26 Mart 2014 Çarşamba

İnfantino' nun Açıklamaları Üzerine


Bugün malum İstanbul medyasında müthiş bir yaygara koptu. Uefa Genel Sekreteri Gianni İnfantino baĞzı yerlerde çıkan baĞzı açıklamaları yapmış. O açıklamalarda göya Fb' nin şike davasının UEFA nezdinde bittiğini söylemiş ve eklemiş; " Fb' nin ve Bjk' nin şike dosyası ile ilgili Uefa Disiplin Kurulu Fb' ye 2 yıl, Bjk' ye 1 yıl CEZA VERDİ. Fb ile ilgili şike süreci bu kararlar sonrasında bizim açımızdan sona erdi. Ancak Yargıtay' ın onadığı cezaları görmek için dosyayı incelemek zorundayız. "
Ben şahsen bu açıklamanın kaydını dinlemeden, görüntülerini izlemeden, bizzat İnfantino' nun ağzından duymadan inanmıyorum. Çünkü daha önce de defakez benzeri açıklamalar İnfantino' nun ağzından malum medyaca yapılmış hatta yaptırılmış ancak bir süre sonra yine bizzat İnfantino tarafından yalanlanmıştı. Bunun da öyle bir haber olduğuna dair hislerim var. 

Şimdi olaya benim penceremden bakalım. 

Diyelim ki UEFA bundan kelli ceza vermeyecek. Verilen cezalar yeterli görülecek, kupa iade edilmeyecek, Trabzonspor hakkı olan şampiyonluğu alamayacak, Fb Süper Lig' de yoluna devam edecek, küme düşürülmeyecek. Bunların hepsi imkan dahilinde şu yapılan haberler sonrasında eyvallah. Şimdi bütün bunların sonrasında soruyorum. 

Fb Uefa' dan 2 yıl ceza aldı mı? Aldı. Hatta 1 yılda ekstradan Avrupa' ya gönderilmedi, yerine Trabzonspor Şampiyonlar Liginde ülkeyi temsil etti değil mi? Yahu nasıl bir akıl tutulması ile hala ceza verilmeyecek diye göbek atar, hangi kafayla yargı tarafından verilen cezaları umursamaz, hangi kafa ile hala UTANMADAN "şampiyonuz biz" türküsü söylersiniz? Aldığınız cezaları bir başka takım alsa taraftarı insan içine çıkamaz. 

HATIRLATALIM:

Fenerbahçe Spor Kulübü 2010-2011 sezonunda başkanları Aziz Yıldırım önderliğinde Süper Lig' de şike yapmış, 3 Temmuz süreci ile kendisine ve ekibine Şike yaptığına dair operasyon düzenlenmiş, 1 yıl süren dava sonrasında başta Aziz Yıldırım olmak üzere Şike soruşturmasında adı geçen bir çok Fb' li isim hapis cezası almış, alınan bu cezalar Yargıtay tarafından onanmıştır. 


Yine şike süreci ile ilgili olarak Fb aleyhine Avrupa' da görülen davalar sonucunda Fb 2011-2012 sezonu Şampiyonlar Ligine Uefa tarafından alınmamış, yerine Trabzonspor Türkiye' yi Şampiyonlar Liginde temsil etmiş, Fb Uefa Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl cezanın dışında 2 yıl daha Avrupa Kupalarından men edilmiş, bu kararın reddi için CAS' da dava açılmış, Fb başkanı Aziz Yıldırım Metris cezaevinde yatarken " CAS davası namusumuzdur. " demiş, 26 Nisan 2012 tarihinde NAMUSlarından vazgeçmişlerdir. İstediğiniz kadar inkar edebilir, istediğiniz kadar kabul etmeyebilirsiniz. Bu dakikadan sonra koskoca asırlık kulübün adı kirlenmiştir, aklanması mümkün değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü ŞİKE yapmıştır.

1 yorum:

  1. Sizler birer koyunsuz. Büyükler tarafından ortay atılan tezgahların peşinden gidecek kadar koyunsunuz. Ne şikesi kardeşim memleket elden gidiyor.

    YanıtlaSil

Yorum sizin...