biraz Allah korkusu var mı yüreğinde? Olsa bunları yapamazsın herhalde. Boğazından geçen her hakemlik kuruşunun haram olduğunu bilir, bu kadar alçalamazsın. Maç boyunca kasap edasıyla futbolcu tekmeleyen adamlara göz yummaz, tribünlerden atılan şişeleri görür, kafası yarılan futbolcuya "hadi oyna" demezsin. Sahaya atılan cep telefonunu alıp tribüne götürenlere müsaade etmez, " dur bir dakika arkadaşım, getirin onu bana " der, sahada can güvenliğinden sorumlu olduğun futbolcunun canına kastedilişini görmezden gelmezsin. Değil mi Ali Palabıyık? Bütün bunları yukarıdan aşağı koyduğumuzda ne sonuç çıkıyor? Sen Allah korkusu nedir bilmiyorsun Ali Palabıyık. Sen Allah' tan korkmadığın gibi, kulundan da utanmayacak kadar adisin.

Son cümle sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcuya ana avrat küfreden kendini bilmezlere. Mücadele eden futbolcuya küfredilmez. Kötü oynadığını söylersin ama ana avrat küfredemezsin. En azından mücadelesine saygı duyarsın. Sahada yürüyorsa eğer eyvallah. Ama yerde yatıyor diye Simic' e küfredenler gördüm dün akşam. Yapmayın, etmeyin. Kendinize gelin. Simic dün takımın en iyisiydi belkide. Kötü oynayana kötü oynadın demek senin hakkındır ama mücadele eden adama küfrediyorsan eğer otur bir karakterini test et. Ana avrat küfredilmez topçuya. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...