1 Mart 2015 Pazar

Turnusol Kağıdı


Sahanın her yerinde 45 dakika Adana Demirspor' u ezen bir Kayserispor vardı dün. Kimse bunu inkar edemez. Aslında olması gereken de buydu. İkinci 45 dakika ise sahada olmayan bir takım. Lakin hala yanlış tercihler yüzünden puan kaybettiğimizi görmemezlikten gelmek ihanettir. Doğru formasyon ve doğru kadro seçimi ile elimizi kolumuzu sallaya sallaya şampiyon olabileceğimiz ligde, bu kadar strese girmenin ne anlamı var inanın merak ediyorum.

Ligin en iyi, en pahalı, en tecrübeli kadrosuna sahibiz. Su götürmez bu gerçeği Cüneyt hocadan başka herkes kabul ediyor. Ama ne yazık ki hocanın oyun içinde ki takım planlaması, maç içerisinde oyuna müdahaleleri bazen zıvanadan çıkıyor. Dün akşam sahaya çıkan kadroyu ilk gördüğümde "tam maç kazanmalık kadro" dedim. Uzun süredir formsuz olan Turgut Doğan Şahin' in kadroda olmayışına inanamadım. Barış Özbek ile başlamasını da kısmen eleştirdim. Maç eksiği olan bir oyuncuyu kritik bir 90 dakika da sahaya sürmek ne kadar akıllı bir hamleydi hala düşünüyorum. Zira Barış' ta oyunda kaldığı sürede maç eksiği olduğunu yaptığı ya da yapamadığı hamleler ile çok güzel anlattı bizlere.

Elimizde İbrahim Dağaşan gibi bir emniyet sübabı var. Bu ligin çemberinden geçmiş, nerde, nasıl ve ne şekilde faul alınır, oyun nasıl soğutulur, maç nasıl rölantiye alınır çok iyi biliyor. İyi bir duran top ustası ve oyun için de takımın lideri. Skoru 3-0 yapmışın, 1 dakika sonra 3-1 e gelmiş. Oyundan çıkardığın adam Biseswar, yerine giren isim Mehmet Eren. Dağaşan yok. Orta sahan elden çıkmış, adamlar orada cirit atıyor, üst üste hatalar geliyor ve pozisyon veriyorsun, Dağaşan hala yok. Rakip durmuyor ve 3-2 yi buluyor. Sen orta sahadaki deliği fark ediyorsun ama hala yanlış tercih. Barış ile Mijailovic yer değiştiriyor, Dağaşan hala yok. Sonuç 72. dakika da 3-3. Aynı Dağaşan baktı olmuyor, 85. dakika da kenardan takım arkadaşlarına hocası ile birlikte taktik vermeye çalışıyor. Çünkü adam sahada olması gerektiğinin farkında.

Abdullah sağ bekte oynadığı her maçta sıkıntı yaşıyor, yaşatıyor. Dün yediğimiz iki golde de hatası var. Kademe kaybediyor, yerini kaybediyor, adam kaçırıyor, hamle hatası yapıyor. Elimizde sağ bek orjinli Cüneyt ve Serkan gibi iki isim varken neden Abdullah bek oynar? Haydi bu sorunun cevabını bulalım. Ben düşünüyorum, taşınıyorum, bulamıyorum. Muhtemelen Abdullah' ta bulamıyordur.

Hala bir Ömer Bayram ısrarı var takımda. Ömer iyi, istekli, heyecanlı tamam ama yetenek-beceri konusunda sıkıntılı. 5. vites ile viraj almaya çalışan bir otomobil gibi, Allah ne verdiyse yükleniyor gaza, sonrası yok. 

Yanlışlar, yanlışlar, yanlışlar. Anlatmakla bitmeyecek. O yüzden asıl konuya geçelim. Hala bu ligin en iyi takımıyız. Hala herkesin önünde lideriz. Hala ligin en tecrübeli ayaklarına sahibiz. Tek sıkıntımız bu kadroyu doğru işleyebilmekte. Hocanın yerinde olsam işi gücü bırakır, şu maçın kasedini takar, tekrar tekrar, ard ardına izler, yaptığı hataların çetelesini çıkartırım. Maçın başında yaptığı kadro planlama hatasından, 90 dakika boyunca oyuna müdahale edemeyişine kadar her şeyi, yüksünmeden belirler, bir daha yapmamak adına neler ortaya koyabilirim diye düşünürüm. Cidden Adana Demirspor maçı bir turnusol kağıdı. Hatalarımız buz gibi ortaya çıktı. Dilerim hatalardan ders alınır, kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...