21 Nisan 2014 Pazartesi

Celebretion Of The 96 ( #YNWA )


Liverpool sadece başarıları ile değil, tarihine sahip çıkması ve değerleri olan bir kulüp olması nedeniyle çok büyük bir camia. 15 Nisan' dan beri "Celebration Of The 96" etkinlikleri kapsamında Hillsborough' da hayatını kaybeden 96 Liverpool taraftarı anılıyor. 25 yıl önce yaşanan o acı, bugün bir kez daha kırmızıya gönül verenlerin yüreğini sızlatıyor.


Manchester City maçı ile başladı bu sene süreç. City maç günü çıkardığı kitapçığın kapağını 96' ya ayırarak Liverpool camiasına jest yaptı.


Sadece City değil elbette. United' da bu anmalara resmi twitter hesabından yayınladığı mesajla ve #Respect etiketiyle katkıda bulundu. 


Ve son olarak ezeli rakip Everton. Mersyside' ın diğer yakasında bulunan maviler de kendi mabetleri olan Goodison Parkta anma etkinliği düzenledi. Futbolcusundan, başkanına, taraftarına kadar herkes ezeli rakibin taraftarlarına karşı saygıda kusur etmedi.





Ve son olarak bugün Anfield' da Liverpool forması giyen futbolcular arasında bir gösteri maçı düzenlendi. Maç öncesinde Liverpool'lu futbolcular çocuklar ile sahada oyunlar oynadı.


Liverpool forması giyen ve futbolu bırakan futbolculardan oluşan İngiltere&İrlanda karması ile Dünya karması arasında oynanan maç 2-2 lik skorla bitti. İngiltere&İrlanda karmasının golleri efsane Robby Fowler' dan gelirken, Dünya karmasının gollerini ise Smicer ve Cheyrou attı. Bishop ise Dünya karması adına bir penaltıdan yararlanamadı.





Son olarak hatırlatma. Kaptan Steven Gerard' ın kuzeni Jon-Paul Gilhooley Hillsborugh faciasında hayatını kaybeden en küçük Liverpool taraftarı olarak tarihteki yerini aldı. Jon-Paul  Sheffield o gün henüz 9 yaşındaydı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...