18 Şubat 2014 Salı

Giderek Büyüyor Gözümde Taraftar


Her gün zorlaşıyor ligde kalmak. Bizim kazandığımız hafta bize rakip olabilecek üstümüzde ki herkes kazandı ya da en kötü puan aldı. En güvendiğim Konya - Elazığ maçında ters köşe oldum çok net bir şekilde. Gel gelelim her gün güzelleşen bir başka şey var ki o da Kayserispor taraftarının ne kadar büyük olduğunu herkesin yüzüne yüzüne tokat misali vurması.

Düşünün takım lig sonuncusu, devre arası taraftarı heyecanlandıracak hiç bir şey yapılmamış, transferler tatminkar değil, kötü futbol oynuyorsun, gol atmak bir kenara doğru dürüst pozisyona giremiyorsun ama tribünde 25 Bin taraftar maçını izlemeye geliyor. Üstelik tam maç gidecek diye ödün patlarken takımı öyle bir itmeye başlıyor ki pozisyona giremediğin maçta maç kazanıyorsun. 

Malum medya ve İstanbul yancıları 2 TL bilet yaygaraları ile kendilerini tatmin etseler de şu gerçeği asla değiştiremeyecekler. Kayserispor taraftarı her geçen gün gözümde çok çok daha büyüyor, her geçen gün Kayserispor taraftarı kendisini aşan işler yapıyor, her geçen gün Kayserispor taraftarı takımını daha çok sahipleniyor.

Türkiye' de bırakın küme düşme potasındaki takımları, en yukarıya oynayan Anadolu takımları bile 5-6 bin kişiye tahammül etmek zorunda kalırken hala Kayserispor' a taraftarsız diyenleri ciddi ciddi göz doktoruna göndermek istiyorum. Bursaspor ve Eskişehirspor gibi futbol kültürü ile yaşayan şehirler dışında kim ne kadar taraftar topluyor. Ki bahsettiğim her iki kulüpte stadyum konusunda ne yazık ki çok mağdurlar. Onu da geçtim yeri geliyor büyütülmüş takımların taraftar ortalamalarına yakın bir taraftarla mücadele ediyoruz. O yüzden giderek büyüyor gözümde taraftar, giderek artıyor inancım verilecek savaşa. İnanmayanları inandırmanın elimizde olduğunu da özellikle vurgulamak istiyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...